Dzięki że zajrzałaś, rozmywałem ale wyglądało nienaturalnie chyba że bym się pobawił z gradientem od środka. Muszę poszperać w sieci żeby podpatrzeć jak najlepiej to zrobić. Drugie to tylko takie zabawy w PS, dla podniesienia skilla.
Dzięki że zajrzałaś, rozmywałem ale wyglądało nienaturalnie chyba że bym się pobawił z gradientem od środka. Muszę poszperać w sieci żeby podpatrzeć jak najlepiej to zrobić. Drugie to tylko takie zabawy w PS, dla podniesienia skilla.
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Myślę, że ten link Ci pomoże w podniesieniu "skilla"http://www.fototv.pl/artykuly/cyfrow...lens-blur.html.
Pozdrawiam
Dziękistronę znanej rozgłośni radiowej mam już w ulubionych, niestety nie przejrzałem jeszcze wszystkich "tutków".
Dbaj o ostrość zdjęć, widzę, że tu jej brakuje dość często. Wypracujesz to, diabeł tkwi w szczegółach, zwracaj uwagę na nie. I tu chciałbym dojść do 2 zdjęcia bodajże w Twoim wątku. Bardzo proszę by nie montować nieba w taki sposóbDokładność przede wszystkim. bo tak to oko pęka. pozdro
Dzięki, niebo było ze dwa miesiące temu - ciut się przez ten czas nauczyłemPoz tym Ty jesteś artysta a ja próbuję na razie chociaż prosto gwoździe wbijać
![]()
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 22.08.11 o 20:14
Oj nie używaj takich słów na wyrost, proszę Cie. hobbysta i nic ponadto![]()
Dla mnie artystą jest każdy kto ma wiedzę, umiejętności i pasję - Ty spełniasz te kryteria. Swoją drogą zrobił byś kiedyś jakiegoś "tutka".
Ten widok na jeziorko to ciutke za wczesnie zrobiles.Z lewej juz sie pojawialo ciekawe swiatlo.Mogles zaczekac parenascie minut i w tym czasie polarka zakrecic,wyszlo by cos takiego,tylko ze duuuzo lepszeZałącznik 53584
Przeczytalem,ze twierdzisz,ze malo kumasz z krajobrazow.
Posluchaj rady totalnego laika w temacie.Dobra fotka to nie fotka z marszu.Owszem zadarzaja sie i takie,ale bardzo rzadko.
Napisze Ci jak ja robie tego jak ty nazwales landszchafta.
Wiec najpierw znajduje miejsce,przychodze w roznych porach dnia,robie probne pstryki.Pozniej kiedy juz widze tam swiatlo jakie kiedy i o ktorej to biore statyw,termos rozne zabawki i ide focic.Rozstawiam sie na pol godziny przed i czekam.Na focenie jest gora 15 minut.W tym czasie musza zagrac chmury jak sa,i swiatlo.Czasem w kadr wejdzie cos niepotrzebnego,wtedy stempel albo -do nastepnego razu.
To ponizej to powtorka,bo polewaczka w tle przeszkadzalaZałącznik 53588
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 27.08.11 o 22:50
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dzięki za wskazówki, muszę sobie kupić termos bo nie mama polarka dokręciłem (poniżej) ale Twój lepszy bo rozmywa kszaczory na horyzoncie
i ma większą zawartość niebieskiego w niebieskim (kanale).
Ładny ten Twój landszaft, może kiedyś taki zrobię![]()
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 27.08.11 o 23:46