Strona 16 z 166 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1652

Wątek: macieknr1 - moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    mnie się nie podoba.
    Kompozycja leży ale wcześniej to chyba warto się zastanowić dlaczego taka kiepska jakość.
    Nie podobają mi się przepalenia, zaokrąglony horyzont, nie ostrości w miejscach które się nie ruszają.
    Mam wrażenie jakby twój statyw się chwiał.
    Nie ma EXIF-a to nawet nie wiem czym robione

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Masakra
    Nie napisze nic wiecej, bo i tak nie sluchasz. A szkoda, bo masz piekne widoki do fotografowania.
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    PAMIĘTAJ ,ŻE FOTOGRAFIA TO NIE TYLKO TEORIA ALE I PRAKTYKA I TE OSTATNIE FOTOGRAFIE ROBIONE BYŁY ,ŻE TAK TO UJMĘ DESZCZ ,WIATR O SILE HALNEGO .A TU KRYTYKA JEDYNE CO OD SIEBIE TO DAJE WYTYKA BŁENDY FACHOWCÓW ANALIZY SĄ DO P.... ALE WIEM ,ŻE TO JEDYNA DROGA WIĘC SPOKO

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    PAMIĘTAJ ,ŻE FOTOGRAFIA TO NIE TYLKO TEORIA ALE I PRAKTYKA I TE OSTATNIE FOTOGRAFIE ROBIONE BYŁY ,ŻE TAK TO UJMĘ DESZCZ ,WIATR O SILE HALNEGO .A TU KRYTYKA JEDYNE CO OD SIEBIE TO DAJE WYTYKA BŁENDY FACHOWCÓW ANALIZY SĄ DO P.... ALE WIEM ,ŻE TO JEDYNA DROGA WIĘC SPOKO
    nie pisz dużymi literami chyba że chcesz na kogoś nakrzyczeć a to nie ładnie.
    Nic nie rozumiem z bełkotu ostatniego zdania
    Ja w każdym razie spadam z tego wątku, powodzenia życzę

Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    stary nie pękaj , widzisz sporo dałem z siebie żeby tam wogle stać a się nie podoba
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    zapraszam serdecznie jutro pokaże chyba coś nowego znalazłem ciekawe miejsce w okolicy pozdrowki dzięki za cierpliwość krok do tyłu i dwa w przód
    Ostatnio edytowane przez macieknr1 ; 15.02.11 o 19:51 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Faktycznie krzyczysz niepotrzebnie. Nikt nic złego nie chce, wręcz przeciwnie. Ja w sprawie zdjęcia z galerii własciwie. Faktycznie Twoje krople wyglądają jak to namisał mariush "jak syfy na matrycy " Jeżeli masz problemy z komputerem, jakimkolwiek programem do obróbki to Picasa naprawdę oferuje prosty retusz zdjęć, a do tego nie wymaga wiele od komputera.

Pozwolę sobię na krople na filtrach, jak to piszesz, ale na jednym z moich zdjęć:

Czy widzisz różnicę ?
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    nie bardzo rozumiem chodzi ci o retusz pendzlem ,jak ty to robisz pendzlem na krople najeżdżasz

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Chcialem cos napisac,ale i tak bedziesz krzyczec.Chcialem cos podratowac ale za duzo sie nie da.A i tak nie mam co robic.Te plamki zostawilem,bo moze one sa potrzebne

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    W taki sposob niczego nie osiagniesz.
    Zamiast tyle mowic , powienies czesciej pytac i uczyc sie na bledach.
    Ale najwyrazniej juz wszystko wiesz.
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Polubisz, polubisz - też będziesz chciał by Twoje fotografie przyzwoicie wyglądały. Zima jest długa.... będzie dosyć czasu popróbować.

tu masz przykładową radą udzieloną Izie przez Saboora. Są dziesiątki sposobów ostrzenia do internetu po zmniejszeniu zdjęcia. Bardzo podobają mi się wyniki uzyskiwane przez Mirka54 w poprawianiu naszych zdjęć. Czasem 2 podobne zdjęcia trzeba ostrzyć inaczej... A do oceny jak potrzebne jest doświadczenie.

Do wszystkiego trzeba dojść metodą prób i błędów. Zacząłem czytać 7 punktów Scotta Kelby'ego . Utkwiło mi w pamięci zdanie - Jeśli zbyt często musisz poprawiać ( swoje zdjęcia - cytat niedokładny) to musisz przemyśleć co jest nie tak z twoją fotografią.

Pozdrawiam AP.
    Dziękując apz za przytoczenie mojego posta, podpisuję się pod tym postem obiema rękoma, Uwierz mi Maćku wiem co to jest przywiązanie do kadru i chyba każdy z nas przechodził małą lub dużą "chłostę" za spaprane kadry.
    fajnie że Chcesz się uczyć, tego nigdy za wiele, a obróbkę w cyfrowej ciemni Polubisz tak jak Polubiłeś fotografię. Widzisz ... jedno bez drugiego raczej się nie uchowa, przynajmniej nie na określonym poziomie.
    Nie Chcesz Photoshopa - zainstaluj Gimpa o którym koledzy wspominali i Pytaj, Pytaj i Pytaj.
    Powiem Ci tak po cichu: jest tu parę kadrów, które po retuszu na prawdę fajnie mogły by wyglądać np kamień nad którym pracował mirek54 czy mostek. teraz gdy opadły emocje, Popatrz na nie i zobacz różnice, fajnie wyszło co nie? Co w takiej sytuacji zrobić? Ano poleźć w to samo (o ile to możliwe ) miejsce i strzelić jeszcze raz parę kadrów z poprawką na to czego zabrakło przy poprzedniej sesji czyli: ostrość, horyzont, balans bieli i odrobina dekadencji (obróbki).
    Nie Krzycz więcej, tylko Pytaj i Próbuj!
    powodzenia
    Pozdrawiam
    Saboor
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL