fret, abyśmy się dobrze zrozumieli. Ja mówię o takiej sytuacji:
1. Stań na swoim balkonie i zrób zdjęcie obiektywem szerokokątnym butelce stojącej na balustradzie.
2. Potem załóż teleobiektyw i zrób zdjęcie identyczne do tego pierwszego. Możesz kadrować je (te z tele) na PC do woli, tak aby było podobne do tego z obiektywu szerokokątnego.
---------- Post dodany o 14:48 ---------- Poprzedni post był o 14:47 ----------
Lem tak, ale Ty dalej nie wiesz o co ja Ciebie proszę
Wykadruj 21mm z 200mm. Zrozumiałeś?
Ale zdjęciem wzorcowym ma być zdjęcie z obiektywu szerokokątnegoCzyli tele musimy zamienić w obiektyw szerokokątny - wycinaniem na pewno nic nie zwojujesz
---------- Post dodany o 15:00 ---------- Poprzedni post był o 15:00 ----------
Na pewno, jesteś przekonany w 100%
A jaki to ma związek z perspektywą? Ano taki abyś teleobiektywem zrobił zdjęcie z perspektywą taką jaką daje obiektyw szerokokątny.
PS
Kto wie, o czym zaczniemy pisać za chwilę? Ręka do góry.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 8.12.11 o 16:05
tymczasowy.. ok. Ja już rozumiem i więcej nie będę się zrozumieć starał. Zaraz obrońcy form dyskusji łagodnych oraz szamani formatu 5x4, napiszą że ziemia jest płaska, wespół z matematykami od działań 2+2 raz jest trzy a raz pięć i dla których ichnie jest 4, sprowadzą mnie na ową "płaskoziemię" z łomotem.
Więc uprzedzając, serdecznie pozdrawiam.
Nie mówcie, że to koniec serialu, dopiero chipsy otworzyłem...
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia