Cały zachwyt nad tym Nex-7 można podsumować cytatem z 43R: If Sony were Panny
ROTFL
Cały zachwyt nad tym Nex-7 można podsumować cytatem z 43R: If Sony were Panny
ROTFL
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Pamiętam, że kiedyś był wywiad z jakąś szychą z Sony i padło pytanie, dlaczego lustrzanki Sony nie mają LV lub wideo. Odpowiedział, że na razie te funkcje kuleją w aparatach konkurencji, więc Sony woli trochę poczekać i zrobić to dobrze. I to samo jest z NEXem 7: Olek i Panas od paru lat wypuszczają korpusy i jeszcze żadnego nie zrobili tak, jak należałoby zrobić (co nie znaczy, że są one złe), a tu przyszedł Sony i pokazał wszystkim, jak powinien wyglądać porządny aparat.
Szkoda tylko, że oprócz Zeissa i jasnej 50-tki za bardzo nie ma czego do niego podpiąć.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Aaa... słynne, aczkolwiek teraz wiemy jak gorzkie (1200 EUR): we'll do it better
Nie zapominaj proszę, że w czasach GF1 technologia EVF... była inna
A jak już jesteśmy tak przy korpusach, idealnie w dłoni to mi leży NX10... epicure czyta: Nex-7 jest prawdopodobnie o .5cm za niski. Wybudowali mi pod oknem Sony Centre, jak Bóg da, zajrzę w grudniu by to chociaż potrzymać, zobaczyć jak leży w mojej dłoni.
Cytat właśnie jakby o tym...
No nic dla mnie przeciek Panasa zdjął Nex-7 z Ziemii
Jak te szkiełka są f/2.0 to znowu zapłacę $40 za godzinę na parkingu![]()
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Bo wtedy było macanie rynku czytaj: inne pozycjonowanie produktów. Imho mógłbyś mieć jakiekolwiek ale do Panny (Oly postawił sprawę jasno oferując VF-2) gdyby następca G2 czy GF1 takowego nie miał. Skoro G3 dostał wizjer, można spokojnie założyć, że aparat znany pod nazwami typu GF1 Pro, GP1, GF7, czy GX1a mający być następcą GF1 też będzie takowy (ten z G3 jako opcja minimum) posiadał.
Pooglądaj sample z A-77 i 16-50/2.8 (dpreview) by zobaczyć jak to Sony lepiej zrobiło... korekcję CA![]()
No właśnie napisałem ci, że skoro ma wysokość GF2 przydałoby się jeszcze z pół centymetra na kciuk.
Ok, z mojej strony EOT - to wątek o Nex-7![]()
E tam. Nie trzeba było przeprowadzać żadnych szeroko zakrojonych badań, żeby wiedzieć, że mały aparat z wbudowanym wizjerem będzie się sprzedawał jak ciepłe bułeczki.
Jpegi mnie nie interesują. Jedyna korekcja CA, jaka się liczy, to ta robiona przez LR.
Nex-7 znalazł się w czołówce TOP 100 na Amazonie, toż to prawdziwy hicior sprzedażowy
Nie ma co się dziwić dobrej sprzedaży, w końcu sony dało EVF do swojego NEXa.
Ciekawe jak będzie się sprawować nowa matryca.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA