Strona 9 z 28 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 271

Wątek: Po prostu początki...

bernard74
    Gość
    Witaj

Pewnie sie nie pogniewasz ale napisze ze kwiaty zwlaszcza dwa pierwsze jakos nie bardzo a dlaczego zapytasz , bo kwiaty najlepiej wychodza bez sztusznego tla czyli w naturze , a drugi juz kwiat calkowicie na tym bialym tle nie teges.

Co do pozostalych dwoch , na 3 focie duzo przepalen i za duzy kontrast , poza tym ta GO i szczegolowosc kwiatka nie wyszla.

4 kwiatek wreszcie zle skomponowany , raz ze za ciasno poza tym takie kadry ktore ukazuja czesc tylko kwiata musza miec naprawde uzasadnienie tutaj tego nie ma.

Pozwole sobie napisac ze ta seria wczesniejsza byla bardziej naturalna pomimo wad , a tutaj tchnie taka sztusznoscia , wiem ze to nie sezon i troche rozumiem ze bawisz sie , pokazujac nam rozne spodoby prezentacji , jednak tym razem mnie osobiscie nie przypadly do gusty ale wiesz nie przejmuj sie to tylko moje zdanie wiec wiesz ja na prawdy o fotach wylacznosci nie mam.

Pozdrawiam i czekam na nastepne serie , wiem ze beda ciekawe.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    34 byłby ładny ale to tło
    Biały kwiat na białym tle? Trzeba niezłego speca, żeby to wyszło
    Następny kompletnie MZ nieudany. Nie wiem co zrobiłaś (nie mówię o tle- nie pasuje, jakieś takie sterylne ). Kwiat wygląda jakby był prześwietlony tylnym światłem, Nie widać w ogóle faktury, szczegółów płatków.
    Następne dwa niestety przepalone. Jeżeli robisz zdjęcia w tak ostrym świetle, ustaw pomiar światła na punktowy. Na płatkach nie będzie przepałów a tło wyjdzie ciemne
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Kurcze konkurencja mnie tu sie rozwija a ja nic.Moze pobaw sie w "artystke" tym storczykiem,swiatlo Ci troche zmienilen i cos tam jeszcze chyba pozmienialem

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    bernard74 Nie pogniewam się Ja lubię kwiaty na różnych tłach, nie koniecznie w warunkach naturalnych. Wiem, ze nie powinno się ucinać kwiatków i ludzi ale ja tak lubię ciasne kadry i to nawet jeśli nie jest to uzasadnione. Sezon rzeczywiscie nie na kwiatki, ale te akurat są jeszcze z lata. Teraz mam zastój ze względu na pogodę.
    helmuth Tło zawsze można zmienić Dodaję na forum praktycznie surowe fotki. Nie bawię się w jakieś większe ingerowanie. Dopiero się uczę i mam prawo popełniać błędy, tym bardziej starając się eksperymentować w jakiś sposób. Ups.. Mi się właśnie podobało to prześwietlone tło i rozjaśniony od tył kwiatek, a tło stąd, ze robiłam je na tle jasnego okna podczas zabawy ze swiatłem. na ostatnich światło niestety nie jest takie jak bym chciała, ale teraz nic nie poradzę.
    Mirek54 Jeśli miałeś na myśli mnie jako konkurencję, to nie masz się czego bać . Bardzo fajna przeróbka, widać jak się potrafi można zrobić coś z niczego. W artystkę będę sie bawiła, ale najpierw opanuję fotografię.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta
    Tło zawsze można zmienić
    ...
    Dopiero się uczę i mam prawo popełniać błędy, tym bardziej starając się eksperymentować w jakiś sposób.
    ...
    W artystkę będę sie bawiła, ale najpierw opanuję fotografię.
    Czyli, na razie uczysz się fotografować kwiatki a potem będziesz się uczyła fotografować tło
    Może zanim zaczniesz eksperymenty, najpierw opanuj warsztat
    Bierz przykład z Mirka- on eksperymentuje tylko jak zapali zioło ale za to jak ma opanowany warsztat
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    helmuth Można tak powiedzieć , choć na tle też staram się robić, tylko nie zawsze jest takie jak bym chciała. Warsztat staram się poprawiać równolegle z kombinowaniem, to chyba się nie wyklucza. A to specjalnie dla Ciebie kwiatki w naturze. Też tylne światło, ale fakturę chyba widać. Widzę na każdym kroku jak ma opanowany. Mi do tego daleko tym bardziej, ze ja nie palę
    38

| OlyJedi Awatar Belezo
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    38. przyjemny w odbiorze
    a ten kwiatek nr. 34 tez mnie zaskoczył ;p pierwsze moje odczucie to "szkoda ze nie miałaś tam czarnego tla" MZ było by fajnie kontrast kolorów.... i w ogóle piękno tego kwiatka by się ukazało
    Olympus E-PL5 + 2 Kity | Nikon D5100 + 50mm 1.8g
    https://www.instagram.com/made_by_belezo/ - profil z fotograficzny
    https://www.instagram.com/belezo_/

bernard74
    Gość
    Witaj

ostania fota bardzo ladna, lubie takie , jest naturalnie , ladna delikatna kolorystka. moze jeszcze inne kadrowanie ale to tez niezle.

Szkoda ze nie dla mnie ten kwiatuszek ale jakos przeboleje

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Belezo Zobacz posta
    38. przyjemny w odbiorze
    a ten kwiatek nr. 34 tez mnie zaskoczył ;p pierwsze moje odczucie to "szkoda ze nie miałaś tam czarnego tla" MZ było by fajnie kontrast kolorów.... i w ogóle piękno tego kwiatka by się ukazało
    Dziękuję. Z czarnym tłem chyba też kiedyś zrobiłam, jak znajdę może to wstawię choć chyba czarne przytłaczało tego kwiatka.

Cytat Zamieszczone przez bernard74 Zobacz posta
    Witaj

ostania fota bardzo ladna, lubie takie , jest naturalnie , ladna delikatna kolorystka. moze jeszcze inne kadrowanie ale to tez niezle.

Szkoda ze nie dla mnie ten kwiatuszek ale jakos przeboleje
    Cieszę się, że Ci się podoba. Właśnie nie wiedziałam jak inaczej kadrować i tak wyszło. Jeśli masz jakąś propozycję to napisz, żebym mogła się poprawić. Następny kwiatek będzie dla Ciebie tylko muszę znaleźć coś ładnego

bernard74
    Gość
    A dzieki , bedzie bardzo milo miec kwiatuszka dla siebie a to kadrowanie o ktorum wspomnialem , to musial bym miec plik zrodlowy wtedy cos by sie pomyslalo...

Pozdrawiam