Strona 24 z 60 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 600

Wątek: Fuji X100/X100S/X100T/X100F/X100V

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    A poza tym, ten drogi aparat jest wyjściowo tańszy niż lustrzanki - bo nie dokupisz juz kolejnych szkiełek, ani tele, ani wide, ani stałek)
    Ileż razy kupuje się obiektyw, bo chce się go mieć, a nie dla faktycznej potrzeby???
    Tutaj ta "pokusa" została wyeliminowana.
    jeden przyspawany na stałe obiektyw jest adresowany do bardziej świadomych użytkowników, dla których "brak" tych czy innych ogniskowych nie jest przeszkodą.
    Nie wiem jaki ten fufu okaże się w normalnym użytkowaniu, ale wydaje się, że dla moich potrzeb wystarczyłby tandem - X100 + ZX1. Jednak za 4000zł tego Fuji nie kupię.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    A ja sobie fuja nie kupie nawet jak bedzie po 2k, choc sie podoba, dlaczego? A dlatego, iz znow ogladalem album ze zdjatkami z analoga i nawet szajsowaty kodak 400, ktory szumi jak ocean robi takie foty, ze cyfra moze sie schowac MOC!

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    A ja sobie fuja nie kupie nawet jak bedzie po 2k, choc sie podoba, dlaczego? A dlatego, iz znow ogladalem album ze zdjatkami z analoga i nawet szajsowaty kodak 400, ktory szumi jak ocean robi takie foty, ze cyfra moze sie schowac MOC!
    Tak, analog wymiata, zawsze...

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Tak, analog wymiata, zawsze...
    Witam !

Wielu fotografow, ktorzy dlugo focili analogami widza
    roznice w obrazie i to nie jest jedyny przypadek gdy
    fotograf inaczej ocenia tamta technologie do obecnych
    nowszych technologii generujacych podrasowane i ucyfrowione obrazy.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Podział na fotografię cyfrową i analogową nie ma sensu. Zdjęcia dzielą się na dobre i gów...ne. Śmieszy mnie analogowe wow, które słyszy się na rozmaitych forach. Dla mnie to żadne łał, robię foty kliszakami od dziecka.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 28.02.11 o 10:22
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Wielu fotografow, ktorzy dlugo focili analogami widza
    roznice w obrazie i to nie jest jedyny przypadek gdy fotograf inaczej ocenia tamta technologie do obecnych nowszych technologii generujacych podrasowane i ucyfrowione obrazy.
    Znowu mam wystawić z analoga i cyfry i macie zgadywać, które z czego? Nie chce mi się, niech sobie zainteresowani poszukają gdzieś archiwów, już nawet nie wiem, gdzie...
    Albo nie, mam wciąż na dysku, to wystawiam
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zagadka.jpg
Wyświetleń:	168
Rozmiar:	916,8 KB
ID:	43636  

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Janko,

Rozwin temat, bo nie za bardzo rozumiem, co ta fotka ma przedstawiac, mnie sie nie widzi ani gora ani dol....

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Janko, z całym szacunkiem, ale również nie wiem co ten przykład ma pokazać : ) Równie dobrze, mogę strzelić w określonych warunkach fotę małpą za 300zł z mediamarktu i nikonem d3 i też nie rozróżnisz.

Nie chcę rozpętać kolejnej dyskusji o wyższości jednych świąt nad drugimi, ale imho największa różnica w fotografowaniu jednym i drugim polega na pewnym podejściu do fotografowania oraz filozofii pracy.

pozdr,
    Przemek

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Rozwin temat, bo nie za bardzo rozumiem, co ta fotka ma przedstawiac, mnie sie nie widzi ani gora ani dol....
    i nawet szajsowaty kodak 400, ktory szumi jak ocean robi takie foty, ze cyfra moze sie schowac
    No to który to ten szajsowy kodak, a która cyfra? No dobra, jeden to foto65 chyba, drugie udające je 300D. A że szajsowaty? No sorry, tak się kiedyś pstrykało zenitem i potem wołało się po łazienkach w wystanej w kolejce chemii, którą ''rzucili''.
    A tak w ogóle, ja tylko chcę pokazać, że obecnie każdego małoobrazkowego analoga zaemulujesz cyfrą.
    Cytat Zamieszczone przez HrabiaMiod Zobacz posta
    Nie chcę rozpętać kolejnej dyskusji o wyższości jednych świąt nad drugimi, ale imho największa różnica w fotografowaniu jednym i drugim polega na pewnym podejściu do fotografowania oraz filozofii pracy.
    Tu nie przeczę, z analogiem małoobrazkowym same kłopoty i żadnych zalet. Ale dobra, poruszam tylko temat ''chowania się cyfer przy szajsowatym kodaku''.

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    NO dobra, to ja jestem omamiony cala otoczka klikania od lat analogami i mam omamy wzrokowe i myslowe, iz analogowe obrazki maja to cos, jestem wypaczony i podswiadomie neguje cyfre, bo jest be, brzydze sie retuszem, bo jedyna prawda byla prawda analogowa

okej?

pozdrawiam serdecznie wszystkich zbokofili analogowych
    Janek

PS
    Pamietajcie, ze emulowanie analoga na cyfrze to zawsze emulowanie, prawie... jakzesz wielka roznice robi...