Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Nie, takie samo jak TwojePłytka głębia też z tego wynika, bo jak masz głębię od teraz po horyzont to............ no sam wiesz
To wracając do mojego pytania -skoro można dzięki A55/33 uzyskać płytką głębię, można też przymykać przysłonę -to znaczy, że można też kontrolować głębię prawda ? -to skąd to Twoje "Hmm" w poście ? Bo nie rozumem![]()
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
moze dlatego przestaje dzialac bo wszystko po przymknieciu w kadrze jest ostre.Jak ma dzialac AF skoro gdzie popatrzy to jest ostre.Moze on dziala ,tylko sie nie przestawia bez potrzeby.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Wyobrazcie sobie jednak sytuacje: filmujecie obiekt na minimalnej odleglosci ostrzenia (np. f/5.6 na 100mm).
Podnosicie szklo na obiekt kilka metrow przed Wami.
I nic.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Jerry masz rację, to są pewne ułomności, długo czekałem na coś od olka ale nie doczekałem się, nowy panasonic też całkiem fajny, jednak jego cena może być dość zaporowa jak dla mnie.
E510+ZD14-54+ZD50.2+m42
Dla mnie te A33/55 to jakaś pomyłka. Jak robić aparat z EVF to porządnie, tak jak Panasonic, albo zrobić przyzwoitą lustrzankę z OVF (taka jak Sony A560/580).
A tutaj jakaś atrapa, ani jedno, ani drugie. Jakiś bezsensowny element przed matrycą, do tego EVF z rozjeżdżającymi się kolorami. Filmowanie mocno ograniczone, fotografowanie przez EVF też utrudnione. Mam nadzieję że się toto nie przyjmie. Taki ni pies, ni wydra...