@ebelbeb
Janko&Muzykant pisali do mnie w liczbie mnogiej to tak odpowiadam -nie lubię być niegrzeczny
Wydawało mi się że peaking będzie następnym argumentem za.
Nie myliłem się ale odebrałeś im prawo pierwszeństwa.![]()
@ebelbeb
Janko&Muzykant pisali do mnie w liczbie mnogiej to tak odpowiadam -nie lubię być niegrzeczny
Wydawało mi się że peaking będzie następnym argumentem za.
Nie myliłem się ale odebrałeś im prawo pierwszeństwa.![]()
Voila:
---------- Post dodany o 01:31 ---------- Poprzedni post był o 01:30 ----------
To znalezione dla Janko.![]()
Olympus E-500
Pentakusubusu collector. Waidodayo! http://www.flickr.com/photos/ebelbeb/
jak zawsze na YOUTUBE rozwijają się trendy w fotografii.
Które przekształcą się w ogólne wyobrażenie całych społeczności internetowych.
Ładnie to wygląda -teraz spróbuj np. na kwiecistej łące w słoneczny dzień -przerabiałem -nie ładnie
Są to rozwiązania jakieś -ale pod wieloma warunkami>
Nie zastąpią DZIŚ ani dalmierzowego odległościomierza (dobrze wykonanego)
Ani Porządnej matówki z klinem i rastrem w porządnym wizjerze lustrzanki.
Ocz. piszę za siebie (z mojego punktu widzenia) i moje wypowiedzi nie odbierają prawa nikomu sądzić inaczej czy też z nimi polemizować
a niech tam też skorzystam z tuby
od 7.28min...
http://youtu.be/1a8wzx1ByZE
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 1.02.12 o 01:50
Jest trzy stopniowa regulacja jego tolerancji. Fakt, że lepiej nadaje się do szybkiej akcji, z pozoru również zapewnia precyzję (do oglądania na wydruczku 10x15 jest ok) ale lupa demaskuje jego nieprecyzyjność. Zresztą taka lupa demaskuje też chyba każdy inny sposób ostrzenia.![]()
Olympus E-500
Pentakusubusu collector. Waidodayo! http://www.flickr.com/photos/ebelbeb/
W G3 coś takiego jest, nie wiem jak we wcześniejszych modelach. Tzn. kółkiem można wybrać powiększenie 10x lub 5x, wtedy jest na całym ekranie, albo 4x (szkoda że tak mało) w okienku widocznym na tle całego kadru. Chyba że masz na myśli coś odwrotnego, tzn. powiększenie na cały ekran, a gdzieś w okienku podgląd kadru![]()
Ja natomiast wypracowalem swoj system ostrzenia na wizierach optycznych (seria G Panasa) i jak do tej pory, to musze miec na prawde duza matowke, zeby ostrzylo mi sie rownie wygodnie, do tego sie przyzwyczailem i tego uzywam, teraz jak patrze w E5 w ciemnym pokoju, to na manualu mam problem, a Panasem robie dzyt dzyt. Co do dalmierza to fakt, dobrze zrobiony, to rewelacja, np taka besska.
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
z 43rumors:
Nazwa aparatu E-M5.
Matryca taka sama jak w G3/GX1
pozdrawiam
Ostatnio mocno katuję NEX'a z obiektywami MF. W pełni podpisuję się pod powyższym.
Ostrzenie w NEX jest dobre dla statycznych sytuacji i to bez statywu, można naprawdę super wyostrzyć.
Niestety dość często obserwuję całkowity brak zaznaczania ostrych krawędzi, po prostu scena jest tak mało-kontrastowa - niestety dość często bywa tak przy portretowaniu, ratunkiem wtedy jest powiększenie, na którym też nie ma zaznaczonych krawędzi.
Dobra matówka z rastrem i klinem lub plamka w dalmierzu, dają jednak większe możliwości.
poczekajmy z tą białą flagą do 8go...