Przyzwyczjenia od fotografowania ludzi waść masz , a co do ostrzenia , to każdy robi tak jak mu pasuje.
Ja też wolę mniej , ale podostrzone.
Przyzwyczjenia od fotografowania ludzi waść masz , a co do ostrzenia , to każdy robi tak jak mu pasuje.
Ja też wolę mniej , ale podostrzone.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ostatnio edytowane przez apz ; 17.03.12 o 09:28
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ostre a nieprzyjemne to dwie różne sprawy.
Nieprzyjemne może być wskutek skalowania. Przy złym skalowaniu, pojawiają się schodki na liniach ukośnych, co faktycznie daje po oczach.
Przez długi czas miałem ten problem w Gimpie, aż znalazłem skrypt Multiscale. Przeskalowuje obraz, do zadanych wymiarów w kilku stopniach. Efekt o niebo lepszy niż skalowanie jednostopniowe.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A jeszcze inaczej ostrzymy swiatlami,cieniami.Inne jest ostrzenie na kanalach,inne z wykorzystaniem kanalu alfa.Inaczej ostrzymy majac obraz jako obiekt inteligentny.
A jeszcze inaczej w zaleznosci od tego jak sobie pozniej resamplujemy,czy moze resizujemy.Inne wartosci bedziemy mieli przy jedno i przy wielostopniowej obrobce doprowadzajacej do obrazu finalnego.A jeszcze inaczej jak pracujemy filtrami na warstwach z wykorzystaniem maski.A jeszcze inaczej.......Ach nie chce mi sie juz dalej nudzic.
Ps Helmut-wiem zes twardziel-Czy to ten skryptZałącznik 61537
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kurde.Pismo bardziej zrozumiale.Ciekawe kto kogo tlumaczyl
Tu maja inne jakies ,jak by ktos na gwalt potrzebowal http://registry.gimp.org/forum/27
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
O patrzcie, ciekawą pogawędkę we własnym wątku przegapiłem![]()
BernArt - Moje zdjęcia