Jak co roku łabądź na jeziork w lesie.
Jak co roku łabądź na jeziork w lesie.
Cult of Zuiko
gratuluję szpaków, mam na nie chrapkę, ale nie wiem jak je podejść.
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
zmielona słoninkamyślę, że ważne jeszcze jest miejsce, mojego lasu nie odwiedzają, za to na łąkach stadami się kręcą, ale te łąki rozległe są, ciekawe jak szybko wypatrzyłyby żarcie. Z pozoru takie czarne, nijakie są, ale w słońcu mienią się kolorami.
pzdr
Chyba najwięcej ich w miastach. W Gorlicach to praktycznie szpaki i kosy wyparły wróble.
Dziś wróbel to rarytas.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
wróbla też nie uświadczyłem jeszcze![]()
Pisałeś o Ochabach... to jakieś 15km dalej, wioska w gminie Pawłowice.
Te [..cenzored..] wyżarły mi tyle ryb, że muszę wymyślić jakiś sposób żeby zawsze przy stawach był jakiś ruch, który je odstraszy.
Ciężko mi zachwycać się fotkami wielu ptaków, o których wiem że są strasznymi paskudami, choć obiektywnie patrząc wiele z nich jest ładnych.
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Dziś byłem sprawdzić czy gniazdo raniuszków przetrwało kilkudniową nawałnicę (grad,wiatr 80-90 km/h) niestety, raniuszków ani śladu a gniazdo zniszczone.
A takie miałem plany na zdjęcia z karmienia itp. Czy jest szansa,że wrócą odrestaurować gniazdo czy w tym roku nie wyprowadzą lęgu ?? Pytam znawców tematu !
Pierwszy w tym roku konkretny temat spalił na panewce
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Budkę lęgową im zafundujMam w ogrodzie 2 budki co roku w marcu zajmowane przez szpaki. Można fotografować je na trawniku kiedy żerują albo śpiew samca na gałęzi w sąsiedztwie budki.
Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 12.04.11 o 20:49 Powód: Automatyczne scalenie postów