Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Lampa błyskowa

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Coś za coś. Za FL-36 to malutka i lekka. A moc jak wiadomo zawsze większa się przydaje. Tylko pytanie jak często i czy warto za to płacić (zarówno pieniędzmi jak i dodatkową masą w plecaku, czy na aparacie).

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Lepiej wziąć tą FL-36R bo jak zmienisz body to Ci się spodoba zdalne sterowanie naprawdę fajna sprawa, a co do czasu ładowania eneloopy znacznie poprawią ten parametr.
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

| OlyJedi Awatar bruder
    Mieszka w
    k. Gdańska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    ja polecam FL36R + takie rozwiązanie:

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=75960

Też to sobie zmontuję.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    na giełdzie jest fl36r za 520 na gwarancji...

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez puciu Zobacz posta
    Fl-36 bym sobie podarował, irytująco długo sie ładuje (przeszkadza to nawet u cioci na imieninach).
    U babci na urodzinach mi to natomiast nie przeszkadzało
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Osobiście posiadam fl36R i jestem zadowolony, co do ładowania ok może długo jak komuś nie przeszkadza te parę sekund to jest jak znalazł
    I do tego cena.
    Kiedyś na ślubie miałem pożyczoną od sebu$ia fl50 cacko niezłe ale kosztuje też troche :P więc jak ktoś szuka lampy w dobrej cenie to Fl36R jak znalazł.

Na temat innych lamp metz itp. nie mogę nic powiedzieć bo nie miałem w ręku więc to temat dla ich posiadaczy.
    Pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    FL-36 ładuje się jakieś 7-9 s, ale przy pełnej mocy. Przy kotlecie taka moc nie jest potrzebna, lampa będzie wykorzystywała jej ułamek. No i biorąc pod uwagę to, że nikt nie będzie walił ciotce po oczach serią błysków przy 5 kl/s, to z dobrymi akumulatorkami problem czasu ładowania praktycznie przestaje istnieć.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Niechorze
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Dzień dobry
    Co sądzicie o tej lampie ? Mam E 510. Bardzo proszę o poradę, bo muszę kupić ale nie bardzo umiem dokonać wyboru. Chcę żeby nie była zbyt droga, ale jednocześnie żeby mi służyła jakiś czas.
    http://allegro.pl/lampa-yn460-olympu...651848925.html

Awatar marsonek
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Hmmm

mam fl-36R i na pewno zaproponowana przez ciebie jest dużo słabsza biorąc pod uwagę , że nie wiadomo przy jakim kącie rozbłysku światła podana jest wartość "33".
    No na pewno dokupisz stofena i będziesz 4x bardziej zadowolony niż z wbudowanej.
    Biorąc pod uwagę , ew długi czas ładowania i liczbę przewodnią podaną przy jakimś wąskim kącie rozbłysku , cenę oraz nie mając większych funduszy wolałbym proponowaną przez ciebie niż wbudowaną.
    Pomijam w wypowiedzi kwestie awaryjności i inne tego typu...

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    FL-36 ładuje się jakieś 7-9 s, ale przy pełnej mocy. Przy kotlecie taka moc nie jest potrzebna, lampa będzie wykorzystywała jej ułamek. No i biorąc pod uwagę to, że nikt nie będzie walił ciotce po oczach serią błysków przy 5 kl/s, to z dobrymi akumulatorkami problem czasu ładowania praktycznie przestaje istnieć.
    Trochę dziwne, że twoja lampa ładuję się tak długo. Ja mam dwie Fl-36R i 50-tke i nie mogę narzekać na czas ładowania nawet przy pełnej mocy błysku. Używam Enelopów i pracują poprawnie. Ogólnie polecam systemowe lampy Olka szczególnie z funkcją zdalnego sterowania, bo można kreatywnie wykorzystać światło i uzyskać bardzo dobre efekty.
    Olympus OM-D EM-1 l OM-D EM5 Mark II l M.ZD 7-14mm | M.ZD 75mm f1.8 l ZD 150mm f2.0 | Panasonic Leica 42.5mm f1.2 | Panasonic Leica 25mm f1.4 | FL-36R l FL-50R