Strona 24 z 38 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 375

Wątek: Panasonic DMC-GH2

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Panasonic DMC-GH2

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    Dostałeś do aparatu polską instrukcję?
    Tak -i przyznam, że pierwszy raz kiedy musiałem sięgnąć po instrukcję zdarzył się właśnie po zakupie GH2. Mnogość opcji/funkcji jest powalająca -część z nich pierwszy raz widziałem, tak więc radość była wyjątkowo duża

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

biorąc pod uwagę politykę Panasonic Polska masz szczęście, ja od ponad 2 miesięcy nie mogę się doprosić o książeczkową wersję do GF3.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

Awatar ebelbeb
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

dao, skoro znalazł się przedstawiciel FJ, to może znajdzie się również na forum przedstawiciel Panasonic Polska i wypowie się odnośnie sytuacji z instrukcjami.
    Olympus E-500
    Pentakusubusu collector. Waidodayo! http://www.flickr.com/photos/ebelbeb/

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

biorąc pod uwagę politykę Panasonic Polska masz szczęście, ja od ponad 2 miesięcy nie mogę się doprosić o książeczkową wersję do GF3.
    Ja nie dostałem polskiej instrukcji do G10 kupionego w FJ. Zadzwoniłem na infolinię i po potwierdzeniu, że mam aparat z polskiej dystrybucji przesłali mi ją bez najmniejszego problemu.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 8.12.11 o 18:43

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ebelbeb Zobacz posta
    dao, skoro znalazł się przedstawiciel FJ, to może znajdzie się również na forum przedstawiciel Panasonic Polska i wypowie się odnośnie sytuacji z instrukcjami.
    Przedstawiciel Panasonica na pytania odnośnie instrukcji rozkłada ręce i robi wymowną minę. na szkoleniu z serii G też nie potrafili mi odpowiedzieć. Po kilku mailach dosłali mi na sklep kilka egzemplarzy instrukcji do G3 (książeczka + płyta CD). Odnośnie GF3 cisza. Panasonic mógłby się uczyć w tym temacie od Sony.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

Awatar ebelbeb
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Szkoda, że Sony ze swoim NEX-5n, skądinąd bardzo fajnym, nie uczyło się od Panasonica i jego GH2 "w temacie" jakości i szybkości AF.
    Olympus E-500
    Pentakusubusu collector. Waidodayo! http://www.flickr.com/photos/ebelbeb/

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Jakość AF w NEX-5N nie jest taka zła, powiedział bym nawet, że przy filmowaniu AF w 5N spisuje się lepiej (jest wolniejszy, ale działa ładniej-płynniej i jak złapie ostrość to trzyma tam gdzie trzeba dłużej niż GH2).
    Przy zdjęciach oba aparaty są bardzo (raczej tak samo) celne, jednak GH2 jest wyraźnie (bardzo wyraźnie -zwłaszcza w dobrym świetle) szybszy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Nie łudźmy się. Nie będzie żadnej wymiany. W euroagd chciałem wymiany, zwrotu pieniędzy i nikogo to nie obchodzi. Możesz sobie żądać czego chcesz (nawet są takie rubryczki). Zawsze będą naprawiali. Zepsuł się w moim Pentax optio już trzeci raz obiektyw i dalej naprawiają. Tak im się opłaca i już. Mają takie prawo. Aż do końca gwarancji.
    Powolujesz sie na niezgodnosc z umowa - ponizej pol roku jest domniemanie winy po stronie producenta i musza Ci wymienic lub oddac pieniadze (jesli zrobia cokolwiek innego to "poszczuj" ich Rzecznikiem Praw Konsumenta)

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Powolujesz sie na niezgodnosc z umowa - ponizej pol roku jest domniemanie winy po stronie producenta i musza Ci wymienic lub oddac pieniadze (jesli zrobia cokolwiek innego to "poszczuj" ich Rzecznikiem Praw Konsumenta)
    bzdury wypisujesz, przeczytaj artykuł z linku, który podałem na poprzedniej stronie.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

bzdury wypisujesz, przeczytaj artykuł z linku, który podałem na poprzedniej stronie.
    Nie bądź taki stanowczy... i dokłądnie przeczytaj choćby tamten artykuł.

Albo sam przepis

Art. 8. 1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.
    [...]
    4. Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia.

---------- Post dodany o 21:54 ---------- Poprzedni post był o 21:50 ----------

a tutaj opisane z przykłądami: http://www.rp.pl/artykul/55660,77619...acje-.html?p=1
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.