A tulejkę opisywano na naszym forum. Można kupić za 7 - 15 zł + przesyłka, a nie za 40 funciaków
A tulejkę opisywano na naszym forum. Można kupić za 7 - 15 zł + przesyłka, a nie za 40 funciaków
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Co do tulejki, to ta do Minolty nie jest odpowiednia. Wprawdzie da się wkręcić, ale gdy obiektyw wysuwa się maksymalnie, to dotyka filtra i cofa się z powrotem.
Zamówiłem w czerwcu tuleję dedykowaną do XZ-1 na eBay z Hongkongu, ale póki co jeszcze nie dotarła![]()
A czy konwerter makro od olka MCON-P01 i te czułki MAL-1 można podpiąć pod XZ-1? Czy może lepiej raynox? Ktoś próbował? Jakie efekty? Pytam bo już mam lekko dość g10 i 35/3.5 za względu na gabaryty i chętnie widziałbym takiego kompakta. A makro uwielbiam i chciałbym coś wymodzić z tym kompaktem,żeby miało sens. Jeżeli ktoś ma w galerii jakieś fajne makro robione, to chętnie zobaczę czym xz-1 może postraszyć w tej dziedzinie.
PS
Czułki można![]()
Ostatnio edytowane przez psl ; 3.09.11 o 14:24
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
Makro jest dość rozczarowujące ze względu na na niezbyt rewelacyjną ilość szczegółów. Jak to Janko określa - mamy się cieszyć ze świetnego HD
Mam jakiegoś motyla i kwiatki w domu to go wieczorem mogę wrzucić nieobrobiony plik, również RAW.
Ostatnio edytowane przez Matsunami ; 5.09.11 o 11:13
The best camera is the one you have with you.
The best lens is the brightest ..so XZ-1.
jest: XZ-1 było: 5DmkII
wlasnie dzis po poludniu odbieramwkrotce pochwale sie swoja opinia Model ten zastapi moj wczesniejszy C5050Z (moze ktos tutaj jeszcze ten aparat pamieta), ktory sluzyl mi ponad 8 lat kupiony na gieldzie foto za ok. 3500 (cena w sklepie ok. 5300 w 2003 marzec) Niestety zabek od klapki zamykajacej pokrywe baterii wylamal sie inaczej jeszcze by mi sluzyl dluugo
Mam do was pytanie: XZ-1 vs LX-5 - czy jest coś ( o czym może nie wiem po przeczytaniu licznych testów i opinii, obejrzeniu sampli ), co jednoznacznie pozwala zdecydować się na jeden z nich ?
LX5 ma prawdziwą matrycę 3:2.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb