Strona 10 z 28 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 271

Wątek: Po prostu początki...

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta
    helmuth A to specjalnie dla Ciebie kwiatki w naturze. Też tylne światło, ale fakturę chyba widać.
    No co Ty, nie trzeba
    Dziękuję
    Pomarudzić jednak muszę
    Niebieskie (błękitne?) płatki wyglądają jak jednolita plama, bez szczegółów ale może tylko mnie to przeszkadza?
    W każdym razie zwróć uwagę na histogram tego zdjęcia- w światłach, histogram jest wyraźnie obcięty. To znaczy, że sporo informacji a zatem szczegółów "uciekło".
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Mnie się ostatnie (38.) bardzo podoba. Ładne kolory, ładne światło, właściwie jak dla mnie dobrana GO.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    A ja uwazem,ze jak sie zawezmie to zrobi duzo lepsze.Jak narazie to zgania na wszystko prucz wlasnego "lenistwa".Ale to tak wszystkie dziewczyny w tym wieku maja.Wszystko dookola nie takie jak one by chcialy.

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    No co Ty, nie trzeba
    Dziękuję
    Pomarudzić jednak muszę
    Niebieskie (błękitne?) płatki wyglądają jak jednolita plama, bez szczegółów ale może tylko mnie to przeszkadza?
    W każdym razie zwróć uwagę na histogram tego zdjęcia- w światłach, histogram jest wyraźnie obcięty. To znaczy, że sporo informacji a zatem szczegółów "uciekło".
    Mi się wydawało, że mimo, że jest takie światło widać dość dużo szczegółów. Jak się nauczę to zrobię tak, żeby histogram była jak należy. dzięki za zwrócenie mi na to uwagi.

Cytat Zamieszczone przez rol6 Zobacz posta
    Mnie się ostatnie (38.) bardzo podoba. Ładne kolory, ładne światło, właściwie jak dla mnie dobrana GO.
    Dzięki i się cieszę

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A ja uwazem,ze jak sie zawezmie to zrobi duzo lepsze.Jak narazie to zgania na wszystko prucz wlasnego "lenistwa".Ale to tak wszystkie dziewczyny w tym wieku maja.Wszystko dookola nie takie jak one by chcialy.
    Pewnie, że zrobię lepsze choć nie wiem czy to od zawzięcia zależy. Tego, ze jestem leniwa raczej bym nie powiedziała. Dużo ćwiczę, a jak nie ma pogody to chociaż czytam albo przeglądam zdjęcia innych i nie raz się ze mnie śmiali jak się poświęcam, bo leżałam na ziemi, żeby zrobić zdjęcie z tej perspektywy. Tak więc lenistwo niestety odpada. Może po prostu trzeba mieć jakiś dar

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta
    Może po prostu trzeba mieć jakiś dar
    Jak tak uważasz, to go w sobie rozwijaj, pielęgnuj - w końcu wyrośnie i rozkwitnie...

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

bernard74
    Gość
    Iza - dar kazdy ma , jedno napewno trzeba przezwyciezyc , sam to mialem pare razy zniechecenie , znudzenie czy podobne dylematy ale zawsze cos mnie ciagnelo do tej fotografi - wiem ze foty poprostu za jakis czas beda naprawde superek , tego bym sie nie obawial , wytrwalosc, rozwijanie warsztau i umiejetnosci to wydaje mi sie kluczem a wrazliwosc kazdy ma , tylko czasu trzeba by znalezc jakas wlasna droge i jezyk czego ci zycze.
    Ostatnio edytowane przez bernard74 ; 13.12.10 o 23:10

Mieszka w
    Poznań - Plewiska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Co do 38, podoba mi się, i coś mi się wydaje że masz jeszcze jakieś fotki irysów?
    Ogólnie bardzo przyjemne dla oka zdjęcia wstawiasz w całym tym wątku i jeśli to Twoje początki, to wieeelce obiecujące!
    Pozdrawiam!

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak tak uważasz, to go w sobie rozwijaj, pielęgnuj - w końcu wyrośnie i rozkwitnie...
    Pozdrawiam AP.
    Mam nadzieję, ze kiedyś rozkwitnie. Dziękuję za wizytę

Cytat Zamieszczone przez bernard74 Zobacz posta
    Iza - dar kazdy ma , jedno napewno trzeba przezwyciezyc , sam to mialem pare razy zniechecenie , znudzenie czy podobne dylematy ale zawsze cos mnie ciagnelo do tej fotografi - wiem ze foty poprostu za jakis czas beda naprawde superek , tego bym sie nie obawial , wytrwalosc, rozwijanie warsztau i umiejetnosci to wydaje mi sie kluczem a wrazliwosc kazdy ma , tylko czasu trzeba by znalezc jakas wlasna droge i jezyk czego ci zycze.
    Staram się i widzę, że od samego początku zrobiłam pewne postępy choć na forum ciężko to zobaczyć, bo to tylko kilka zdjęć i to jeszcze nie w porządku chronologicznym. Cierpliwości mam sporo tylko jak u wiekszosci problem z czasem...

Cytat Zamieszczone przez Masta Daniel Zobacz posta
    Co do 38, podoba mi się, i coś mi się wydaje że masz jeszcze jakieś fotki irysów?
    Ogólnie bardzo przyjemne dla oka zdjęcia wstawiasz w całym tym wątku i jeśli to Twoje początki, to wieeelce obiecujące!
    Pozdrawiam!
    Potrafisz mnie pocieszyć
    No to ostatnia fotka irysów i inne kwiatki.

39

40

41

Mieszka w
    Poznań - Plewiska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    39..
    Stwór zjawił się w najodpowiedniejszym czasie w idealnym miejscu

40.
    Sliczny Irys, piękna głebia ostrości, widać że "złoty podział" nie jest Ci obcy

41.

Piękne kolorki, centralny kadr nie przeszkadza, użycie wbudowanej lampy nie spłaszczyło zdjęcia, wg mnie jest the best Ale wiesz, ja tam się nie znam ......

Pozdrowionka Izo, i z niecierpliwością czekam na więcej Twoich zdjęć

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    40 zdecydowanie najlepsza
    Ładne tło, dobra głębia, może irys byłby ładniejszy gdyby go pokazać z innej strony. Teraz jakby był zasłonięty własnym płatkiem ale może mi się tylko wydaje
    Zastanawiam się tylko, czy ta gałązka z pąkami jest potrzebna? Może sam irys w pionowym kadrze?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA