Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 137

Wątek: Canon G1X sensor 4/3 no i pojechali

Jd
    Gość

Odp: Canon G1X sensor 4/3 no i pojechali

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    3,3K zł? czyli c.a. tyle co na debiucie E-P3 z kitem i niewiele więcej od obecnej ceny tegoż (źródło skąpiec). IMO obie ceny kapkę za wysokie bo okrzykniętego za drogi Panasonica GX-1 z kitem można kupić za 2,4 tys.
    Co do GX1 to znów jakaś polska przewałka bo miał być z 14-42 PZ X a nie ze starym 14-42. Za Odrą kupi sie nowy zestaw we wszystkich sklepach . U nas nowych obiektywów brak a GX1 sprzedaje sie ze starym smieciem. Dlatego nigdy więcej Panasa.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 28.01.12 o 14:53

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Co do GX1 to znów jakaś polska przewałka bo miał być z 14-42 PZ X a nie ze starym 14-42. Za Odrą kupi sie nowy zestaw we wszystkich sklepach . U nas nowych obiektywów brak a GX1 sprzedaje sie ze starym smieciem. Dlatego nigdy więcej Panasa.
    Panasonic-Gliwice chwalą się że to mają, ale cena fiu..fiu...

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Panasonic-Gliwice chwalą się że to mają, ale cena fiu..fiu...
    No i czekasz 3-7 dni więc nie mają - sprowadzą Ci jak kupisz (pewno zza Odry bo tam tego pełno).

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Ale cena tez trochę inna, jakieś 800. Co na dziś daje 3300zł.

No tak, u nas musi być drożej - 3600zł.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Ale cena tez trochę inna, jakieś 800. Co na dziś daje 3300zł.

No tak, u nas musi być drożej - 3600zł.
    A jak moze byc inaczej.Przeciez musi troche zarobic.Na podatki,na pensje,na paliwo.
    Tylko niepotrzebnie odpala auto i goni za odre do sklepu.A w sklepie mowi-poprose sesc aparatow dla mojego sklepu,paragon tez poprose.

Edit.Pseprasam-tsy prose,bo dostalem sememesa ze tylko tsech zaplacilo.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 28.01.12 o 17:27

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A jak moze byc inaczej.Przeciez musi troche zarobic.Na podatki,na pensje,na paliwo.
    Tylko niepotrzebnie odpala auto i goni za odre do sklepu.A w sklepie mowi-poprose sesc aparatow dla mojego sklepu,paragon tez poprose.
    Dokładnie tak to wygląda. Trzy stówy to akurat na paliwo Dobrze to wykombinowali.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A nie mówiłem, że na starcie będzie kosztował 3.500 zł? Niewiele się pomyliłem

Jest prosty sposób przewidywania ceny sprzętu: oszacujcie, ile dany aparat powinien kosztować, a następnie dodajcie do tego 50%
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A nie mówiłem, że na starcie będzie kosztował 3.500 zł? Niewiele się pomyliłem
    Jednak masz nosa

Szkoda, że jednak cena nie jest mniejsza niż 3000 zł, ale pewnie w sklepach będzie niedługo poniżej tego progu.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Z czasem pewnie spadnie poniżej 3000 zł, ale nie za dużo. Canon jest przebiegły i doskonale wie, że ten GX1 to nie małpka dla masowego odbiorcy kompaktów, który nie kupiłby jej nawet, gdyby kosztowała 2000 zł. Ale gdyby kosztowała te 2000 zł, mogliby ją kupować ci, do których kierowane są amatorskie lustrzanki z kitem za 3000 zł, tym samym wybierając produkt tańszy i przynosząc Canonowi straty.

Cena jest taka, żeby dla pasjonata była jeszcze do przełknięcia, ale żeby amatorzy napaleni na lustrzanki nie mieli dylematów, czy aby nie zaoszczędzić trochę i nie kupić sobie takiego kompakta.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

PPS Jedyna przydatna informacja dla mnie to ile ma kosztować - dwa i trzy dziewiątki - tak elokwentnie wyraził sie przedstawiciel Canon Polska - zamiast po ludzku i po polsku 2.999 zł.
    Cena 3.299 zł ? Te 300 winien dokładac ten przedstawiciel Canon. Ale cóz , teraz słowo nic nie znaczy.
    Cena pewnie została dostosowana do kursów walut. A słowo - pamiętam jak na oficjalnej premierze C5D mk II, oficjalny człowiek z Canon Polska zarzekał się, że mamy do czynienia z zupełnie nowym, lepszym itd. systemem AF - zapytany czy pod tym względem coś się zmieniło względem pierwszej piątki... więc takie słowa zawsze trzeba skonfrontować z rzeczywistością.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Z czasem pewnie spadnie poniżej 3000 zł, ale nie za dużo. Canon jest przebiegły...
    Cena jest taka, żeby dla pasjonata była jeszcze do przełknięcia, ale żeby amatorzy napaleni na lustrzanki nie mieli dylematów, czy aby nie zaoszczędzić trochę i nie kupić sobie takiego kompakta.
    Canon to przedsiębiorstwo i na tak samo "przebiegły" jak inne firmy - po prostu myślą w kategoriach maksymalizacji zysków. Nie łudziłbym się jednak, że ktoś tę cenę kalkulował pod polski rynek. Dla nas tak czy siak będzie za drogo, parę stówek w jedną czy drugą stronę niewiele wnosi. Zieloną wyspą nie jesteśmy, tygrysem Europy też - to był kit. Jesteśmy rynkiem za mało znaczącym, cena u nas jest tylko konsekwencją polityki cenowej na inne rynki. I w tym sensie IMHO jest całkiem rozsądna - 799$ - pre-order w B&H, tyle samo ile aktualnie kosztuje E-P3 z kitem.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook