Strona 26 z 42 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 418

Wątek: Olympus PEN E-P3

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P3

Kolejne fajnie ziarniste, kolorowe fotki z EP3 i 12
    http://www.hendralauw.com/2011/08/te...-olympus-e-p3/
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Wczoraj przez parę minut macałem E-P3. Aparat zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, jest solidnie wykonany i na tyle mały, że jeszcze kieszonkowy, a z drugiej strony na tyle duży, żeby dało się go wygodnie trzymać. Nie za lekki, nie za ciężki, z naleśnikami idealny. Ten nowy kitowy zoom jest ładniejszy od poprzedniego i w odczuciu już nie jest aż tak bardzo plastikowy. Guzikologia jest OK, nie można jej niczego zarzucić. Ekran bardzo dobry, wyraźny, działa bez opóźnień (przynajmniej przy takim świetle, jakie było w sklepie), dotyk działa w miarę sprawnie, podobnie jak w Panasie. I na koniec najlepsze: AF jest szybki jak błyskawica. Może być minimalnie szybszy, niż w Panasach, chociaż pewności nie mam, bo bezpośrednio nie porównywałem. Miałem za to pod ręką NEXa C3, który ostrość w tych samych warunkach ustawiał ze 2-3 razy dłużej, niż E-P3.

Szkoda tylko, że ten aparat nie jest tańszy i że wbudowana lampka nie odchyla się do góry, jak w E-PL2 i GF2.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez klikacz Zobacz posta
    Witajcie
    Dzisiaj Jacek był uprzejmy pokazać mi nowe PENy
    Wrzucam kilka zdjęć na gorąco
    Wiadomo nie da się zrobić solidnego porównania w biegu ale zawsze coś tam spróbowałam.
    Kolejność zdjęć E-3, EP-3, EPL-3,XZ1 Załącznik 52589 Załącznik 52590Załącznik 52591Załącznik 52592
    Najładniejsze z XZ-1.

Można dorzucić jeszcze fotki z aps-c i ff i oczywiście bez exifa nie będzie wiadomo czym robione ...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

[Steve Huff] - a więc wojna... na ISO. EP3 vs Nex-5

http://www.stevehuffphoto.com/2011/08/15/iso-wars-the-olympus-e-p3-vs-the-sony-nex-5/

Możecie się ze mnie śmiać, ale ja sobie lecę nawet w dzień na 1600 i 3200 (E-PL1) by mieć to ziarno. Bajka.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A nie prościej dodać sobie ziarno jednym kliknięciem w programie graficznym/wołarce?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Kolejny test/raport użytkownika

cały dzień Plejstejszyn.

Awatar ebelbeb
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: [Steve Huff] - a więc wojna... na ISO. EP3 vs Nex-5

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    http://www.stevehuffphoto.com/2011/08/15/iso-wars-the-olympus-e-p3-vs-the-sony-nex-5/

Możecie się ze mnie śmiać, ale ja sobie lecę nawet w dzień na 1600 i 3200 (E-PL1) by mieć to ziarno. Bajka.
    Ciekawe porównanie szumów. Natomiast co do porównywania ostrości i szczegółów to mogli dobrać bardziej zbliżone szkła (super stałka kontra mega złoom).
    Olympus E-500
    Pentakusubusu collector. Waidodayo! http://www.flickr.com/photos/ebelbeb/

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: [Steve Huff] - a więc wojna... na ISO. EP3 vs Nex-5

Jest i test:http://www.optyczne.pl/160.1-Test_ap...st%C4%99p.html
    Jak dla mnie to wygląda to tak sobie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

W teście optycznych dziwi mnie fakt, że EP-3 z 20/1,7 ma niższą rozdzielczość niż E-PL2 z tym samym szkiełkiem. Rozumiem, że się nie zwiększyła ale że spadła to dziwne. Ogólnie to w jakości zdjęć wielkiego postępu nie wiedzę ale szybki af, lampa i ekranik oled w tej klasycznej obudowie z rolką pod kciukiem to jest to Trzeba zacząć oszczędzać i czekać na spadek cen.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    W teście optycznych dziwi mnie fakt, że EP-3 z 20/1,7 ma niższą rozdzielczość niż E-PL2 z tym samym szkiełkiem. Rozumiem, że się nie zwiększyła ale że spadła to dziwne.
    Opis procedury testowej:
    Test rozdzielczości matrycy przeprowadziliśmy zarówno z obiektywem M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0 ED, jak również Panasonic LUMIX G 20 mm f/1.7 ASPH. Wartości wyznaczyliśmy tradycyjnie w oparciu o funkcję MTF50, a pomiary wykonaliśmy na plikach RAW, które uprzednio przekonwertowaliśmy bez wyostrzania do formatu TIFF przy pomocy programu dcraw.
    Czyli innymi słowy, takie same nastawy wołania RAW'a dla wszystkich aparatów ... czy tak samo robimy w rzeczywistości ... Nie wiem jak inni, ale u mnie każdy model body inaczej traktuję przy wołaniu RAW'a, cel jest jeden wołam tak aby efekt końcowy był najlepszy. Dlatego testy testami, jakiś trend pokazują, ale do rzeczywistości niekoniecznie muszą dobrze przystawać.
    W rzeczywistości liczą się również takie rzeczy jak:
    Ogólnie to w jakości zdjęć wielkiego postępu nie wiedzę ale szybki af, lampa i ekranik oled w tej klasycznej obudowie z rolką pod kciukiem to jest to ...
    ... oraz coś takiego jak dostępność obiektywów, akcesoriów itp.[COLOR="Silver"]

Cytat Zamieszczone przez ebelbeb Zobacz posta
    Ciekawe porównanie szumów. Natomiast co do porównywania ostrości i szczegółów to mogli dobrać bardziej zbliżone szkła (super stałka kontra mega złoom).
    A co innego mieli do tego biednego NEX'a przykręcić? E16? 18-55? Przykręcili haubicę 18-200, która optycznie jest ponoć najlepsza z całej trójcy.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 16.08.11 o 16:44

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów