Pisałem gdzieś że lubię "maszyny", poniżej jedna z nich. Próbowałem to ugryźć pod różnymi kątami ale ten wydaje mi się najlepszy - oczywiście mogę być w błędzie, prosił bym wtedy mnie naprostować.
38. Stara szkoła:
Pisałem gdzieś że lubię "maszyny", poniżej jedna z nich. Próbowałem to ugryźć pod różnymi kątami ale ten wydaje mi się najlepszy - oczywiście mogę być w błędzie, prosił bym wtedy mnie naprostować.
38. Stara szkoła:
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Wolałbym , byś zrobił to zdjęcie z drugiej strony , lub tak by meblościanka czy immy stolik nie wchodziły do zdjęcia. Można by na przykład przymaskować czymś podobnym do ścianki górnej sprzętu.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzięki że zajrzałeś, to po prawej to nie meblościanka tylko drewniany bok urządzenia. W latach osiemdziesiątych był taki "trynd" we wzornictwie sprzętu audio że tzw. topowe modele miały drewniane dodatki najczęściej wykańczane na wysoki połysk. Mam małą kolekcję gratów z tamtej epoki.
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 28.08.11 o 14:00
Dzis tez to co odpowiedzialne za dzwiek ma obudowe drewniana.Kolumny glosnikowe i same glosniki dobrej klasy to obudowa drewniana.Wysokiej klasy to powierzchnia politura kryta,a te nizej to lakier nitrocelulozowy co najwyzej.I napewno dobrej klasy sprzet nie czyta mp3 i avi![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Kocham "vintage" audio, kolumny zbudowałem sam "własnymi ręcyma". Grubość ścianek tych małych monitorków wynosi 48 mm (warstwowy MDF + płyta stolarska) a przód oklejony jest ręcznie naciąganą, czarną, cielęcą skórą + dodatki z tyłu z polerowanej stali nierdzewnej. Jestem z nich dumny
Twój landszaft wpędził mnie w depresję - właśnie czytam/przeglądam po raz n-ty "Ekspozycję bez tajemnic". Nie rzucę się z mostu ale powoli zaczynam wrzucać w kibel większość zrobionych ostatnio zdjęć.
Przez chwilę mnie nie było w związku z tym konkurs bez nagród - gdzie byłem w międzyczasie
Jak się obrobię to wrzucę trochę więcej![]()
Wrzucaj, pierwsze bardzo mi się podoba. Statyw pewnie był w użyciu...![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
OK, 40. Francuska koronka:
38 bardzo bardzo, tylko trzeba było dorzucić z 10dB to by się ampol z gałki schował. Koronka piękna, aż się prosi o HDRa żeby uwidocznić szczegóły w cieniach. NB równa jest aż do bólu, ale przez kontrast plam lewa-prawa sprawia wrażenie że przechyla się w prawo.