Strona 20 z 475 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Dlaczego nie podałeś drugiego od razu?]
    Bo podobne technicznie?
    Znowu to samo, a wystarczyło dać jakiemuś fachurze, pstryknąłby rawa przez którąś z tych super stałek, obrobił z głową, wysłał w świat - to nic, że 99% nie widzi różnicy, widzi ją 1%, który ma zwykle posłuch na forach, a potem to już leci.

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Bo podobne technicznie?
    Znowu to samo, a wystarczyło dać jakiemuś fachurze, pstryknąłby rawa przez którąś z tych super stałek, obrobił z głową, wysłał w świat - to nic, że 99% nie widzi różnicy, widzi ją 1%, który ma zwykle posłuch na forach, a potem to już leci.
    gdzie niby leci? wydając pieniądze nigdy nie kieruję się opiniami onanistów, "przeciętni użytkownicy" tym bardziej

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Spoko - nie kłóćcie się, nie ma o co.
    Oba zdjęcia pokazują w zasadzie to czego można było się spodziewać, z tym chyba obaj się zgodzicie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    gdzie niby leci? wydając pieniądze nigdy nie kieruję się opiniami onanistów, "przeciętni użytkownicy" tym bardziej
    Ale ja nie o onanistach, a tych, co za swoim słowem mają jeszcze jakieś czyny.
    Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    Oba zdjęcia pokazują w zasadzie to czego można było się spodziewać, z tym chyba obaj się zgodzicie.
    Czego można się spodziewać po jotpegu. Po niejotpegu i niekicie można się spodziewać więcej.

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta

Czego można się spodziewać po jotpegu. Po niejotpegu i niekicie można się spodziewać więcej.
    Przecież ZD 14-54 był w kicie z E-1. Olympus ma dobre kity w porównaniu z canikonami.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Idą chłopaki ostro w budyń... Dziwi mnie, że nie kombinują z natywnym ISO 50. Do większości zastosowań by spokojnie wystarczyło, a obrazek byłby lepszy. Cudów nie ma. ISO 200 w 4/3, to jakość ISO 800 na FF. Praw fizyki się nie zmieni. Słabo jak na najwyższą jakość.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Idą chłopaki ostro w budyń... Dziwi mnie, że nie kombinują z natywnym ISO 50. Do większości zastosowań by spokojnie wystarczyło, a obrazek byłby lepszy. Cudów nie ma. ISO 200 w 4/3, to jakość ISO 800 na FF. Praw fizyki się nie zmieni. Słabo jak na najwyższą jakość.
    A ty sie rewolucji spodziewales?
    Nie ma szans z tymi matrycami na obecnym poziomie ich rozwoju.
    Chociaz do ocen koncowych osobiscie poczekalbym na finalny produkt i prawdziwe testy.
    Na razie nie ma co za mocno sie podniecac.
    Beda rawy bedzie ocena i rynek zweryfikuje ten produkt.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    A ty sie rewolucji spodziewales?
    Nie ma szans z tymi matrycami na obecnym poziomie ich rozwoju.
    Chociaz do ocen koncowych osobiscie poczekalbym na finalny produkt i prawdziwe testy.
    Na razie nie ma co za mocno sie podniecac.
    Beda rawy bedzie ocena i rynek zweryfikuje ten produkt.

pozdro
    Nie rewolucji technologicznej, ale niższego ISO. Może nawet nie spodziewałem się, ale takie ISO by sprawiło, że czekałbym niecierpliwie na premierę 75/1,8. Dla mnie od ISO 800 zaczyna się obecnie wyjście awaryjne, a nie wysoka jakość.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Trochę bawiłem się plikami z Lumixów 16 mpix i czego jak czego ale budyniu po plikach z nowego Olka bym się raczej nie obawiał. Zresztą w Penach (od E-PL1) szczegół jest bardzo dobry. Budyń robi domyślne odszumianie, ale to najmniejszy problem, bo nawet w aparacie silnik JPG można ustawić tak, że daje bardzo zjadliwe obrazki, lepsze niż u tej konkurencji, z którą miałem do czynienia. Jest natomiast pytanie o DR i to co się dzieje w cieniach na zdjęciach oglądanych per piksel, nawet na natywnym ISO. Tu widzę pole do postępu . Swoją drogą dziwię się i żałuję, że nie ma 100 ISO - nawet jakby to miała być sztuczka jak w E-PL1, to czasem się przydaje. Co do ISO to mnie by w zupełności zadowoliło i nawet bym wolał bardzo koszerne 50/100, używalne 400 i awaryjne 800, ale ja to dziwny jestem, bo fotografowałem na Velvii i mi czułości nie brakowało, a nie miałem ani stabilizacji dającej 3 działki zysku, ani możliwości natychmiastowego sprawdzenia efektu i powtórzenia go w razie potrzeby.
    Ze stwierdzeniami, że się fizyki nie oszuka to niby fakt, ale ja bym uważał bo brzmią jak prawdy, że nigdy nie będzie potrzebne więcej niż 640 kB pamięci RAM...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Co do ISO to mnie by w zupełności zadowoliło i nawet bym wolał bardzo koszerne 50/100, używalne 400 i awaryjne 800, ale ja to dziwny jestem, bo fotografowałem na Velvii i mi czułości nie brakowało, a nie miałem ani stabilizacji dającej 3 działki zysku, ani możliwości natychmiastowego sprawdzenia efektu i powtórzenia go w razie potrzeby.
    Najlepiej by było mieć aparat z wymiennymi matrycami.
    Jedna dostosowana do niskich czułości, za to z wysokim DR.
    Druga do zdjęć w skąpych warunkach oświetleniowych
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Uprawnienia umieszczania postów