Dawniej mówiło się, że Bóg tak chce, teraz że to prawa fizyki.
Jakżesz się k**** cieszę, że fotografia skutecznie tej "fizyce" się opiera.
Jak czytałem te powyższe posty to chciałem właśnie pisać, że fotografia nie polega na fizyce i że może forum na temat fizyki było by odpowiedniejsze, ale skoro zawarłeś to zwięźlej to pozostaje mi przybić piątkę, znaczy reputację.
EDIT nie mogę, musisz przyznać innym użytkownikom zanim będzie można wulf, nie rozumiem ale nic
Odszumione jpegi, wyostrzone dużym promieniem. A do tego chyba szkło nie najostrzejsze, chociaż dość równe. To niestety standard - nie tylko w Olympusie, ale praktycznie u wszystkich.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jakoś nie jestem przekonany co do tego OM-D. Przecież to PEN, tylko w obudowie w stylu retro. Ma trochę nowych ficzerów i parę nowych bajerów, czy jednak forma nie przerosła treści? Jeśli chodzi o ergonomię CHCĘ coś w korpusie E1dynki i koniecznie z dużym bagnetem, albo pełną obsługą szkieł przez przejściówkę. OMy to legenda, ale nie ze względu na wygląd, a na solidność i fajną dużą, jasną matówkę. Olympus powinien nadal być firmą innowacyjną i nie oglądać się za siebie, licząc że naczesze kasie na sequelu legendy.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
http://www.omuser.com/viewthread.php?tid=179921
chyba było gdzieś, ale jestem zdumiony ze tego nie komentujecie...
jezeli to nie fake to on szumi mniej niż mój de700 ... hmm
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Właśnie skończyłem czytać cały wątek i ten link był już na 10-tej stronie. Jeśli to rzeczywiście nie fake to może być ciekawie.
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()