www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Z Metzem 58AF-1 działa normalnie na sankach. Wygląda to przekomicznie, ale działa spokojnie w TTL-u.Trzeba za lampę trzymać.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Warto zainwestować w celownik VF-2 ??
Co on tak naprawdę daje w xz 1??
Jestem co do tego zielony, nigdy czegoś takiego nie używałem![]()
Xz 1
Ale dla mnie to jest jasne, tylko postawcie się w roli serwisu jak zaczną napływać aparaty z wyłamanymi sankami, bo nie pisało że nie możnaSam mam Metze 58. Nie pisali że nie działa tylko żeby nie używać.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Daje to samo co z PENem. Daje elektroniczny wizjerco tu można pisać?
Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 21.06.11 o 20:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
The question is: What is a Mahna Mahna?
To się nazywa teraz "marketing" i jest więcej takich "kwiatków" w tym aparacie. Olympus bardzo się starał by tym maleństwem (hm, nie całkiem maleństwo, do tego cieżkie...) nie zagrozić Penom, ale moim zdaniem tylko stracił, bo jak ktoś chce kupić kompakt to i tak kupi. Tyle, że najczęściej u konkurencji.
Przyznać jednak trzeba, że ta małpka robi całkiem ładne zdjęcia.
Kolejny kwiatek do kolekcji: brak linii siatki w trybie panoramicznym...
W trybie P bardzo by mi pasowało na pierścieniu mieć korektę ekspozycji, niestety Olympus uznał, że jedynie słuszna w tym miejscu jest zmiana iso
Mam nadzieję, że nie będzie się dobrze sprzedawał i Olympus szybko poprawi soft![]()
Ostatnio edytowane przez Harnas ; 21.06.11 o 20:32
Ciężki........... jak by był lekki to byś narzekał że plastikowy?
Wiesz? czy tak myślisz?bo jak ktoś chce kupić kompakt to i tak kupi. Tyle, że najczęściej u konkurencji.
a jednak coś potrafi, fajniePrzyznać jednak trzeba, że ta małpka robi całkiem ładne zdjęcia.
W/g moich spostrzeżeń z tego forum sprzedaje się całkiem całkiem, sam dwa kupiłem :], a do tego kupiłem go pomimo że nie planowałem zakupu małpki. Optyka, jakość jpg, solidność, wizjer, LCD mnie przekonały.Mam nadzieję, że nie będzie się dobrze sprzedawał i Olympus szybko poprawi soft
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Z jakością nic wspólnego nie ma
Po prostu się w niego patrzy, nawet w słoneczny dzień gdy na LCD prawie nic nie widać. Poza tym to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale nie lubię kadrować na LCD gdy nie muszę.
Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 21.06.11 o 20:43 Powód: Automatyczne scalenie postów
The question is: What is a Mahna Mahna?
Do tej pory nie przeszkadzała mi plastikowość żadnego aparatu, a XZ-1 jest naprawdę ciężki, wystarczy porównać z wagą LX5 i S95 - głównych konkurentów.
Jakoś wątpię by poza programem OlyJedy XZ-1 robił furorę - tak mi się wydaje![]()