Strona 14 z 145 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    FF to same kłopoty: winiety, zdechła ostrość w rogach...
    Zaczyna się jak opis Mikro 4/3

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    ...wyłażące wszędzie szczegóły z płaszczyzny ostrości (ani to ostre, ani nieostre). Ludyczna estetyka ukochała rozmemłane do nieprzytomności tło i większości się wydaje, że ciapy z tyłu świadczą o profesjonalizmie. A prawda jest taka, że złapać słitaśny kwiatek na tle kosza na śmieci przy ff i 85/1.4 jest łatwiej niż kompaktem.
    Na szczęście nie ma przymusu fotografowania wszystkiego na pełnej dziurze. Przynajmniej parę osób o tym wie, bo gdy oglądam ich zdjęcia nie dostrzegam wcale bezsensownie rozmemłanego tła.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

darkelf
    Gość

"640kb tez mialo kazdemu wystarczyc
    12 MP zwyklemu pstrykaczowi pewnie wystarczy, oni i tak nie umieja skalowac zdjec
    Jakkolwiek w zastosowaniach bardziej swiadomego, semi-pro to przydaloby sie tych pikseli wiecej.
    Nie mowie od razu 20, ale tak z 16.. byloby milo "

a Ty jesteś tym niezwykłym pstrykaczem? czy 100 MP Ci by wystarczyło czy 200 MP było by milej mieć?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    a Ty jesteś tym niezwykłym pstrykaczem? czy 100 MP Ci by wystarczyło czy 200 MP było by milej mieć?
    No i po co ten sarkazm? :/
    Tak nie jestem zwyklym pstrykaczem i tak, chcialbym wiecej niz 12MPix, bo to daje pewne mozliwosci w takich, czy innych zastosowaniach.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

darkelf
    Gość

Możesz podać te zastosowania i przykłady Twoich zdjęć w takich zastosowaniach?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

A ja wciąż czekam na aparat modułowy. Puszka, wymienna matryca, wymienny układ przetwarzania. W puszce niezmienny zostaje tylko bagnet, ekran, sterowanie i zapis. Może być krop, ful frejm, kwadratowa matryca, okrągła matryca, co kto zapragnie. Tylko tego nie da się zrobić.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Ach.Apetyt rosnie w miare jedzenia.Pamietam jak sie bawilem w chowanego.Schowalem sie z najladniejsza dziewczyna na podworku w piwnicy.Do dzis pamietam,ze dlugo nas szukali.Od razu zaciekawilo mnie czy jak bym schowal sie z dwiema to szukali by nas dluzej czy nie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Możesz podać te zastosowania i przykłady Twoich zdjęć w takich zastosowaniach?
    A musze podawac? Po prostu chcialbym wiecej.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

rumorsi odniesli sukces - po liczbie postów i dyskusji czuć że jest gorąco... stawiam na matryce od samsunga oprogramowaną przez olka : D
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    A ja wciąż czekam na aparat modułowy. Puszka, wymienna matryca, wymienny układ przetwarzania. W puszce niezmienny zostaje tylko bagnet, ekran, sterowanie i zapis. Może być krop, ful frejm, kwadratowa matryca, okrągła matryca, co kto zapragnie. Tylko tego nie da się zrobić.
    No jak to nie? Bierzesz dowolnego kliszaka i matryc pod dostatkiem: kolorowe, czarnobiałe, fuji Neopan, Tri-X, Kodachrome... Codziennie możesz mieć inną.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    A ja wciąż czekam na aparat modułowy. Puszka, wymienna matryca, wymienny układ przetwarzania.
    mi by wystarczyło, gdyby producenci oferowali opcję wymiany matrycy. Technika idzie do przodu, matryce są coraz lepsze (no może nie w m4/3 ale mam nadzieję że to się jeszcze odmieni). Żal by się było rozstawać ze starym (starym? dwa lata i stary?) sprzętem a chciałoby się mieć parametry takie jak nowe konstrukcje oferują. Ej, żeby tak można było, choćby i za słoną opłatą, matrycę na nowszą wymienić i ze sprzętu który się lubi dalej cieszyć...