Ja byłem dzisiaj na działeczce, coś tam upolowałem...
Ostatnio edytowane przez Rysiek_O ; 5.06.11 o 21:45 Powód: Automatyczne scalenie postów
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Jacek
www.jackowlew.pl
Coś szybko przeleciało nad głową , nie byłem przygotowany bo akurat robiłem inne obiekty . Ale co tam![]()
E-3, ED 70-300 f/4-5,6, Zuiko Digital 14-54 mm f/2.8-3.5 ,Zuiko Digital ED 50 f/2.0 Macro,Raynox DCR-250
http://www.robertrybczynski.com
Dzięki. Gdyby był większy ruch na EPLL to można by hodować fajniejsze, ten (zerwany dzisiaj arbuz) za chwilkę zrobi 180 stopni przez prawe skrzydełko i wyląduje.
Wybaczcie jakość, zdjęcie pod słońce zrobione...
a kombinowaliście zdjęcia planet? teraz na południowym niebie (z odchyłem na zachód) widać pięknie saturna wraz z jego jasnym księżycem (zobaczycie bez trudu gołym okiem; dwa punktu obok siebie).
patrzyłem przed chwila przez teleskop - ładnie pierścienie widać; ale ja nie wiem czy przy pomocy Waszych sprzętów da się to sfotografować...?
a drugi pomysł - stacja kosmiczna ISSpowinno Wam się to udać...
![]()
Z planetami to kombinowałem, lecz specjalnie się nie przykładałem. Zdjęcie Saturna zrobione 29.05.2011 dla eksperymentu. Skywatcher 80ED z konwerterem własnego chowu ( niestety pękła soczewka- więc muszę coś nowego skombinować), około 1200 mm ogniskowej.
ISS jeszcze nie próbowałem upolować.
E-520, ZD 14-42, 70-300
A samoloty myć trzeba.
![]()
Jacek
www.jackowlew.pl