Przepraszam - znam ten ból, z braku EXIF-ów taki wniosek.
W swoich obu wątkach prezentuję również zdjęcia z koncertów.
Przepraszam - znam ten ból, z braku EXIF-ów taki wniosek.
W swoich obu wątkach prezentuję również zdjęcia z koncertów.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Kwiatek bardzo ładnie przedstawiłeś - bardzo mi się podoba.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 27.07.11 o 09:52
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ponieważ jestem bardzo początkujący staram się oprócz robienia fotek czytać jak najwięcej na temat (książki/internet), oraz oglądać dużo dobrych zdjęć. Może z racji tego iż użytkownicy sprzętu marki Olympus są w mniejszości a pewne specyficzne właściwości systemu 4/3 muszą nadrabiać umiejętnościami, zdjęcia prezentowane w NASZEJ galerii są przyzwoitych lotów a ocena prac surowa. Piszę tak dlatego że ostatnio buszując po innosytemowym forum natknąłem się na fotkę (chyba nie początkującego), która w większości składała się z tak przepalonego nieba że nawet moje niewprawne oko zapłakało. Komentarz: "Zdjęcie fajne ale ciut przepalone" raczej nie jest kubłem zimnej wody na głowę twórcy. Gdybym coś takiego pokazał TUTAJ prawdopodobnie został bym skonsumowany przed pierwszym śniadaniem wraz z kopytkamia ktoś co bardziej łaskawy napisał by: "Przeczytaj chłopie parę książek o fotografii zanim pokażesz coś publicznie".
Pomijając stronę sarny, uważam że no i tak pobłażliwie mnie potraktowałeś:
- ostrość nosa bardziej rzuca się w oczy, aczkolwiek ucho też jest nie takie
- można było trochę więcej zostawić z lewej
- pień drzewa z prawej "wchodzi" w zwierzaka psując odbiór
- nieco większe GO i sylwetki sarenek w tle ładnie przymknęły by całość
Reasumując, nie czepiasz się tylko wytykasz błędy. Następnym razem jak komuś będzie chciało się tutaj zajrzeć i potem jeszcze coś napisać to prosił bym bez skrupułów i po bandzie tak że iskry polecą. Kubeł zimnej wody jak najbardziej wskazany bo wtedy człowiek szybciej się uczy. Dziękuję z cierpliwość.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Zdjęcie z zoo parku:
22.
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 29.07.11 o 20:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
Lubie legendy rock'a, choć wolę nieco inną muzykę. Jakbyś dał zdjęcia mojego ukochanego Rammstein to bym na pewno skomentowała, a tak to dla mnie po prostu zdjęcia z koncertu. Choć ładne są muszę przyznać nawet mimo szumu. A kwiatek bardzo ładny, podoba mi się
a z kangurka chce mi się śmiać taki nieco nagi![]()
Ostatnio edytowane przez Iza ; 29.07.11 o 22:30
Aż wstyd się przyznać, ale ja jak przez mgłę pamiętam lądowanie Amerykanów na Księżycu (to które ponoć było zrobione w Photoshopie), więc muzyką mojej młodości był brytyjski Punk. Lubię Rammstein, ale nie lubię niemieckiego. Pod koniec sierpnia w Paryżu gra The Offspring i zamierzam tam być
, może uda mi się zrobić parę fotek.
Na dobranoc zoo parku ciąg dalszy, tym razem bez szczegółów anatomicznych.
23. Śniadanie na trawie: