Strona 28 z 42 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 418

Wątek: Olympus PEN E-P3

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P3

Przez chwilę bawiłem się nowym E-P3 w Saturnie (Saturn - Złote Tarasy).
    Tylko chwilę, bo bateria była wyczerpana.
    Ta śruba przy gripie wyglądała na lekko steraną. Swoją drogą, to wolałbym taką anodyzowaną na niebiesko, a nie na czarno
    Sam aparat zbudowany porządnie, bardzo podobnie do E-P1 którego posiadam.
    Ekran to inna liga, nowe doznania i lepsza jakość. Choć niestety tylko chwilę go oglądałem.
    Wybieranie punktu ostrości dotykiem działa, choć mam chyba trochę za duże paluchy
    Jakości zdjęć sprawdzić nie mogłem, więc się nie wypowiem.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar kristof1979
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Też go dziś tam oglądałem.Solidny i cieżkawy , ale mam długie paluchy i kiepsko sie go trzymało z tym gripem seryjnym ( porównał bym trzymanie do modelu E-420).
    Sory za tą wyczerpaną baterję , trochę o dziesiatej się nim pobawiłem i śmigał aż miło.
    Pozdrawiam
    e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
    Helios,Porst 50 1.7
    http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
    Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Ciekawe porównanie, wychodzi na to, że jakość zdjęć jest całkiem podobna.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Ja widzę różnicę w zdjęciach pomiędzy 5 i 6.
    Tyle, że autorowi zależało na aparatach dla bloggera, które robią zdjęcia lepsze niż komórka w trybie AUTO

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam serdecznie, jestem nowy na forum. Nie jestem profesjonalistą, potrzebuję podręczny aparat z konkretnymi funkcjami - full HD i dźwięk stereo. Jestem bardzo zainteresowany kupnem nowego Olympusa E-P3 ale okazało się, że nie ma on opcji time lapse a bardzo mi na niej zależało. Rozważałem też kupno starszego modelu Panasonic Lumix GF2, ale ani jeden ani drugi nie ma wejścia na dodatkowe akcasoria. Czy ktoś ma może doświadczenie z tymi aparatami i może mi doradzić czy jest na to jakieś rozwiązanie? Aparaty poza tym mają wszystko co mnie interesuje...Różnice są niewielkie, zarówno jeśli chodzi o zdjęcia jak i o wideo-z tego co przeczytałem w Internecie, między innymi na tym forum.

Z góry dziękuję,
    Pozdrawiam
    Artur

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opoczno
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Też macałem Ep3 i jest rewelacja pod każdym względem, jeszcze tylko muszę Epl3 obadać

| OlyJedi Awatar glos_ludu
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Niestety tej baterii albo nikt jeszcze nie doładował, albo każdego dnia wieczorem jest już wyczerpana. Po pracy wstąpiłem do Saturna w Złotych Tarasach i sprawdziłem jak leży w ręce. Wygląda bardzo solidnie, o wyświetlaczu nie mogę nic powiedzieć bo bateria już zmarła. Za to tego samego dnia sprawdziłem sobie jeszcze g3 i całkiem mi się spodobał. Czuję że EVF nigdy nie da mi tego co daje wizjer optyczny, ale jest już całkiem znośnie i lepiej niż w g1 czy g10 (nie pamiętam dokładnie który sprawdzałem w fj, niemniej nie zachwycił mnie). Ja także czekam na dostępność E-PL3 w sklepach, bo jeśli ma ten sam rozmiar co XZ-1 to ja bardzo chętnie go przygarnę.
    Do listy życzeń dodałbym już tylko troszkę lepszą matrycę (większa rozpiętość tonalna) i byłbym zupełnie szczęśliwy.
    nawiązując do premiery Nex-7 robi się na prawdę ciekawe w segmencie mikrusów, widać że ten obszar obecnie angażuje najwięcej zasobów R&D.
    Stary E-500 | OM-2 prawie nówka
    kity | M24/2.8; Z35/2.8; Z50 1.8
    znaczenie słowa "bynajmniej"

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez glos_ludu Zobacz posta
    Ja także czekam na dostępność E-PL3 w sklepach, bo jeśli ma ten sam rozmiar co XZ-1 to ja bardzo chętnie go przygarnę.
    Do listy życzeń dodałbym już tylko troszkę lepszą matrycę (większa rozpiętość tonalna) i byłbym zupełnie szczęśliwy.
    nawiązując do premiery Nex-7 robi się na prawdę ciekawe w segmencie mikrusów, widać że ten obszar obecnie angażuje najwięcej zasobów R&D.
    E-PL3 jest dokładnie tej samej wielkości co XZ-1. Oba miałem w łapkach. Różnica oczywiście w obiektywie
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opoczno
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Jeżeli zdecyduję się na zakup w najbliższym czasie to będę miał dylemat Ep3, Epl3 czy może G3 + PanaLeica - cenowo podobnie...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów