Strona 4 z 42 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 418

Wątek: Olympus PEN E-P3

| OlyJedi Awatar kristof1979
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    No coraz bardziej zaczyna m sie podobać m43.
    Jak narazie mam czym robić zdjęcia .
    Ciekawe ile te cuda bedą kosztowały
    e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
    Helios,Porst 50 1.7
    http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
    Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Tak ciągnąć można tylko z matrycy Sonego w wybranych puszkach S. P(entax). i N. Nawet Panas nie ma takiej matrycy (jeszcze).
    Bez przesady, niewiele co wyciągnąłeś... Tyle da się z każdej matrycy niepanasowej matrycy (cropowe matryce Canon zaliczam do matryc panasopodbnych).
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cóż, trochę rozczarowanie nową matrycą. Obraz dokładnie taki jak w poprzednich, chyba tylko coś tam z AF zrobili. Prędkość wygląda na pierwszym filmie obiecująco, ale poczekam aż ktoś sprawdzi stare szkła i 4/3.
    Naprawdę, skoro Panas ma 16mpix takiej jakości, to teoretycznie można by zrobić 12mpix jeszcze lepsze, a u Olympusa znowu to samo.
    I te wymienne gripy dziadowskie jednak. Liczyłem, że zrobią myk na przekształcenie korpusu na coś zbliżonego do G1/G2.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Bez przesady, niewiele co wyciągnąłeś... Tyle da się z każdej matrycy niepanasowej matrycy (cropowe matryce Canon zaliczam do matryc panasopodbnych).
    Ważne jest jak to coś wygląda po wyciągnięciu. Jest to poziom najlepszych dzisiejszych małych matryc. Jestem tego prawie pewien, choć przydałoby się więcej materiału.
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Cóż, trochę rozczarowanie nową matrycą. Obraz dokładnie taki jak w poprzednich
    Nie żartuj, skok jest taki jak między olkami 400, a wcześniejszymi penami.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ważne jest jak to coś wygląda po wyciągnięciu. Jest to poziom najlepszych dzisiejszych małych matryc. Jestem tego prawie pewien, choć przydałoby się więcej materiału.

Nie żartuj, skok jest taki jak między olkami 400, a wcześniejszymi penami.
    Patrzę na sample z Imaging Resource i nie widzę za bardzo różnicy. Nie bawiłem się rawami, ale jpeg z odszumianiem na OFF wygląda tak samo.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Patrzę na sample z Imaging Resource i nie widzę za bardzo różnicy. Nie bawiłem się rawami, ale jpeg z odszumianiem na OFF wygląda tak samo.
    Jotpeg się nie liczy, bo i nie może - tak silne ciągnięcie cieni nie jest obecnie możliwe z automatu, bo tylko człowiek wie ile wyciągnąć, żeby obraz wyglądał naturalnie. Zresztą nie jest to proces prosty, wymaga kontrowania poziomem i takie tam różne
    Podobnie jest np. z Nikonem 5100, jpg zwyczajne, a raw ma potencjał.
    Ściągnąłem sobie sampla z IR, potwierdzam - jest znakomicie. Strach się bać, co wyjdzie z ACR jak ten będzie już wspierał nowe olki.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Ściągnąłem sobie sampla z IR, potwierdzam - jest znakomicie. Strach się bać, co wyjdzie z ACR jak ten będzie już wspierał nowe olki.
    Wrzucaj
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Olympus PEN E-P3 Body with MSC M. Zuiko Digital ED 14-42mm II R f3.5/5.6 Zoom Lens
    Estimated Street Price: $899.99

Olympus PEN E-P3 Body with MSC M. Zuiko Digital ED 17mm f2.8 Prime Lens
    Estimated Street Price: $899.99
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wrzucaj
    Fragment testowego obrazka po wołaniu z rawa (fragment, bo całość nie zmieści się w 1MB bez wyraźnych strat). Trzeba mieć na uwadze, że DCraw jest dość drętwym narzędziem do konwersji, a najlepszym dowodem jest to, że nawet kilkuletnie wersje radzą sobie z najnowszymi rawami, co znaczy, że robią to w sposób dość prosty i uniwersalny. ACR da nieporównywalnie lepszy efekt, zwłaszcza jeśli chodzi o szumy i gładkość.
    Zwróćcie uwagę na nieprzekłamane oddanie czarnego aksamitu na dole czy cienie na butelkach, ostrość ogólną (to jest 1:1) i... wpadkę ze zbyt słabym filtrem aa na skali na samym dole. Jednakże to ma tak marginalne znaczenie, że wolę ten filtr słaby i tak dobre oddanie np. pędzla po prawej niż ogólny budyń.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	y1.jpg
Wyświetleń:	533
Rozmiar:	924,4 KB
ID:	50349  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jaka to czułość?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb