Strona 211 z 326 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.101 do 2.110 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Eddie - moje zdjecia

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No jaja sobie robisz chyba?!? A kto mi góry, czy przepasc zabroni z tarasu fotografowac? To juz jakies przegiecie.

T.
    A widzisz.Wlasciciel tarasu i terenu.To on ustala co wolno a co nie.Malo tego.Moze pozwolic tylko w poniedzialek od 12 do 13.I nikt nie ma prawa podwazyc jego decyzji.

To to samo jak w jednym miejscu na autostradzie mozesz jechac i 250 na godzine a za sto km dalej jak pojedziesz powyzej 140 to Cie radar wylapie.
    To jaja chyba jakies,zeby zabraniać po autostradzie jechac powyzej 130 na godzine.To juz ewidentne przegiecie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A widzisz.Wlasciciel tarasu i terenu.To on ustala co wolno a co nie.Malo tego.Moze pozwolic tylko w poniedzialek od 12 do 13.I nikt nie ma prawa podwazyc jego decyzji.

To to samo jak w jednym miejscu na autostradzie mozesz jechac i 250 na godzine a za sto km dalej jak pojedziesz powyzej 140 to Cie radar wylapie.
    To jaja chyba jakies,zeby zabraniać po autostradzie jechac powyzej 130 na godzine.To juz ewidentne przegiecie
    Pytanie czy gory widoczne z tarasu sa czyjes prywatne???
    To raz. Dwa. Zdjec to mi nie wolno zabronic robic. Co najwyzej moga sie czepiac jak bede je chcial jakos uzyc poza uzytkiem domowym.
    Jak bedziemy sie tak dawali otlumaniac to zaniedlugo nie bedzie mozna nic fotografowac, bo kazdy kawalek bedzie czyjs, wszyscy sie poogradzaja i bedzie fajnie - masakra jakas. IMHO przyroda jako taka (mowilismy o jakims kanionie i gorach) nie moze byc czyjas i nikt mi nie moze zabronic fotografowania widoczkow z dowolnego miejsca (chyba ze wlazlem ewidentnie na czyjas zamknieta posesje). Te miejsca (widoczki) byly tam przed tymi "wlascicielami", sa i beda dlugo po nich. Nie oni je stworzyli, nie oni je "posiadaja". Rozwala mnie chec wylacznego dysponowania przez ludzi rzeczami, ktorych oni nie stworzyli -> góry, tylko dlatego, ze ktos ma "too much bloody money", by te gory "kupic".
    Grrr.. zdrzaźniłem się...

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Pytanie czy gory widoczne z tarasu sa czyjes prywatne???
    To raz. Dwa. Zdjec to mi nie wolno zabronic robic. Co najwyzej moga sie czepiac jak bede je chcial jakos uzyc poza uzytkiem domowym.
    Jak bedziemy sie tak dawali otlumaniac to zaniedlugo nie bedzie mozna nic fotografowac, bo kazdy kawalek bedzie czyjs, wszyscy sie poogradzaja i bedzie fajnie - masakra jakas.

T.
    Hmmm.Te gory to mysle,ze teren rezerwatu.A to wlasciciele rezerwatu u siebie ustajaja co wolno a co nie.Wlazles do rezerwatu to szanuj przepisy ,ktore on ustalil.
    To tak jak u nas w kosciele,wyjdzie Ci taki i zabroni w czasie slubu focic,malo tego zazada jakiegos swiadectwa i skonczonym kursie.
    Dajmy spokoj tam wlascicielom rezerwatow czy to tam czy u nas.

Nie drzaznij sie,szkoda zdrowia.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

W sumie.. jak zwykle, dosc czesto, masz racje :P
    Jest jeszcze wiele miejsc, gdzie problemow z wlasnoscia nie ma, a jesli jest "wlasciciel" to sie jeszcze cieszy jak ktos fotografuje.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Tomasz.G
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Hmmm.Te gory to mysle,ze teren rezerwatu.A to wlasciciele rezerwatu u siebie ustajaja co wolno a co nie.Wlazles do rezerwatu to szanuj przepisy ,ktore on ustalil.
    To tak jak u nas w kosciele,wyjdzie Ci taki i zabroni w czasie slubu focic,malo tego zazada jakiegos swiadectwa i skonczonym kursie.
    Dajmy spokoj tam wlascicielom rezerwatow czy to tam czy u nas.

no dobra, szanuje sie czyjas wlasnosc lub nie wlasnosc (powyzej wspomniana), ale jezeli tubylec sciaga dwukrotnie kase, a na samym koncu mowi : nie focic, to troche nie fair. Takie info powinno byc na samym poczatku, ba - aparaty powinni odbierac i tamat z glowy, jasno i przejrzyscie. Idac blizej , wykupujac wycieczke powinno byc info o braku mozliwosci focenia aparatem...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Prawie jak Nowy York...

35.

Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tomasz.G Zobacz posta
    Takie info powinno byc na samym poczatku, ba - aparaty powinni odbierac i tamat z glowy, jasno i przejrzyscie. Idac blizej , wykupujac wycieczke powinno byc info o braku mozliwosci focenia aparatem...
    Jestes pewny,ze nie ma takiego info.Jestes pewny,ze turysta (np.z Polski)przeczytal dokladnie regulamin rezerwatu,ba zrozumial wszystko co przeczytal??
    Tak bardziej z europy.Nocujac w hotelu z kolega (pracowal po cichu)mielismy "szwedzkie" sniadania.On robil sobie z tych sniadan rowniez kanapki do pracy i kanapki na kolacje.Nigdzie w regulaminie nie bylo,ze nie wolno kanapek robic.
    Po tygodniu jak opuszczalismy hotel Pani z recepcji powiedziala nam o tych kanapkach.Odpowiedzial,ze mogla mu zabrac,skoro nie zabrala,to znaczy ze bylo wolno.
    Komus sie zrobilo glupio.Czy jemu?? chyba nie,bo nie bylo w regulaminie.

Chyba mod powinien posprzatac we watku.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

35.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    A czemu nieostre??

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

A czemu nieostre??
    Mnie było ostre wystarczająco. Wolę mieć trochę mniej, niż za dużo.

Aż sobie z ciekawości podoostrzyłem po zmniejszeniu. Jednak dobrze mi jak jest, nawet bardziej podobało mi się w ogóle nie ostrzone po zmianie rozmiaru
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 13.03.12 o 23:27

BernArt - Moje zdjęcia