a ceny ZD dla4/3 k... nadal do góry
Już zaczynam chcieć by ten cały olympus zdechł bo inaczej nie dostanę taniej 50-200 ... chyba
a ceny ZD dla4/3 k... nadal do góry
Już zaczynam chcieć by ten cały olympus zdechł bo inaczej nie dostanę taniej 50-200 ... chyba
Eksodus polegał na tym, że ci, którzy kupili amatorską lustrzankę Olympusa przerzucali się na amatorską lustrzankę canikona i robili takie same zdjęcia jak wcześniej. A ci, którzy mieli 35-100 przeciez się go nie pozbyli bo po co. Ostatnio z Allegro zniknęły wszystkie E-1, jak tak dalej pójdzie to nie będzie się dało kupić zd50 czy zd14-54. To masy są głupie, a nie pojedyncze osoby.
no ale jak to zniknęły?
Kto kupuje dzisiaj szkła do dużego 4/3?
Złomiarze czy kolekcjonerzy osobliwości?
i czemu toto nie tanieje skoro trwa exodus?
Bo chyba nie ma tylu nienormalnych, nielogicznie myślących zakutych w beton rycerzy jedynego słusznego systemu z klapkami na oczach jak ja? Teoria ewolucji temu przeczy!?
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 12.01.12 o 00:22
Bo mimo wad systemu, to nadal sa bardzo dobre szkla.
Sam sobie odpowiedziales na pytanie
Nie ukrywam, ze na razie trzymam puche i licze, ze w niedalekiej przyszlosci tez uda mi sie wyrwac 50-200 za jakis rozsadny pieniadz. Ale kiedys trzeba bedzie podjac decyzje. A ta moze byc rozna- wszystko zalezy od sytuacji na rynku i jako takich perspektyw.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Ale lamenty, co za problem kupic 50-200?
Tak dla wyjasnienia bo moze nie ogarniacie tematu, nie tylko olek drozeje, wszystko po bokach rowniez polecialo w gore...
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Wolny rynek zawsze weryfikuje bredzenie, dlatego pewni ludzie tak wolnego rynku nie znoszą. I wbrew ich teoriom nadal nie mozna kupić 35-100 w cenie złomu.
Cholerny świat. Też się ostrzę od dłuższego czasu na 50-200 i krew mnie zalewa jak widzę co miesiąc stówkę w górę.
2 lata temu udało mi się kupić mało steraną E-1 za 7 stówek a teraz to sobie można pomarzyć o takiej okazji.
Pierwsze ZD 50 kupiłem za 1800, drugie za 2000 a teraz taniej niż za 2200 nie kupi na wolnym rynku.
Niestety ci co marzyli o tanich szkłach po uciekinierach do strefy "L IS USM" mogą się czuć zawiedzeni.
Jeśli spece z olka wpadną na pomysł jak zrobić żeby swd działało na nowych korpusach to można zapomnieć o spadku cen a używane 7-14, 14-35 i 35-100 to stanieją chyba jak pokryją się pleśnią za 20 lat.
Aż tak źle to nie jest np. 14-54 to jest wysyp. Zdarza się,że można dostać je poniżej 1 kpln. Panlajek 14-50 też nieco jest. Gdzieniegdzie trafi się ZD50 o 1000 zł taniej niż w sklepie.
Serio Hrabio, żałuję że byłem niezdecydowany - miał przebieg koło 9,5 tys + muszla oczna me-1 + 2gb sandisk ultra + pilot + dodatkowy zamiennik aku
Ostatnio edytowane przez Tobik ; 12.01.12 o 00:53