to moze napisz co cie w nim wnerwia co przeszkadza,a zarazem czego szukasz i czego oczekujesz od korpusu bo szkielka masz wysmienite i dlatego warto je podpiac do czegos dobrego.
to moze napisz co cie w nim wnerwia co przeszkadza,a zarazem czego szukasz i czego oczekujesz od korpusu bo szkielka masz wysmienite i dlatego warto je podpiac do czegos dobrego.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Wiktor19. Kup E-30 bo to dobry aparat. Masz regulację FF/BF jak coś Ci nie będzie ostrzyć w punkt. Miałem E-510 super aparat na początek. Porównując E-510 z E-30 na plus E-30: Lepiej leży w ręce, szybszy AF i dokładniejszy, wizjer na pryzmacie dużo jaśniejszy i większy, regulacja FF/BF, uchylny wyświetlacz, Liview z możliwością ostrzenia (510 tego nie ma) i wiele innych. Na minus wystarczyłaby matryca 10 mega zamiast 12 mega. Ta 12 mega bardziej szumi niż 10 mega.
Do takich szkieł nic niższego nie kupuj. Ja kupiłem 14-54 II do E-510 i konsekwencją była wymiana puszki na E-30.
POLECAM E-30
czytając Twoją wypowiedź i pytając następnie o szklarnię wiedziałem że coś tu nie gra
Zwłaszcza czytając zestaw szkieł. Jeśli nie jesteś trollem siejącym zamęt posłuchaj rady wuja Iwa:
Wrzuć do nas na giełdę ogłoszenie, że zamienisz 14-35mm na nowe/lekko używane
E-30/E-3 na gwarancji z 14-54mm/12-60mm.
W zależności od kombinacji sprzętowo/przebiegowej dopłacą Ci może jeszcze jakąś kwotę.
Czekaj na oferty i nie grzesz więcej. Miłego weekendu.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Bo widzisz masz obiektywy o których (z uwagi na ich cenę) większość z nas może sobie pomarzyć. Jednocześnie piszesz że nie stać Cię na E-3 który jest od niektórych z tych szkiełek tańszy. Czyli sytuacja ciut dziwna.
Wybacz im, po prostu ludziska mają obsesję, i wszędzie widzą prowokację, jako że ostatnim czasem rożni ludzie pojawiali się na forum, z różnymi niecnymi celami.
....mając takie obiektywy jak Ty, ja zainwestowałbym w jedną z następujących puszek E-30, E-3, E-5 i tyle w temacie.
Pozdrawiam
rumpel
wiem juz , ze e510 odpada,(bralem pod uwage ze wzgledu na cene), i dalej jestem w d... szkoda tylko, ze dyskusja sprowadza sie glownie tylko do moich obiektywow, (zona miala racje). e620 odpowiada mi ze wzgledu na nieduze rozmiary, (mialem go w rekach, cena niecale 600 euro z dwoma kitami, ktore razem z e330 dostal by syn), ale podkreciliscie mnie, i zastanawiam sie teraz nad e30 i e3. e5 napewno mnie nie stac.
Sprzedaj obiektyw(y) które Ci nie leżą ze względu na ogniskową czy inne widzimisię i kup E5 (wszystkomający "pro") lub 620 z gripem (wszystkomający "amator"). Innego wyjścia nie widzę jak chcesz zostać w E.
Wyklikane z mobilka
Witam !
Jak lubisz cos porecznego bierz E-620.
Dla amatora wystarczy z zapasem.
Masz swietne szkla to najwazniejsze
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Z ogromną ciekawością czytałem wszystkie wypowiedzi kolegów o sprzęcie.
Miałem OL-330 i uważam że to bardzo przyzwoity aparat, którym zresztą wykonałem kilka bardzo dobrych zdjęć docenionych na konkursach. Ja preferuję fotografię podróżniczą z racji szaleństwa na rowerze. Jej dodatkami są przyroda, scenerie, architektura, wydarzenia czy reportaż.Do Ol-3330 miałem tylko szkło 14-42.
Teraz mam E-520 i ten sprzęt trochę bardziej mi odpowiada. Doszedł też obj. 40-150. W tej fotografii którą preferuję jest bardzo dobry. Obecnie robię fotki w RAW i uczę się przeróbki na b.dobre JPEG. Korzystam tylko z Olympus Viever 2 lub Galerii Windows Live, a fotki poddaję zabiegom kosmetycznym.
Widzę że na portalu jest wielu niemal artystów fotografów, o czym świadczą prezentowane zdjęcia, ich jakość i tematyka Wasza wiedza. Wielka jest też różnorodność i klasa sprzętu którym dysponujecie.
W moim przekonaniu korpusy od E-330 do tych najnowszych, pozwalają na amatorskie zdjęcia bardzo dobrej jakości, a sukces zależy najbardziej od fantazji fotografa i OKA jakie posiada. Dopiero od pewnego etapu wspomaganie i rozwój umiejętności zapewniają odpowiednie objektywy, choć tu ograniczeniem są ich ceny.
Pozdrawiam.
BIKER![]()