Strona 109 z 422 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.081 do 1.090 z 4211

Wątek: obrazki apezeta

Banned Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Obrazki amatora - apezeta.

widoki bardzo fajne, ja się uczepie a może być tak obrobić inaczej np samego raw wywołać....

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

A ja sie czepie chmur, prawie zawsze musza sie nie zgrac z reszta zdjecia, do tego potrzebna sigma, te z bayera sa... no wlasnie tylko sa....
    Widoczki ultra fajne, ostatnie bezsniegowe psuja jak juz pisalem chmurki, ech ciezkie mamy zycie

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

455 i 456A - bardzo fajne foto!
    Nie wiem jaka może być przyczyna, ale na wielu Twoich fotach mam wrażenie nieostrości - i teraz... sama nie wiem czy jest to celowy zabieg w czasie obróbki, czy też coś się kiełbasi bez Twojej zgody???

455 i 456A są wyjątkowe - także pod względem ostrości - czyli... nie wiem nadal dlaczego wielu innym tej ostrości brakuje
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 27.12.11 o 21:53

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Może ktoś z Was ma pomysł jak takie zdjęcie zmniejszyć do 400kb bez utraty jakości. Ja nie schodzę poniżej 700 kb przy jakości 2-3 wg shopa.
    A popatrz na te dwa.Jedno moje jedno Twoje.Ktore jest czyje,nie patrz na wage,wielkosc ta sama.Jedno jes przed dieta a drugie po tej kapuscianej
    Załącznik 58212Załącznik 58213Nasycenie zmienil mnie z automata,mozna jasnosc i nasycenie poprawic-na wage nie wplynie w stopniu znacznym,moze 2-5% w gore.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 27.12.11 o 22:02

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

To ja powiem jeszcze więcej Mirek chyba korzysta z jpegmini bo już się nie chcą te fotki zmnejszać:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zrzut_ekranu-1.png
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	129,4 KB
ID:	58214
    zZz

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Fajny ten zachód. Co powiecie na taką obróbkę?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC251878_edit_merti.jpg
Wyświetleń:	146
Rozmiar:	136,9 KB
ID:	58215  
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kurokial Zobacz posta
    To ja powiem jeszcze więcej Mirek chyba korzysta z jpegmini
    Jednak nie ,cus innego co zmniejsza za kazdym razemZałącznik 58222ale juz ponizej 98-120 juz jakosc diametralnie leci na pyska.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Poniżej dwa wtorkowe poranne zrobione jak większość w mojej drodze z pracy do pracy.

Dziękuję Wam za wszystko - w szczególności za poświęcona moim obrazkom uwagę. Mirku jakbyś mógł zdradzić na ucho co tak wydajnie pomniejsza u Ciebie JPEG-i. Mnie pierwszy raz zdarzyło się bym nie mógł pomniejszyć obrazka do zaplanowanej wielkości , ale chwilę potem shop zaczął się jąkać i potrzebny był restart , tym niemniej na tym zdjęciu pokazywał i pokazuje mi cuda.

Tokinko!
    Kliknij na załącznik - forum usilnie zmniejsza do 600X800, ja wstawiam trochę większe obrazki, to może być jedna przyczyna, drugą będzie moje slabsze wyostrzanie po zmniejszeniu stosuję inteligentne wyostrzanie z parametrami 0,7% i trzydzieści kilka do czterdziestu kilku procent , rzadko więcej. Kiedyś przestrzałem , teraz patrzę na podgląd i jeszcze dociskam do lewej. Rzekłbym na oko.

Merti!
    Podoba mi się Twoja wersja. Dla tego jednego zdjęcia warto mi było brnąć po kostki w błocie przez oziminę w świąteczne popołudnie. Udało mi się wyczekać moment w którym już nie przepaliłem słońca, a matryca zarejestrowała to co chciałem, by było na obrazku.

Pozdrawiam AP.

462.
    463.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC271980.jpg
Wyświetleń:	142
Rozmiar:	216,4 KB
ID:	58237   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC271909.jpg
Wyświetleń:	147
Rozmiar:	285,3 KB
ID:	58236  
    Ostatnio edytowane przez apz ; 28.12.11 o 02:15
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Mirku jakbyś mógł zdradzić na ucho co tak wydajnie pomniejsza u Ciebie JPEG-i. Mnie pierwszy raz zdarzyło się bym nie mógł pomniejszyć obrazka do zaplanowanej wielkości , ale chwilę potem shop zaczął się jąkać i potrzebny był restart , tym niemniej na tym zdjęciu pokazywał i pokazuje mi cuda.
    Pewnie,ze zdradze.Tu akurat uzylem do podgladu Photo Snap Viewer z pakietu od Nero,dlatego ze PS mnie krzyczal,ze profil koloru jest blednie zapisany lub zapisany jest z bledem i proponowal wrocic do zrodlowego obrazka
    A ten od nero ma automatyczna poprawiaczke w pakiecie foto.Nawet jak mu mp3 wrzuce to okroi do 128 ze 192,avi tez gryzie

default vertAlignenum ESliceVertAlign default bgColorTypeenum ESliceBGColorType None topOutsetlong
    leftOutsetlong bottomOutsetlong rightOutsetlong 9BIM( ?đ 8BIM  9BIM )

Powinno byc wszedzie 8 BIM-pewnie jak zmieniales naw zabawie na 8 bitow to cos sie namieszalo.Czasem pokazuje sie w takich wypadkach niebieski pionowy paseczek na zdjeciu jak obrabiasz,przy zapisie jest niewidoczny.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Ostatnie - dzisiejsze podejscie, wrócilem do RAW-a bład dalej występuje niestety...
    561A

Nazwa:	PC251878_05.jpg
Wyświetleń:	98
Rozmiar:	429,5 KB
ID:	58282  
    Ostatnio edytowane przez apz ; 29.12.11 o 01:26
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro