Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 116

Wątek: E - 620

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !
    - nie kreci filmow
    - szybkosc AF ustepuje Canonowi i Nikonowi
    - ograniczony rozwoj standardu 4/3 wobec rozwijanego m.4/3
    Dzięki za uwagi, z podanych przez Ciebie wad, dla mnie tylko ta ostatnia ma większe znaczenie, bo do tej pory filmów nie kręciłem i jakoś mam uprzedzenie do filmowania, wolę zdjęcia, szybkość AF, dla mnie na 40-150 i E410 jest wystarczająca, więc myślę, że E620 nie jest gorsze

Będę się powtarzał, ale gdyby matryca była lepsza, E620 brałbym na pewno, a jkby jeszcze wizjer poprawili to już w ogóle;P

Mam jeszcze pytanie co do LV w Olku, w moim E410 ustawianie ostrości polega na wciśnięciu przycisku AE Lock, lustro opada ustawia ostrość i ponownie się podnosi, trwa to niestety dość długo, czy w E620 coś poprawiono, czy dalej tak to się odbywa?

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    W E-620 działa w czasie rzeczywistym tzn.widzisz jak AF pracuje na wyświetlaczu ale sprawdza się to tylko w dobrym oświetleniu. Aha i C-AF jest wówczas niedostępny. Tyle, że ostrość ustawiana jest szybciej niż w przypadku E-410/510 pod warunkiem ostrzenia na odpowiednio kontrastowy punkt. Akurat mam E-510 i E-450 więc mam porównanie. W E-510 obraz na chwile znika na wyświetlaczu a ostrość ustawiana jest za pomocą detekcji fazy po czym obraz znowu pojawia się na wyświetlaczu.
    Ostatnio edytowane przez Tobik ; 22.04.11 o 15:21

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Dodalbym jeszcze...

+ bardzo trafny automatyczny WB
    AWB po stronie zalet? Chyba masz E-620 w jakiejś wersji special edition

+ niezla baza firmowych szkiel, ktore sa wysokiej jakosci optycznej od
    ciemnych kitow wlacznie.
    Niektóre są wysokiej jakości optycznej, a niektóre nie są...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Serwis Nikona to porażka!!!!Warto mieć to na uwadze podejmując decyzję o wyborze aparatu.
    Nie jeden juz zrezygnował z tej marki po doswiadaczeniach z serwisem w Polsce.
    Swojego czasu znana była "afera" zwiazana z protestem uzytkowników Nikona przeciw "polityce" jaką prowadził ten serwis w Polsce.
    Warto wygooglować coś na ten temat,jeżeli ktos ma zamiar kupić Nikona.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Serwis Nikona to porażka!!!!Warto mieć to na uwadze podejmując decyzję o wyborze aparatu.
    Nie jeden juz zrezygnował z tej marki po doswiadaczeniach z serwisem w Polsce.
    Swojego czasu znana była "afera" zwiazana z protestem uzytkowników Nikona przeciw "polityce" jaką prowadził ten serwis w Polsce.
    Warto wygooglować coś na ten temat,jeżeli ktos ma zamiar kupić Nikona.
    To prawda - sam zastanawiałem się między K-7 a D90 i chciałem nawet kupić tego Nikona ale:
    1. Przeczytałem o serwisie Nikona jak to zalane puszki trzy tygodnie czekają na ekspertyzę itd... i się przestraszyłem bo planowałem powrót do kraju.
    2. Cholernie niewygodny chwyt, który przeważył o wyborze K-7. Oczywiście w moim wypadku bo wielu użytkowników chwali D90 za ergonomię.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    To prawda - sam zastanawiałem się między K-7 a D90 i chciałem nawet kupić tego Nikona ale:
    1. Przeczytałem o serwisie Nikona jak to zalane puszki trzy tygodnie czekają na ekspertyzę itd... i się przestraszyłem bo planowałem powrót do kraju.
    Ja też rok temu poważnie myślałem o zmianie na Nikona, ale serwis mnie przeraził. Wtedy właśnie po raz kolejny serwisowałem E-510 (10 dni to trwało zawsze) i dostałem E-620. Dokupiłem 14-54, mam mikroregulację w korpusie. Nie wyobrażam sobie wysyłania sprzętu na regulację do serwisu Nikona. Jak Nikon zrobi porządną regulację w korpusach, to może jeszcze raz rozważę zmianę, jeśli O. będzie kulał jakoś specjalnie. Niestety odkurzacz matrycy to coś, czego nikt nie może zrobić lepiej niż O. Dlatego nic nie zmieniam

| OlyJedi Awatar robm28
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Pozatym na obiektywach które masz , sporo stracisz sprzedając i będziesz musiał wiele dołożyć , żeby kupić to samo tylko w innym systemie . Chyba że będziesz również kupował używki , ale to spore ryzyko bo nigdy nie wiadomo na co trafisz .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robm28 Zobacz posta
    Pozatym na obiektywach które masz , sporo stracisz sprzedając i będziesz musiał wiele dołożyć , żeby kupić to samo tylko w innym systemie . Chyba że będziesz również kupował używki , ale to spore ryzyko bo nigdy nie wiadomo na co trafisz .
    To jest bardzo mocny argument.

przesiadka na inny system czyli body + jakiś kit + ten tele to jakieś 4tys. ale potem trzeba wyprzedać to ,co mam żeby przede wszystkim fisheye kupić, bo ten mi jest bardzo potrzebny i tak przeglądając cenniki, aukcje i to co radzicie powoli dochodzę do wniosku, że kwota wciąż się rozrasta, a oszczędzać kupując używane nie bardzo chcę.

Najbliżej mi jest do E620 i 70-300mm, tylko pozostaje obawa czy ten aparat jest rzeczywiscie wart swojej ceny, trochę wątpliwości na korzyść olka rozwiał Tobik, bo LV w E410 to trochę porażka i jakby tu miało być tak samo, to bez sensu.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RafS Zobacz posta
    Dzięki za uwagi, z podanych przez Ciebie wad, dla mnie tylko ta ostatnia ma większe znaczenie, bo do tej pory filmów nie kręciłem i jakoś mam uprzedzenie do filmowania, wolę zdjęcia, szybkość AF, dla mnie na 40-150 i E410 jest wystarczająca, więc myślę, że E620 nie jest gorsze

Będę się powtarzał, ale gdyby matryca była lepsza, E620 brałbym na pewno, a jkby jeszcze wizjer poprawili to już w ogóle;P

Mam jeszcze pytanie co do LV w Olku, w moim E410 ustawianie ostrości polega na wciśnięciu przycisku AE Lock, lustro opada ustawia ostrość i ponownie się podnosi, trwa to niestety dość długo, czy w E620 coś poprawiono, czy dalej tak to się odbywa?
    Witam !

W E-620 poprawiono zdecydowanie i jest znacznie przyjemniej.
    Musialbys gdzies w sklepie sprawdzic i to ocenic bo to
    dosc subiektywna sprawa.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam !

W E-620 poprawiono zdecydowanie i jest znacznie przyjemniej.
    Musialbys gdzies w sklepie sprawdzic i to ocenic bo to
    dosc subiektywna sprawa.

Pozdrawiam
    Przyjemniej jest bo po kontraście ostrzy, ale czy szybciej, to nie wiem. W każdym razie można wybrać jak ma ostrzyć.

Darek, a masz tak, że ostrząc konstrastowo w LV, AF potrafi ustawić się inaczej w zależności, czy ostrzysz patrząc na cały kadr, czy powiększasz wycinek? Już kilka razy miałem taką sytuację. To jest niby sprzeczne z zasadą działania takiego AF, a jednak się zdarza.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów