Poszukuję czegoś małego do "kamerowania". Chodzi mi o poręczność i w miarę dobrą jakość filmu (nie musi być full HD ale 720p wystarczy). Ostatnio pożyczałem od znajomych jakieś kamerki za 1tyś.-2tyś.zł i ręce mi opadły jak zobaczyłem obrazek jak z komórki.
Co chcę tym robić? Krótkie filmiki przyrodnicze, można nawet powiedzieć , że "migawki" zauważone w czasie pracy w lesie, włóczenia się po czatowniach itp. czasami jakieś mini filmiki z imprez rodzinnych, zakładowych ale tak przy okazji.
Budżet do 2000zł
Patrzę w kierunku PEN-ów i podobnych wynalazków. I tu pytanie: czy wszystkie PEN-y mają opcję filmowania i czy można tam podpiąć jakiś lepszy mikrofon?
Proszę o wypowiedzi tych, którzy mają w użyciu jakieś małe aparato-kamerki a najlepiej jak już trochę modeli "przerobili" i mają jakieś doświadczenie z różnymi modelami. Linki do własnych filmików mile widziane.
P.S.
Lustrzankę z filmem już mam. Chodzi mi o coś małego co można mieć przy sobie częściej niż kiedy się taszczy wielki plecak ze złomem
Z góry dziękuję za porady i nie krzyczcie że nie wiem nic o PEN-ach, obiecuję poprawę![]()