Bawisz się z nami i mówisz, żeś ignorant? Celowo tak ustawiłeś GO?
Pozdrawiam AP.
Bawisz się z nami i mówisz, żeś ignorant? Celowo tak ustawiłeś GO?
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dziękuję że zajrzałeśPierwsze w życiu lustro nabyłem tydzień przed zarejstrowaniem się na forum - raptem minęły trochę ponad dwa miesiące, więc stwierdzenie "ignorant" jest cały czas aktualne
W międzyczasie podglądnąłem kilkaset niezłych zdjęć, przeczytałem pięć książek (Bryan Peterson fajnie pisze o fotografii) i pstryknąłem trochę fotek. Tak coś czuję że będzie to moja pasja do końca pobytu na tej planecie.
Na tkającego jegomościa wlazłem spacerując po lesie, światło było takie se a on był zajęty robieniem sieci na bzyki. Nauczyłem się już czegoś, ISO poszło na 800, przysłona na 8 (ZD 35) , włączyłem IS, AF na M techniką bujania - strzeliłem kilka zdjęć i niestety tło okazało się porażką. W domu stwierdziłem że jak je zamaskuję to będzie całkiem sympatycznie. Poniżej wersja finalna, lepiej niestety jeszcze nie potrafię:
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Wyobrażam sobie że trudno było pajączkowi w tej pozie zajrzeć w oczy - jednak odwłok robi wrażenie![]()
Dzięki za wizytę. Wbrew pozorom centymetrowy pajączek tkający sieć porusza się z gracją i prędkością baletnicy - ustrzelenie go wymaga trochę cierpliwości. Poniżej kolejna "kwiatkowa" próba, nie jestem z niej do końca zadowolony ale kwiatek malutki i ładniutki:
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 15.08.11 o 16:39
I jeszcze żarcik pt. "Lemon tree":
Zdjęcie dzwoneczka bardzo mi się podoba.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
34 nie, dzwonek i pająk tak![]()
pajak i dzwonek na tak.
gratuluje
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 20.08.11 o 21:10
ostrość jest ok, przynajmniej u mnie. ale troszkę za dużo się dzieje na tym zdjęciu. może warto rozmyć tło aby lepiej wydobyć główny temat.
"kolorowanki" do mnie nie przemawiają ale to kwestia gustu![]()
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327