Strona 92 z 145 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Tylko, że w fotografii to ma o tyle idiotyczne efekty,że stykam się bardzo często z ludźmi bluzgającymi na C/N/O/S z najwyższej półki i stawiających się w roli eksperta podczas gdy sami mają najwyżej D40/400D.

To właśnie tacy ludzie piszą potem, że bez MINIMUM ISO 6400 nie da się zrobić zdjęcia rzucania welonu na ślubie(true story) i psują poziom dyskusji.

Wszystko, co jak na razie "wiadomo" o nowym mikrusie pasuje mi do moich potrzeb i pragnień. Brakuje tylko wzmianki o sensownym AF przy dużych zuiko.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Prośby użytkowników E-Systemu zostały wysłuchane, będą jasne stałki. Czy tanie? Raczej nie, ale jest spore prawdopodobieństwo, że będą dobre. I tak trzymać.
    60mm 2,8 makro... wolałbym 100mm. No ale miło. Jak nie będzie droższe od ZD 50mm 2,8...
    i dużo tańsze od 45mm 2,8 Panasonica...to może wymienię na nie moją ulubioną Sigmę 105mm.
    a jak będzie drożyzna, to poczekam z Sigmą co powie Tamron,
    bo jego 90mm makro też jest niczego sobie pod APS-C i miło by było ujrzeć je w wersji m43.
    Cytat Zamieszczone przez Ar2 Zobacz posta
    Kurczę.. Liczyłem, że będzie wbudowana lampa Chociaż dalej mam cichą nadzieję, że aparat będzie ulegać magicznej transformacji i jednak znajdzie się chociaż niewielka lampka...
    spoko, nieuszczelniana wersja E-ML4 może będzie udoskonalona o te elementy
    Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    z 43rumors:
    Nazwa aparatu E-M5.
    Matryca taka sama jak w G3/GX1
    Hmm w takim razie czekamy na nowa matrycę od Panasonica.... w nadchodzących korpusach Panasonica
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    http://www.43rumors.com/ft5-two-new-...fter-the-e-m5/

Ok, let’s start to talk about a very good news. Olympus will announce two new Micro Four Thirds lenses that will be available early summer:

1) The 75mm f/1.8. It has a metal design. I haven’t seen that lens yet but I guess it has a similar 12-50mm finishing. It’s a perfect portrait lens!
    2) The 60mm f/2.8 macro is weather sealed like the E-M5 body and has a close focusing distance of 0.19m.

A dlaczego 75-tka nie uszczelniana? Ale swiatelko fajne. Juz mi sie podoba

T.
    hmmm...

Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Dlaczego jest cisza o nowych uszczelnianych szkłach?

---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:20 ----------

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Ladnie mu w srebrnym :P
    T.
    ale to jest OM-D a nie E-M5

BTW i dlaczego E-M5 chyba powinno być E-M1 e-em-jedynka po dziadku
    Ostatnio edytowane przez C+ ; 2.02.12 o 21:29

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Tylko, że w fotografii to ma o tyle idiotyczne efekty,że stykam się bardzo często z ludźmi bluzgającymi na C/N/O/S z najwyższej półki i stawiających się w roli eksperta podczas gdy sami mają najwyżej D40/400D.

To właśnie tacy ludzie piszą potem, że bez MINIMUM ISO 6400 nie da się zrobić zdjęcia rzucania welonu na ślubie(true story) i psują poziom dyskusji.

Wszystko, co jak na razie "wiadomo" o nowym mikrusie pasuje mi do moich potrzeb i pragnień. Brakuje tylko wzmianki o sensownym AF przy dużych zuiko.
    Takich dyskusji nigdy, ale to przenigdy nie unikniesz.
    Podejrzewam, że masz na myśli teoretyków, którzy w ręku nie trzymali, zdjęcia nie zrobili, ale wszystko wiedzą już po samej specyfikacji
    To jest internet. Jeśli na świeżym powietrzu można gadać bzdury, od których głowa puchnie, to tutaj tym bardziej.

Swoją drogą, jakie to radosne, gdy pojawia się wieść o nowych słoikach z przyzwoitymi parametrami i zaraz też jest reakcja w stylu "szkoda, że nie..."
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 2.02.12 o 22:34
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Swoją drogą, jakie to radosne, gdy pojawia się wieść o nowych słoikach z przyzwoitymi parametrami i zaraz też jest reakcja w stylu "szkoda, że nie..."
    Nie bardzo rozumiem... mam skakać z radości że Olympus wypuści nowe szkła, które do niczego mi nie są potrzebne i na pewno ich nie kupię?

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Eee, ten garb na tych "wyciekłych" fotkach jakiś taki nieludzki... (ten z OM-1 jest piękny!)
    "There's no such thing as free titties"

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem... mam skakać z radości że Olympus wypuści nowe szkła, które do niczego mi nie są potrzebne i na pewno ich nie kupię?
    Masz rację! Nie rozumiesz

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Szkoda, że od trzech lat nie ma nie ma najbardziej podstawowego, najpierwszego, naj-do wszystkiego woła roboczego czyli ekwiwalentu 28-100/2,8. To jest trochę mało poważne, a nie brak stokrotki i parówki w nowym, najsraj, ósmym z kolei body
    Zwłaszcza, że się marni 14-54 i 12-60, wystarczyłoby lekko zmodyfikować pupę i niech sobie już nawet ostrzy powoli.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Szkoda, że od trzech lat nie ma nie ma najbardziej podstawowego, najpierwszego, naj-do wszystkiego woła roboczego czyli ekwiwalentu 28-100/2,8. To jest trochę mało poważne, a nie brak stokrotki i parówki w nowym, najsraj, ósmym z kolei body
    Zwłaszcza, że się marni 14-54 i 12-60, wystarczyłoby lekko zmodyfikować pupę i niech sobie już nawet ostrzy powoli.
    Ale w tej technologi oba na pewno ostrzą , tylko dzieje się to za powoli. Potrzebne jest 2- 4 -krotne przyspieszenie i już będzie dużo lepiej - dla mnie w pola by wystarczyło , tam rzadko coś mi ucieka.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Nie nadążysz za pomysłami producenta, nie odgadniesz zamiarów. Zamiast upragnionego woła roboczego masz roboczego, choć pewnie mocno leniwego i niestety niezbyt silnego muła, 12-50/3,5-6,3 - przy czym 6,3 wydaje mi się tutaj zupełnie nie wiadomo skąd. No, ale ludzie przecież chcieli stałek jasnych...

BernArt - Moje zdjęcia