Strona 91 z 145 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Ja stawiam na 2000 zł. Ten metal design może oznaczać tworzywo w kolorze metalu
    No tak - jeśli to będzie "metalowy plastik" to cena 2000 wydaje się wiarygodna.

Co do korpusu - szkoda że nie ma lampy wbudowanej - to jeden z moich priorytetów przy zakupie aparatu

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Mnie tam te nowe obiektywy zainteresowały. Jak będą, kiedy będą, jeśli będą - to pewnie sobie kupię
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Mnie akurat odwrotnie - 75 wydaje się ciut za krótki, coś koło setki bym wolał,
    a makro gdybym już miał kupować to wolę Leicę - trochę krótsza, ale ma stabiliazcję...

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Kurczę.. Liczyłem, że będzie wbudowana lampa Chociaż dalej mam cichą nadzieję, że aparat będzie ulegać magicznej transformacji i jednak znajdzie się chociaż niewielka lampka...

Może nazwiemy go Olympus Prime? (tak,tak był wprawdzie czerwony, ale..)

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Może jednak będzie wbudowana lampa. Jeszcze tylko tydzień i zobaczymy

Też bym pewnie wolał 100 mm macro.
    Ale to 75 mm bardzo mnie interesuje.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Ladnie mu w srebrnym :P
    T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

@Eddie D700 do 14-35 ma się całkiem nieźle, bo podobna cena A z samochodami chodziło mi o to, że jeśli czegoś I TAK I TAK nie kupię, bo mnie nie stać, to nie marnuję czasu ani energii na podniecanie się tym.

Podejrzewam, że gdyby z dyskusji o systemach, dziadowskości 4/3 i wyższości FF C nad N (i na odwrót) wyeliminować osoby, które I TAK I TAK nie stać, poziom dyskusji podniósłby się i to znacznie.

No bo jeśli przystanę na zdanie, że to wszystko jest "poza zasięgiem ręki", to okazuje się, że fora to zbiory szczekających na księżyc psiaczków, które i tak nigdy go nie zobaczą...a to żałosne.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Tak... "75mm f/1.8. It has a metal design" - stawiam na 3200PLN na początek
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Ja stawiam na 2000 zł. Ten metal design może oznaczać tworzywo w kolorze metalu
    Zgadzam się "design" raczej nie wróży metalowej budowy, a coś w rodzaju m.zd 45/1.8, o którym w materiałach reklamowych Olek pisze "Niezależnie od wysokiej jakości metalowego wykończenia obiektyw ten charakteryzuje się wyjątkowo przystępną ceną...". W sumie dobrze - będzie tańszy.
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wygląda na to, że:
    - jest uchylny ekran;
    - nie ma lampy błyskowej;
    - stylistyka podobna do E-400.
    W sumie same plusy, chociaż z tych "zdjęć" niespecjalnie można wyrokować czy jest lampa czy nie.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    http://www.43rumors.com/ft5-two-new-...fter-the-e-m5/

Ok, let’s start to talk about a very good news. Olympus will announce two new Micro Four Thirds lenses that will be available early summer:

1) The 75mm f/1.8. It has a metal design. I haven’t seen that lens yet but I guess it has a similar 12-50mm finishing. It’s a perfect portrait lens!
    2) The 60mm f/2.8 macro is weather sealed like the E-M5 body and has a close focusing distance of 0.19m.

A dlaczego 75-tka nie uszczelniana? Ale swiatelko fajne. Juz mi sie podoba

T.
    A sobie ponarzekam - a czemu nie 67,5 f/2 macro Byłby ładny odpowiednik 135/4 na 35mm... A tak trzeba dwa kupić

Zanabyłem niedawno takie dwa w jednym w postaci Tamrona 60/2 macro i jestem zadowolony. Swoją drogą chciałbym widzieć to szkiełko z bagnetem mikro.

PS. Korpus zewnętrznie bardzo ładny (tylko rozmyty jakiś...), mam wrażenie że lampa jest (pokrywa "pryzmatu" jest jakby doczepiona, widać łączenie).
    PPS. Nawet jak lampy nie ma, to jest port akcesoriów i można dopiąć lampkę mini z serii 3 która wreszcie nie będzie się gryzła z wizjerem.
    PPPS. No i czas wreszcie na jakieś sensowne tele w stylu 50-200 lub porządną obsługę dużego 4/3 przez adapter.
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 2.02.12 o 20:42
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    @Eddie D700 do 14-35 ma się całkiem nieźle, bo podobna cena A z samochodami chodziło mi o to, że jeśli czegoś I TAK I TAK nie kupię, bo mnie nie stać, to nie marnuję czasu ani energii na podniecanie się tym.

Podejrzewam, że gdyby z dyskusji o systemach, dziadowskości 4/3 i wyższości FF C nad N (i na odwrót) wyeliminować osoby, które I TAK I TAK nie stać, poziom dyskusji podniósłby się i to znacznie.

No bo jeśli przystanę na zdanie, że to wszystko jest "poza zasięgiem ręki", to okazuje się, że fora to zbiory szczekających na księżyc psiaczków, które i tak nigdy go nie zobaczą...a to żałosne.
    Ok, jeśli o cenie mówimy, to faktycznie podobne

Wiesz co, nie wiem czy tak wielu nie stać, nie mi to oceniać. Na pewno jednak wielu by chciało coś takiego posiadać. A poza tym też wielu na pewno w zasięgu podwórka, na którym się bawią chciałoby mieć to co najlepsze w dostępnej dla nich cenie. To normalne.
    Zresztą, tak naprawdę rozmawianie o samochodach, na które nie możemy sobie pozwolić też jest normalne. Zauważ, że robi to większość facetów, tak jak mnóstswo kobiet chciałoby robić zakupy w butikach z najwyższej półki.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia