Eddie- Twoja obróbka lepsza
Fajny kadr.
Eddie- Twoja obróbka lepsza
Fajny kadr.
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
Dzięki![]()
Ogólnie rzecz biorąc chodzi mi o to, ile można było wyrwać z matrycy 500D. Raw był jeszcze ciemniejszy niż jotpeg w galerii Maćka na plfoto.com.
Natomiast zdjęcie samo w sobie, jak i wiele innych tego autora, jest bardzo fajne.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Eddie - obrobka foty na 5. Zdjecie oryginalne prosto z puszki by sie do niczego nie nadawalo. No chyba poza sama miejscowka i sytuacja, ktora jest interesujaca.
Przy takiej obrobce (choc nie wydaje sie, ze musiales tam cos niesamowitego robic, poza poziomami i WBto ja tego zdjecia z Olka nie widze na okladce :P
To pisemko mozna gdzies looknac na zywo wydrukowane?
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Thomasso, przede wszystkim musiałem bardzo mocno z cienia wyciągać, naprawdę bardzo mocno. Poza tym trzykrotne wołanie rawa, w tym raz z cieplejszą temperaturą barw, maski, warstwy, pierdoły. W praktyce nie narobiłem się jak wściekły, ale właśnie - z Olka efekt nie byłby taki przy konieczności tak mocnego wyciągania cieni.
Pismo powinno być zaraz w Empikach i większych salonach prasowych.
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Kombinowalem troche z tego JPG wyciagnac,ale nic wielkiego zrobic nie daje rady
Eddie zaszalal i wszystko![]()
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 24.11.11 o 13:51
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dzięki Mirku, Twoja opinia tym większe ma znaczenie, że jednak trochę w tym dłubiesz.
Pamiętajmy, że ja pracowałem na rawie, już samo to daje ogromną przewagę, ale mocno wyciągnąłeś tego jotpega.
BernArt - Moje zdjęcia
Ja mam z E-PL3 takiego trudnego rawa. Nie jest ciemny, wręcz przeciwnie. Nie jest też przepalony. Gdzie ta zabawa z popRAWką ?
Jak co to wieczorkiem wrzucę. Już widzę jak Mirek ręce zaciera![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
BernArt - Moje zdjęcia
Pobawiłam się tym maleństwem na plfoto i ... podobno dobrze mi wyszło
... ale musiałam usunąć.
Uwierzycie na słowo?![]()
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 24.11.11 o 14:27