Znalazłem jeszcze COŚ TAKIEGO:
I jeszcze taki wynalazek:
Znalazłem jeszcze COŚ TAKIEGO:
I jeszcze taki wynalazek:
Ostatnio edytowane przez shary ; 6.01.12 o 23:24
a ja pod choinkę dostałem coś takiego,http://teleskopy.pl/Statyw-fotografi...kopy-1683.html fajniutki bardzo stabilny, solidny brak haczyka do dociążenia torbą ,no i nogi nie obracają się o 180stopni poza tym jest ok,i jest wysoki![]()
Nightelf, mam nadzieję że się nie pogniewasz, jeśli zapytam w Twoim wątku o statyw do PENa?
Mianowicie chodzi mi o opinie użytkowników tych małych wyginanych statywów. To by mi najbardziej odpowiadało do noszenia na wycieczki. Statyw nie zawsze jest konieczny, ale czasem może go właśnie zabraknąć. A taki właśnie niewielki wynalazek może się przydać.
Czy mieliście styczność z tymi produktami? czy na coś to się przyda?
Poniżej zdjęcia tych o które pytam:
Ja to stosuję głównie do filmowania na imprezach rodzinnych,(nikt za bardzo nie zwraca na to uwagi) noszę w torbie z aparatem. do tego mam monopoid (normalny statyw na trzech nogach to za wielki klamor)![]()
Którego używasz? Gorillapod czy Flexible?
Takich dwóch gorillapod-ów używam, ale nie do kamery, tylko do mocowania lamp błyskowych. Bardzo uniwersalne w takim zastosowaniu.
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
To mam jeszcze jedno pytanie. Czy używacie oryginałów Gorillapod za ~130zł czy podróby za 30-40zł?
Witam
Ja kupiłem coś podobnego w lidlu za 23 zł. Funkcjonalnie jest nieźle. Wady? brak możliwości ustawić aparat pionowo (trzeba nogi wyginać) i słaby materiał na tzw. szybkozłączkę. Pękła mi przy próbie pionowego ustawienia. Ale wygoda jest,na rowerze, powiesić za gałąź lub dziurę w płocie.
Widziałem podobną jak na zdjęciu Shary za ok. 60 zł. Brak szybkozłączki, po kilkudziesięciu użyciach (wkręcanie i wykręcanie) szlag trafi gwint, nie mówiąc o wygodzie takiego rozwiązania. trzeba na to zwracać uwagę. Zazwyczaj mają większe obciążenie (lustrzanki).
Pozdrawiam. romeq