Strona 38 z 41 PierwszyPierwszy ... 283637383940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 408

Wątek: O perspektywie, ogniskowej i takie tam (wydzielone z wątku o Fuji X10/X50)

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: O perspektywie, ogniskowej i takie tam (wydzielone z wątku o Fuji X10/X50)

Przez chwile myslalem, ze cos z tego kumam.....
    Nie wiem dlaczego tak sobie pomyslalem....
    Przeciez nie da sie zmienic perspektywy bez zmiany polozenia aparatu......
    Cala reszta to bezedura......
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

yendash
    Gość

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Przez chwile myslalem, ze cos z tego kumam.....
    Nie wiem dlaczego tak sobie pomyslalem....
    Przeciez nie da sie zmienic perspektywy bez zmiany polozenia aparatu......
    Cala reszta to bezedura......
    Nie wiem czy zauważyłeś ale ta teoria znalazła całkiem liczne grono wyznawców, bo inaczej powiedzieć nie mogę. Sugestię o nagrodzie z fizyki już wystosowałem.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Dolozylbym jeszcze nagrode z psychologii za sprawne metody manipulacji, ze sportu za skuteczne uniki na zadane pytania, z chemii za stworzenie kwasu roku. Smuda moglby sie od niektorych uczyc- kadra narodowa w porownaniu z kadrem w kadrze wymieka.
    Najlepiej klimat tej dyskusji oddaje stara reklama jakiejs sieci komorkowej:
    "-Co mi tu pan napisal?!?!?!?!?
    - koooopytko...."
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    O rany!
    Przebrnąłem przez cały wątek i jestem pełen podziwu dla tymczasowego
    Tak Waś ogłupić! Pisze bzdury (którym sam zaprzecza w swoich "ilustracjach") przez 37 stron a Wy, nie dość, że dajecie się wciągnąć w bezsensowną dyskusję, to jeszcze zaczynacie się żreć miedzy sobą.
    Opamiętajcie się
    Ta Twoja uwaga spowodowała, że poszukując jakiejś sensacji, przejrzałem cały wątek, chociaż zaraz po jego rozpoczęciu, po prostu go odstrzeliłem jako bezsensowny.

Jack

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    ... po prostu go odstrzeliłem jako bezsensowny.
    No popatrz- bezsensowny a ciągnie się 37 stron. To dopiero bezsens
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Ciągnie dzięki Mirkowi. Tymczasowemu każdy by odpuścił, ale Mirek dla wielu jest autorytetem. Z jednej strony to ośmiela zwolenników kadru w kadrze, a z drugiej strony zwieksza zagrożenie, że ktoś uwierzy w te bzdury.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    Dyskusja zaczęła się kiedy inni z Tobą zaczeli dyskutować; chciałeś prowadzić monolog?
    A zaczeli po Twoich kolejnych wypowiedziach typu "Podchodząc i odchodząc od obiektu zmieniam kadr, nie perspektywę".
    Wypowiedź #1 nie zawierała jeszcze takich treści, które mogłyby wywołać dyskusję na kilkadziesiąt stron
    Zaklinasz rzeczywistość?
    Wypowiedź #1 zawierała magiczne słowo "perspektywa" w odniesieniu do konkretnej sytuacji opisanej przez TOKIN (nawiasem mówiąc, pytałem jak zrozumiałeś wypowiedź TOKIN - kolejny Twój unik). Niezrozumienie mojej wypowiedzi wywołało reakcję Inkognito ... i potem się posypało.

Jeśli perspektywa kadru to po prostu perspektywa to po co wprowadzasz jakieś nowe pojęcia?
    Masz rację, dwa kadry, dwie różne na nich perspektywy.

Z NICZEGO SIĘ NIE WYCOFUJĘ.
    Cieszę się

PYTANIE:
    A co Ty widzisz na tej animacji?
    Są jeszcze jakieś inne możliwości?
    Tak, jest jeszcze inna możliwość.

PS.
    Ta animacja jest trochę kiepskawa ze względu na to, że nie nie ma jakiś punktów odniesienia.
    Na podłodze i ścianie powinny być wymalowane równoległe linie.
    Wtedy można by było ocenić co faktycznie zmieniało się.
    Wystarczy patrzeć uważnie na główny obiekt

---------- Post dodany o 16:48 ---------- Poprzedni post był o 16:44 ----------

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Ty uparcie twierdzisz, że nie ruszając się z miejsca samą zmianą ogniskowej uzyskasz taką perspektywę jak np. zdjęcia z rzeźbami.
    Wskaż gdzie tak twierdzę

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ciągnie dzięki Mirkowi. Tymczasowemu każdy by odpuścił, ale Mirek dla wielu jest autorytetem. Z jednej strony to ośmiela zwolenników kadru w kadrze, a z drugiej strony zwieksza zagrożenie, że ktoś uwierzy w te bzdury.
    Rozumiem , że to Ty chciałbyś być autorytetem..? Wtedy wszyscy by mówili bzdury tylko nie Ty ..
    Może już przestałbyś uważać innych za debili. "Kto nie z nami ten przeciw nam"
    Uznaję Twoje argumenty, ale nie podoba mi się sposób jak je przekazujesz... Delikatnie mówiąc lekceważący.
    Sorry , tak to widzę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Rozumiem , że to Ty chciałbyś być autorytetem..? Wtedy wszyscy by mówili bzdury tylko nie Ty ..
    Może już przestałbyś uważać innych za debili. "Kto nie z nami ten przeciw nam"
    Uznaję Twoje argumenty, ale nie podoba mi się sposób jak je przekazujesz... Delikatnie mówiąc lekceważący.
    Sorry , tak to widzę.
    Nie, ale pisanie bzdur przez "autorytet" jest bardziej szkodliwe niż ewentualne moje bzdurzenie. To chyba oczywiste. No może nie da Ciebie...
    Nie uważam innych za debili. Uważam za debilne dyskusje o rzeczach mierzalnych. Wystarczy zmierzyć i uznać fakty.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Więc najwyższy czas zakończyć to... I .......popraw się