Strona 42 z 103 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Obiektyw był delikatnie podniesiony, i to zrobiło krzywizny.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    No i nie wiem czy brać żonie XZ 1, czy TG 810. Zdjęcia to ona robi tylko na "automacie" i pewnie troszkę pod woda by synka chciała pofocić. Ale mi się po waszych samplach XZ zaczyna również podobać. Co myślicie?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chimol Zobacz posta
    No i nie wiem czy brać żonie XZ 1, czy TG 810. Zdjęcia to ona robi tylko na "automacie" i pewnie troszkę pod woda by synka chciała pofocić. Ale mi się po waszych samplach XZ zaczyna również podobać. Co myślicie?
    Nie będę Cię do niczego namawiał - ja pokazuję tylko sample, to co aparat wypluwa z puszki, praktycznie bez ingerencji... no może ciut
    Zdjęcia bez statywu, z ręki. Muszę stwierdzić, że stabilizacja zachowuje się przyzwoicie.
    Exify załączone.

i dwa nocne.

cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zamiennik baterii

Witam ,czy może ktoś trafił na jakiś dobry zamiennik baterii do xz1?
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Schamann Zobacz posta
    Witam ,czy może ktoś trafił na jakiś dobry zamiennik baterii do xz1?
    pozdrawiam
    Hähnel HL-50B
    http://www.ceneo.pl/1503712

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Powiedzcie mi proszę, czy u Was również w trybie M nie dział korekcja błysku? Na P,A,S mogę narzucić korekcję lampy, a przy M widzę wprawdzie zadaną korekcję, ale lampa błyska zawsze z tą samą siła - jakby była na zero (ustawienia lampy: wymuszony błysk).

| OlyJedi Awatar monstro
    Mieszka w
    lubelskie - Białoruś tuż, tuż...
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    "6) Skórzany pokrowiec - brak w nim MZ sensownego mocowania na pasek na szyję, a "ucho" do paska nie budzi mojego zaufania. Za to wygląda i pasuje pierwszorzędnie. Ale - co kto lubi, załączam marne fotki robione na szybko..."

Mam pytanie, do użytkowników, którzy kupili ten pokrowiec, czy są z niego zadowoleni, czy warto go kupić? Interesuje mnie też taka sprawa, czy pokrowiec jest "przykręcany" do aparatu, czy tylko "wkładany"? I jak to jest z powieszeniem go na szyi? Czy można wypuścić paski bokami i powiesić go na szyi, czy tylko pozostaje to "ucho"? A do ucha, z tego co rozumiem trzeba dokupić dodatkowy pasek? Może ktoś jeszcze wrzuci dodatkowe fotki, bo brakuje mi jednej strony do tego co pokazał Moominek.

Wszystko to chaotyczne, ale może ktoś zrozumie, o co mi chodzi...
    "łapię chwile ulotne..."

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez monstro Zobacz posta
    Mam pytanie, do użytkowników, którzy kupili ten pokrowiec, czy są z niego zadowoleni, czy warto go kupić? Interesuje mnie też taka sprawa, czy pokrowiec jest "przykręcany" do aparatu, czy tylko "wkładany"? I jak to jest z powieszeniem go na szyi? Czy można wypuścić paski bokami i powiesić go na szyi, czy tylko pozostaje to "ucho"? A do ucha, z tego co rozumiem trzeba dokupić dodatkowy pasek? Może ktoś jeszcze wrzuci dodatkowe fotki, bo brakuje mi jednej strony do tego co pokazał Moominek.

Wszystko to chaotyczne, ale może ktoś zrozumie, o co mi chodzi...
    Skórzany pokrowiec nie jest w żaden sposób mocowany do aparatu. Aparat wsuwa się do środka i zamyka na magnetyczny zatrzask. Pokrowiec posiada jedynie mocowanie na pasek (u spodni). Używam go jako opakowanie nosząc aparat w plecaku razem z różnymi innymi rzeczami które mogły by porysować/uszkodzić aparat. Nie próbowałem nigdy przypiąć paska naszyję do XZ-1 więc się nie wypowiem. Najbardziej doskwiera mi to że aby schować aparat muszę odpiąć wizjer.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

przeróbka etui u kaletnika

Firmowe skórzane etui (pokrowiec) jest taką samą "torebką" na aparat jak każda inna (czy to od Katy, Lowepro, czy Benro), tyle że nie ma żadnych dodatkowych kieszonek, za to świetnie wygląda i idealnie pasuje.

Ale teoretycznie można by pójść do kaletnika i go trochę przerobić.
    Wyciąć opadającą klapę z tyłu (by używać ekranu i przycisków z tyłu), ładnie obrobić, oraz zrobić dziurkę i mocowanie na gwint statywowy. Każdy rzemieślnik pracujący w skórze by coś takiego zrobić mógł. Pewnie za grosze...
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów