Wg mnie jest inaczej.A czy lepiej to juz inywidualne spojrzenie kazdego.
Zerknelem na tego tutka.Zastanowilo mni tam twierdzenie,ze ten sposob jest w Swiecie Mody wykorzystywany.No jesli tak to chyle czola,Tej modzie i tym modelkom-biedne dziewczyny.
Mnie po zabawie tak wyszlo,ponizej Twoje wg tutka ze swiata mody i moje bez tutka wg mojego punktu widzenia i mojej estetyki.
Pani na zdjeciu jest warta fotografowania,ma w sobie cos co dodaje uroku fotkom.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Tutoriala trzymalem sie o tyle o ile to mozliwe kiedy stosuje sie inny niz PS program (tu Paint Shop Pro. Pozwolilem sobie na troche dowolnosci co do interpretacji poszczegolnych punktow tutoriala i w sumie jestem zadowolony z rezultatow
W kazdym razie wiem wiecej, a to najwazniejsze.
Dziekuje Mirku za wizyte i komentarze
Thomasso
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ja tez zagladam, ale poniewaz w portretach jestem jeszcze zielona, wiec moje uwagi moga byc niezbyt trafne.
W tym wypadku tak na "babskie oko" powiem, ze w pierwszym absolutnie nie lezy mi obrobka.
Buzia jakas za bardzo rozmyta, swiatlo tez mi nie bardzo podchodzi.
Na obu zdjeciach buzia za bardzo rozni sie kolorem od reszty ciala.
Jest za ciemna.
I na dobitke uwazam, ze taka poza, a przede wszystkim ulozenie rak, ramion zrobilo z tej dziewczyny chyba bardziej potezna niz jest w rzeczywistosci.
W drugiej wersji z buzia jest lepiej jesli chodzi o to rozmycie, ale nadal pozostaje ten sam problem z poza i kolorem skory.
Chciales to masz. Nagadalam sie, ale teraz sama chetnie poczytam co o tym sadza specjalisci![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Tak. Juz sam stwierdzilem, ze troche za mocno "wygladzone".
No to moze byc, bo ramiona oswietlone sa w calosci i w pelni, a twarz troche zakrywa jednak kapelusz.
Fakt. Teraz wiem, ze sie rak do korpusu nie przyciska bo.. efekt jest taki jak to opisalas powyzej
Dziekuje
Pozdrawiam
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Wrzucam pare zdjec z dzisiejszego pleneru 36_klatek, ktorego zalozeniem bylo, ze robimy zdjecia bez podgladu na ekranie LCD. I max 36 klatek. Taki uklon w kierynku systemow analogowych. Co wyszlo - ponizej
Sobie dodatkowo "utrudnilem" zapinajac do body manualny obiektyw z sytemu OM - 50mm f/1.4
204-205-206-207:
![]()
![]()
![]()
208-209-210-211:
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam
Tomek
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 10.04.11 o 21:54