Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: e510 kontra e600/620

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    to moze napisz co cie w nim wnerwia co przeszkadza,a zarazem czego szukasz i czego oczekujesz od korpusu bo szkielka masz wysmienite i dlatego warto je podpiac do czegos dobrego.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wiktor19. Kup E-30 bo to dobry aparat. Masz regulację FF/BF jak coś Ci nie będzie ostrzyć w punkt. Miałem E-510 super aparat na początek. Porównując E-510 z E-30 na plus E-30: Lepiej leży w ręce, szybszy AF i dokładniejszy, wizjer na pryzmacie dużo jaśniejszy i większy, regulacja FF/BF, uchylny wyświetlacz, Liview z możliwością ostrzenia (510 tego nie ma) i wiele innych. Na minus wystarczyłaby matryca 10 mega zamiast 12 mega. Ta 12 mega bardziej szumi niż 10 mega.

Do takich szkieł nic niższego nie kupuj. Ja kupiłem 14-54 II do E-510 i konsekwencją była wymiana puszki na E-30.

POLECAM E-30

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wiktor19 Zobacz posta
    nie wiem czy slusznie, ale czytajac wasze wypowiedzi, odnosze wrazenie ze nie ma wystarczajaco dobrego korpusu olympusa do tych szkiel. nie stac mnie w tej chwili na e3 (nie chce kupowac uzywki)
    czytając Twoją wypowiedź i pytając następnie o szklarnię wiedziałem że coś tu nie gra
    Zwłaszcza czytając zestaw szkieł. Jeśli nie jesteś trollem siejącym zamęt posłuchaj rady wuja Iwa:
    Wrzuć do nas na giełdę ogłoszenie, że zamienisz 14-35mm na nowe/lekko używane
    E-30/E-3 na gwarancji z 14-54mm/12-60mm.
    W zależności od kombinacji sprzętowo/przebiegowej dopłacą Ci może jeszcze jakąś kwotę.
    Czekaj na oferty i nie grzesz więcej. Miłego weekendu.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

wiktor19
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    czytając Twoją wypowiedź i pytając następnie o szklarnię wiedziałem że coś tu nie gra
    Zwłaszcza czytając zestaw szkieł. Jeśli nie jesteś trollem siejącym zamęt posłuchaj rady wuja Iwa:
    Wrzuć do nas na giełdę ogłoszenie, że zamienisz 14-35mm na nowe/lekko używane
    E-30/E-3 na gwarancji z 14-54mm/12-60mm.
    W zależności od kombinacji sprzętowo/przebiegowej dopłacą Ci może jeszcze jakąś kwotę.
    Czekaj na oferty i nie grzesz więcej. Miłego weekendu.
    bede bral pod uwage to rozwiazanie, jest w moim przypadku w miare sensowne. mam tylko jedno pytanie:
    co ci nie gra w moich wypowiedziach i odpowiedzi na pytanie odnosnie obiektywow?
    staram sie wszystko wyjasniac na biezaco.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Bo widzisz masz obiektywy o których (z uwagi na ich cenę) większość z nas może sobie pomarzyć. Jednocześnie piszesz że nie stać Cię na E-3 który jest od niektórych z tych szkiełek tańszy. Czyli sytuacja ciut dziwna.

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wiktor19 Zobacz posta
    bede bral pod uwage to rozwiazanie, jest w moim przypadku w miare sensowne. mam tylko jedno pytanie:
    co ci nie gra w moich wypowiedziach i odpowiedzi na pytanie odnosnie obiektywow?
    staram sie wszystko wyjasniac na biezaco.
    Wybacz im, po prostu ludziska mają obsesję, i wszędzie widzą prowokację, jako że ostatnim czasem rożni ludzie pojawiali się na forum, z różnymi niecnymi celami.

....mając takie obiektywy jak Ty, ja zainwestowałbym w jedną z następujących puszek E-30, E-3, E-5 i tyle w temacie.

Pozdrawiam
    rumpel

wiktor19
    Gość
    wiem juz , ze e510 odpada,(bralem pod uwage ze wzgledu na cene), i dalej jestem w d... szkoda tylko, ze dyskusja sprowadza sie glownie tylko do moich obiektywow, (zona miala racje). e620 odpowiada mi ze wzgledu na nieduze rozmiary, (mialem go w rekach, cena niecale 600 euro z dwoma kitami, ktore razem z e330 dostal by syn), ale podkreciliscie mnie, i zastanawiam sie teraz nad e30 i e3. e5 napewno mnie nie stac.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Sprzedaj obiektyw(y) które Ci nie leżą ze względu na ogniskową czy inne widzimisię i kup E5 (wszystkomający "pro") lub 620 z gripem (wszystkomający "amator"). Innego wyjścia nie widzę jak chcesz zostać w E.
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam !

Jak lubisz cos porecznego bierz E-620.
    Dla amatora wystarczy z zapasem.
    Masz swietne szkla to najwazniejsze

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Smile Witam.

Z ogromną ciekawością czytałem wszystkie wypowiedzi kolegów o sprzęcie.

Miałem OL-330 i uważam że to bardzo przyzwoity aparat, którym zresztą wykonałem kilka bardzo dobrych zdjęć docenionych na konkursach. Ja preferuję fotografię podróżniczą z racji szaleństwa na rowerze. Jej dodatkami są przyroda, scenerie, architektura, wydarzenia czy reportaż.Do Ol-3330 miałem tylko szkło 14-42.

Teraz mam E-520 i ten sprzęt trochę bardziej mi odpowiada. Doszedł też obj. 40-150. W tej fotografii którą preferuję jest bardzo dobry. Obecnie robię fotki w RAW i uczę się przeróbki na b.dobre JPEG. Korzystam tylko z Olympus Viever 2 lub Galerii Windows Live, a fotki poddaję zabiegom kosmetycznym.

Widzę że na portalu jest wielu niemal artystów fotografów, o czym świadczą prezentowane zdjęcia, ich jakość i tematyka Wasza wiedza. Wielka jest też różnorodność i klasa sprzętu którym dysponujecie.

W moim przekonaniu korpusy od E-330 do tych najnowszych, pozwalają na amatorskie zdjęcia bardzo dobrej jakości, a sukces zależy najbardziej od fantazji fotografa i OKA jakie posiada. Dopiero od pewnego etapu wspomaganie i rozwój umiejętności zapewniają odpowiednie objektywy, choć tu ograniczeniem są ich ceny.

Pozdrawiam.

BIKER