No tak, egzemplarz z przyszłości![]()
No tak, egzemplarz z przyszłości![]()
No własnie.......... "troszkę" to dziwne.
Coś mnie pech prześladuje jeśli chodzi o elektronikę -najpierw D7000, 3x w serwisie w końcu się poddałem i zmieniłem na NEX-5N. No i mam "klikanie". Do serwisu......... Teraz GH2 i mam "krechę". Do serwisu.
Boję się o samochód..........
Sorry za OT![]()
Jeśli kupiłeś kilka dni temu, to z tego, co wiem, nie musisz zgadzać się na serwis.
Jeśli kupiłeś na firmę, to masz rękojmię i muszą ci, albo oddać kasę, albo wymienić sprzęt na nowy.
Na siebie -kupiony przedwczoraj w FJ.
Orientujecie się jak działa serwis Panasonica ? (tak na wszelki wypadek, jak by nie chcieli wymienić od ręki na inną sztukę). Tzn. czy mam szansę na odebranie sprzętu przed Świętami.........
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 7.12.11 o 22:11
Na siebie też możesz korzystać z rękojmiZnalezione na szybko sprzed 5 dni w necie:
"Gwarancja nam nic nie daje tak naprawde... ot naprawia nam sprzet... A z tytulu rękojmi mozemy sie domagac rowniez wymiany lyb zwrotu gotowki - szczegolnie w przypadku gdy sprzet ulegnie zepsuciu w okresie do 6 miesiecy wtedy mozemy traktowac ze zostal nam sprzedany wadliwy co jest niezgodne z umowa ktora zamarlismy w momencie zakupu z danym sklepem. Mialam problem z telefonem kiedys i pani w UOKIK poradziala wlasnie korzystac z rekojmi nie z gwarancji".
Tak więc telefon do UOKIK i będziesz wszystko wiedział
P.S. Nie polecam serwisu Panasonica w tym ani żadnym innym kraju!
Choć podobno zdarzają się w USA miłe wyjątki![]()
Fajnie.... z Nikona wyszedłem ze względu na serwis.....
Czyli jutro jadę do FJ i proszę o wymianę sprzętu na inną sztukę powołując się na rękojmię. Szkoda, że w tym FJ nie mają drugiego GH2, od razu bym sprawdził, czy w nim też nie ma czasem tej krechy.
Dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 7.12.11 o 22:37
Akurat jest coś takiego jak rękojmia - tutaj szerszy opis:
http://polphone.com/blog/index.php/2...alatwic-prawo/
Ale jak pisałem wcześniej i tak zadzwoniłbym do UOKIK, by się w 100% upewnić, co i jak...
Fatman, na siebie to najlepiej kupować przez internet - możesz zwrócić towar w ciągu 10 dni ...
Ok, nie ważne jak to zwał.......
Mogę się na to jutro powołać i żądać wymiany na sprawną sztukę ? Chcę to załatwić jutro z samego rana, raczej nie będę miał szans na kontakt z UOKIK do tego czasu.....
Sprzęt był kupiony 04.12.2011 (o 17:30 cholera jasna).