Witam
Zastanawiam się na takim bajerem do mojego LX-a.
Testował ktoś taką kartę? Nie jest napisane czy można bezprzewodowo zgrywać oprócz jpg również RAW?
No i pasowałoby aby filmy też łykał.
Witam
Zastanawiam się na takim bajerem do mojego LX-a.
Testował ktoś taką kartę? Nie jest napisane czy można bezprzewodowo zgrywać oprócz jpg również RAW?
No i pasowałoby aby filmy też łykał.
Ryba
E-510 / 14-42 + 40-150 + 14-54 + Metz48
też ciekaw jestem....
Użyłem karty Eye-Fi dwa razy - pierwszy i ostatni. JPGi przesyła w tempie pisania na maszynie więc odpowiedź jak przesyła RAWy czy filmy staje się dla mnie bezprzedmiotowa.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Prędkość nie będzie szybsza niż to co uzyskasz kopiując plik po wi-fi między dwoma komputerami, ale jak Romek pisze, że przesyła "w tempie pisania na maszynie", to wychodzi, że aż tak różowo nie jest. Na stronie Sandiska nie znalazłem info w jakim standardzie B czy G to coś pracuje, ale zakładam, że w dzisiejszych czasach G to będzie minimum. Osobiście uważam, że wydatek 200-300zł na kartę z wi-fi to strata kasy, ale to moja subiektywna opinia.
The question is, who cares?
Na stronie Eye-Fi podają:
ja testowałem na zwykłym 802.11g ale to IMHO nie tłumaczy tempa transferu- Wireless. Upload JPEG photos & videos fast through your home Wi-Fi network thanks to built-in 802.11n speed.
- A Wi-Fi router compatible with 802.11b/g/n on the 2.4GHz band. Note: 5 GHz band is not supported.
Czytaj na www.eye-fi.com, SanDisk to tylko co-producent
Zapytałem 2 kupujących na allegro. Jeden odpisał, że ściąga tylko jpg, grugi, że jpg i RAW. Filmów nie próbowali.
Ryba
E-510 / 14-42 + 40-150 + 14-54 + Metz48
Hej,
Z tego co wiem to są dwa typy tych kart, jedna własnie tylko jpg zaciąga, ale druga (chyba z oznaczeniem pro ni i droższa) może przesyłać również RAW'y
Co do szybkości to się nie wypowiadam, nie miałem okazji przetestować.
Są trzy typy i w ich opisie na stronie która podawałem wyżej jest wyszczególnione które przesyłają "JPG and Videos" (Connect X2 i Mobile X2) a które dodatkowo RAW (Pro X2).