Strona 93 z 145 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Masz rację! Nie rozumiesz
    Skakać z radości to będę gdy Panasonic wypuści zapowiedziane jasne zoomy - a jeszcze bardziej gdy będą w zasięgu mojej kieszeni
    Co jest w sumie bardzo prawdopodobne, bo moja kieszeń po sprzedaży systemu Canona ma pewne rezerwy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Ale w tej technologi oba na pewno ostrzą , tylko dzieje się to za powoli. Potrzebne jest 2- 4 -krotne przyspieszenie i już będzie dużo lepiej - dla mnie w pola by wystarczyło , tam rzadko coś mi ucieka.
    Pozdrawiam AP.
    Wystarczy zamontować af fazowy w matrycy jak w F300EXR.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Nie nadążysz za pomysłami producenta, nie odgadniesz zamiarów. Zamiast upragnionego woła roboczego masz roboczego, choć pewnie mocno leniwego i niestety niezbyt silnego muła, 12-50/3,5-6,3 - przy czym 6,3 wydaje mi się tutaj zupełnie nie wiadomo skąd. No, ale ludzie przecież chcieli stałek jasnych...
    Stałki służą do zabawy w torbę z aparatem, albo do robienia zdjęcIA. Do robienia zdjęĆ, przy minus dwudziestu, albo w deszczu, albo podczas trzydziestego kilometra łażenia, albo przy seriach w studio, docenia się zoom.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Stałki służą do zabawy w torbę z aparatem, albo do robienia zdjęcIA. Do robienia zdjęĆ, przy minus dwudziestu, albo w deszczu, albo podczas trzydziestego kilometra łażenia, albo przy seriach w studio, docenia się zoom.
    Ja wiem co i kiedy się docenia, ale teraz spróbuj to przetłumaczyć producentowi. I użytkownikom, którzy przecież chcieli tych stałek
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    - nie ma lampy błyskowej;.
    W jakim stylu fotograficznym używa się wbudowanej lampy błyskowej? Co prawda nie umiem robić zdjęć, ale próbuję od 2005 roku i jedyny przypadek, gdy wbudowana lampa błyskowa była użyteczna to fotografowanie dokumentów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    W jakim stylu fotograficznym używa się wbudowanej lampy błyskowej? Co prawda nie umiem robić zdjęć, ale próbuję od 2005 roku i jedyny przypadek, gdy wbudowana lampa błyskowa była użyteczna to fotografowanie dokumentów.
    Powiedz o tym niezliczonym użytkownikom, aparatów fotograficznych wszelkiej maści i rodzaju, którzy używają wbudowanej lampy błyskowej nie tylko od święta.
    Poza tym, jak masz coś wyzwalane foto-celą, to takie niby g.wno czasem się przydaje.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Poza tym, jak masz coś wyzwalane foto-celą, to takie niby g.wno czasem się przydaje.
    Nawet często się przydaje. Powiem więcej, zwykle się przydaje. Oczywiście można przejść na wyzwalanie radiowe, albo dokupić kolejną lampę w sanki i jazda

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Nawet często się przydaje. Powiem więcej, zwykle się przydaje. Oczywiście można przejść na wyzwalanie radiowe, albo dokupić kolejną lampę w sanki i jazda
    A może będzie też w zestawie takie maleństwo jak w PEN-ach trzecich , i wtedy po sprawie, mniej wygodne, ale do użycia. wizjera wszak wpinać nie trzeba.
    W e-1 nie ma wbudowanej był precedens..
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    :P
    https://galeria.olympusclub.pl/displ...bum=5028&pos=0

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    A może będzie też w zestawie takie maleństwo jak w PEN-ach trzecich , i wtedy po sprawie, mniej wygodne, ale do użycia. wizjera wszak wpinać nie trzeba.
    Gdyby dorzucali tego pypcia zamiast wbudowanej, to by mnie to zadowalało. Bo jednak gdyby przyszło pypcia dokupić, to chyba lepiej nawet jakiegoś manualnego Yongnuo za dwie stówy. Mniej wygodnie, ale więcej mocy może się przydać.