Strona 4 z 401 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 4006

Wątek: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Witam.

Koleżanko TOKIN, kilka słów wyjaśnienia.

Fotka Świątyni Diany z parku Arkadia, którą kiedyś wstawiłem do galeri, jest wersją z 2010 r. (E-520) z wycieczki z córką opisanej na mojej stronie
    http://bikefamilly.oit.pl/w17.php. To do niej mieliście poniekąd słuszne uwagi. Kadr uznałem za dobry, ale źle ustawiłem aparat który miałem od niedawna.

Ta z wyższego wątku, jest z opisanej wycieczki w roku 2009, została zrobiona E-330. Wiem że jest lepsza, bo gdy ją robiłem umiałem już lepiej ustawiać aparat. Ja bardzo lubię objekty architektoniczne czy zjawiska przyrodnicze kadrować w otoczeniu zieleni z dodatkiem światła. Tak wykonałem wiele ciekawych zdjęć w Łodzi.

Możecie porównać objekty z Arkadii czytając relację z wycieczek 2009 i 2010 r. na mojej stronie.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    OK, spoko, przecież nie będziemy tu ani tropić ani udowadniać)
    Ważne, że wycieczki udane i ... że jest postęp!

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Czytam, czytam. Choć musze stwierdzic, że na razie lepiej mi się czyta niż ogląda, ale to pewnie z braku czasu ostatnio. Jako dokument świetnie.
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Zdjęcia?

Ja bym wolał tutaj oglądać zdjęcia zamiast być odsyłany do twojej strony.
    Nie jest to mile widziane.
    Jeśli przeczytałeś tytuł działu to dotyczy on zdjęć.
    Po opis mogę się już pofatygować.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Witam.

Na wstępie odpowiem koledze DROPLET.

Dziękuję za odwiedziny i uwagi, które rozumiem. Czytałem info dot. treści wątku i sam miałem wątpliwości czy wybrałem dobrą wersję. Wyjaśniłem też, że nie mogę pokazać utraconych zdjęć, a wiele z tych które mi zostały nie daje się zmniejszyć w OL. Viewer do rozmiaru 800x600. Pokazałem Wam powiększone wersje najciekawszych fotek jakie dały się wprowadzić do wątku.

To co piszę o moich wycieczkach jest ogromnym skrótem. Na stronę zapraszam chętnych do zapoznania się ze szcegółówymi relacjami, bo nie zamierzam jej natarczywie promować. Wasze pierwsze reakcje na wątek, były bardzo sympatyczne, więc postanowiłem kontynuować

Niedługo zakończę swoje opisy i zacznę publikować dla Was głównie zdjęcia, które obecnie przygotowuję. Chyba że już macie dość, to proszę o info.

Pozdrowerki

Mam jeszcze pytanie: czy do wątku można wprowadzić fotki większe np. 3.80 MB, a jeśli tak to jak powinienem to zrobić. Będę wdzięczny za podpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 25.02.11 o 22:25

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Raz, że opisy w przypadku Twoim są potrzebne. Dwa, że nie zamierzamy zrezygnować z Twojej kontynuacji. Możesz oczywiście, wręcz powinieneś częściowo pisać i zachęcać do czytania na stronie. Chodzi głównie o to, że jest to forum traktujące o fotografii, dlatego chcemy więcej zdjęć, może mniej opisów. Może opis i zdjęcie, opis i zdjęcie itd. Lepiej się czyta i oglądać można.

Wszystkie zdjęcia są w dobrej rozdzielczości i wadze mniej więcej do tej pory, dlatego nie rozumiem Twojego "które mi zostały nie daje się zmniejszyć w OL. Viewer do rozmiaru 800x600 " Nie wiem, są to jakieś inne zdjęcia z jakimiś błędami ? Może jakiś inny darmowy program do zmiany rozmiaru i wagi ?

"czy do wątku można wprowadzić fotki większe np. 3.80 MB " pewnie się da, do tego potrzebowałbyś poprostu własny serwer i je podlinkowanie (masz ), ale pytam, po co ? Po co tak duże zdjęcia ? Mamy je oglądać zamulając nasze łącza, czy je drukować ? Do oglądania najlepsze są właśnie w okolicach 300 kb, przy 800 piks. Nie wiem, może ja czegoś nie zrozumiałem.

W każdym bądź razie ja chcę więcej zdjęć, dobrych zdjęć. Obiecuję też z mojej strony, że w miarę możliwości Twoje zdjęcia będą komentowane przeze mnie, choć to pewnie mało ogólnie znaczy.

Pozdrówka.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Witam.

Bardzo dziękuję kolego za odpowiedź i miłe słowa. Widzisz zdjęć mam bardzo wiele, ale nie mogę ich zmniejszyć bo taki komunikat wyświetla Olympus Viewer. Jest to chyba związane z błędami które podłączył do fotek program Picasa i tak je zapisałem na płytach. To cholernie irytujące, bo ja już sporo czasu na to poświęciłem chcąc Wam więcej zdjęć pokazać, innych niż te na stronie.

Muszę Was prosić o cierpliwość, spróbuję jeszcze inaczej. Kolego komenty są dla mnie ważne, inaczej nie byłoby sensu tych fotek pokazywać. Ale są to zdjęcia pod katem strony i zainteresowanych mediów, bo tak pomagały mi promować wycieczki. Mają niestety sporo wad i od strony technicznej, nie spodziewam się od Was pochwał. Ale ja tak zaczynałem. Postaram się pisać rzadziej i przygotować odpowiednie fotki jako załączniki, tyle mogę teraz zrobić.

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Bardzo dziękuję kolego za odpowiedź i miłe słowa. Widzisz zdjęć mam bardzo wiele, ale nie mogę ich zmniejszyć bo taki komunikat wyświetla Olympus Viewer. Jest to chyba związane z błędami które podłączył do fotek program Picasa i tak je zapisałem na płytach. To cholernie irytujące, bo ja już sporo czasu na to poświęciłem chcąc Wam więcej zdjęć pokazać, innych niż te na stronie.

Muszę Was prosić o cierpliwość, spróbuję jeszcze inaczej. Kolego komenty są dla mnie ważne, inaczej nie byłoby sensu tych fotek pokazywać. Ale są to zdjęcia pod katem strony i zainteresowanych mediów, bo tak pomagały mi promować wycieczki. Mają niestety sporo wad i od strony technicznej, nie spodziewam się od Was pochwał. Ale ja tak zaczynałem. Postaram się pisać rzadziej i przygotować odpowiednie fotki jako załączniki, tyle mogę teraz zrobić.

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
    Choć mało używam OV (głównie do zrzucania z kart ) to nigdy nie miałem problemu z kompatybilnością z Picasa. Jedno z drugim nie ma wspólnego. Może jeżeli na płytach masz zgrane już zdjęcia, to zerknij w katalogi. Tam oprócz zdjęć możesz mieć pliki (niepamiętam jakie rozszerzenie ) z picasy. Powiedzmy na jeden katalog zgrany z picasy, są jeden, dwa pliki powiazane z tym programem. Być może to one blokują Ci dostęp do zmniejszania plików w OV. No, ale nie chcę wprowadzić w błąd. Moim zdaniem każdym programem zmniejszysz pliki do standardów netu (chyba, że wsadowo ). Nie wiem, Gimp, PS, Lightroom, Pfoto Filtre, Image resizer, Free image manipulation ( mogę się mylić z nazwami )

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Witam.

I jest tak jak piszesz, tzn picasa podołączał do zdjęć pliki typu run, a na płytach zainstalowały się też tzw. picasaorginals. Psują mi krew i spowalniają nowego laptopa przy próbie przegladania płyt.

Widzę tylko jedno wyjście, prosty program którym zmniejszę co niektóre fotki i będą do wątku załączniki inne niź na stronie. Może podpowiecie skąd ściągnąć i co ??
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 26.02.11 o 00:58

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Czyli pomogło ? Jak tak, to nie jest jeszcze tak ze mną źle, skoro kojarzę fakty W każdym badź razie, cieszę się, że mogłem pomóc
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    A, o prostych programach darmowych i tych mniej juz wspomniałem, wystarczy google. Te pliki z picasa możesz usunąć bez problemu, o ile nie bedziesz już chciał odzyskać zmiany w samym programie. Gimp jest bardzo dobry do obróbki jpg, przy zmniejszaniu fot tym programem trochę trudniej. Pisałem kiedyś poradnik, ale nie tutaj, więc nie pomogę.
    Ostatnio edytowane przez jerryg3 ; 26.02.11 o 01:05 Powód: Automatyczne scalenie postów