Strona 4 z 40 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 392

Wątek: Zdjęcia droplet-a

Dandelion
    Gość
    Robi wrazenie ten repotraz z zataniecie tego statku , to musza byc naprawde niezwykle emocje widziec to na wlasne oczy.Podziwiam i zazdroszcze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    ...
    Nie widzę żadnego załącznika i ani jednego zdjęcia - nie wiem jak inni ... ?
    ale mam słaby górski internet więc możliwe że po mojej stronie lezy problem..
    nie wiem jak to się stało, znikły załączniki, może za długo opisywałem albo przez scalenie

Dla porządku podam tylko link do już poprawionego postu

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Sam mam czesto problem z doborem tonacji na fotce, czesto troche przeklamuje wlasnie w strone niebieskiego, bo wyglada fajniej dla klienta jednak poza tym jestem za utrzymywaniem natury tego co widzimy, czyli w twoim przypadku jednak zielony.

.....

Rozwazales moze jako zrodlo swiatla zamiast blyskadel uzycie nowych sola light fotograficznych? coraz czesciej chodzi mi to po glowie...

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    jeśli chodzi o kolory to w teorii zalecają użycie filtra pomarańczowego np "magic filter" i manualnego balansu bieli. W systemie Olka trzeba pokombinować jak taki filtr zamontować od tyłu. Niektóre Nikkory mają szynę na filtr. Chodzi mi oczywiście o WA bo przypadku macro i tak się robi ze sztucznym światłęm i nie ma to znaczenia.
    Tonacja to kwestia gustu, ja nadal nie wiem jaka powinna być
    Natomiast sam aparat wystarczająco przekłamuje pod wodą, że trudno mówić o naturalnych kolorach.

Niestety przegapiłem Solę. Kupiłem Inon LE550-W. Tyle, że mi zależało na focus light. Inon jest wystarczający (może nawet za mocny, ale nie zdążyłem użyć dyfuzora) dla ZD 50mm który z poprzednią lampą za diabła nie chciał ostrzyć.
    Na pewno Sola świetnie się sprawdzi do filmowania. Ma też światło czerwone, które co sprawdziłem z czerwonym filtrem na Inonie dobrze wpływa na zwierzęta. Liliowce się nie zwijają.
    Niestety na tym wyjeździe nie było mi dane dokładne przetestowanie rożnych konfiguracji. Padła mi jedna lampa błyskowa i odwołano resztę nurkowań nocnych .
    Ostatnio edytowane przez droplet ; 26.04.11 o 11:43

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Pokazujesz rzeczy , dla mnie niedostępne. Dzięki Ci za to.
    Ciekawe zdjęcia.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Niestety przegapiłem Solę. Kupiłem Inon LE550-W. Tyle, że mi zależało na focus light. Inon jest wystarczający (może nawet za mocny, ale nie zdążyłem użyć dyfuzora) dla ZD 50mm który z poprzednią lampą za diabła nie chciał ostrzyć.
    Na pewno Sola świetnie się sprawdzi do filmowania. Ma też światło czerwone, które co sprawdziłem z czerwonym filtrem na Inonie dobrze wpływa na zwierzęta. Liliowce się nie zwijają.
    No wlasnie, u mnie problem jest taki, ze ja glownie pstrykam ludzi pod woda i podejrzewam, ze Sole jak i inne tego typu zabawki po prostu moge lekko razic po oczach, sa jednak bardzo mocne, kat rozsylu wydaje mi sie idealny...

Dobas ma ufl2 ale nie chce sie dzielic spostrzezeniami tudziez akurat nie nurkuje ta z kolei lampa ma zooma, ktory skutecznie poprawia zasieg lampy w skupionej wiazce pod woda i wydaje mi sie idealnie rozwiazuje sprawe portretowania pod woda jak dla mnie....

Sam uzywam Sea&Sea ys110 przewaznie na 1/5 mocy max, potem juz sie robi straszne mleko na paru metrach...

Co do WB, to przy nurkowaniach na roznych glebokosciach generalnie bez rawa nie podchodz zmienia sie to drastycznie...

Reasumujac nie dosc, ze fotografia podwodna to dosc trudne zagadnienie, to sprzet taki juz profi kosztuje kosmiczne pieniadze wiec nie jest dla wszystkich, a szkoda, jak raz sie wlezie pod wode, to wciaga i ciezko napompowac jacket

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    Fotki pierwsza klasa, zazdroszcze! dawaj jeszcze!

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta

Dobas ma ufl2 ale nie chce sie dzielic spostrzezeniami tudziez akurat nie nurkuje ta z kolei lampa ma zooma, ktory skutecznie poprawia zasieg lampy w skupionej wiazce pod woda i wydaje mi sie idealnie rozwiazuje sprawe portretowania pod woda jak dla mnie....
    nie che to źle powiedziane. Nie nurałem jeszcze z ufl-2 bo mi brakuje ramienia.
    Ale "spoko loko" - za 2 tygodnie wracam z Czerwonego Morza i może przywiozę coś czym warto się podzielić...

| OlyJedi Awatar robm28
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ależ wspaniale pokazane podwodne kadry , prosimy o więcej - ciężko gdziekolwiek w necie spotkać tak ciekawy materiał .

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robm28 Zobacz posta
    Ależ wspaniale pokazane podwodne kadry , prosimy o więcej - ciężko gdziekolwiek w necie spotkać tak ciekawy materiał .
    Ciężko - ale jesli lubisz fotografię UW polecam poszperac za twórczością takich Panów jak Alexander Mustard albo David Doubilet.

można nacieszyć oczy...

http://www.amustard.com/
    http://www.daviddoubilet.com

Mimo, że wrakowe nurkowanie mnie nie ciągną zbytnio bo zdecydowanie wolę życie i przyrodę to zdjęcie 15 uważam za superanckie !! widać ogrom statku...
    Generalnie po tych zdjęciach czuć że kawałek historii został na dnie i ma się ochotę coś takiego zobaczyć..

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Świetne zdjęcia Droplet. Zazdroszczę Ci tego nurkowania.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robm28 Zobacz posta
    Jeśli chcesz zobaczyć co można zrobić Olympusem E-1 i E-3 to Carlos Martinez

Z powodu jego zdjęć zachorowałem na ZD 7-14

| OlyJedi Awatar galaktyczny kwiatek
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Och facet, ale Ci zazdroszczę, chciałbym mieć takie dylematy czy zielone, czy niebieskie moim marzeniem jest ponurkować w takich miejscach i popstrykać portretówki takim dziwnym stworzeniom morskim Mi w odróżnieniu od większości bardziej się podoba klimat niebieskiego , bo te zielone takie ... glonowate , tak czy siak - NIEZŁE
    E-520, 14-54II, 40-150, 35macro, Metz58, XZ-1, grip i takie tam...