Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 181

Wątek: sony A55 i A33

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eliot Zobacz posta
    Ależ evf nie jest gorszy niż panasonica, co do elementu przed matrycą, dopóki nie widzę jakiegoś negatywnego wpływu to mi nie przeszkadza, w sumie filtry na obiektywie też są niepotrzebnymi elementami.
    EVF sam w sobie może i nie jest gorszy (choć nie wiem czy w Panasonicu też się tak kolory rozłażą) chodzi mi raczej o koncepcję aparatu w przypadku Sony A33/55 mam wrażenie że większość tam załatwiono półśrodkami.

Negatywny efekt jest już znany w postaci "duszków", poza tym lustro będzie się brudzić, brudne lustro w lustrzance nie przeszkadza w A33/55 już może.

Filtr zawsze można z obiektywu zdjąć.
    Zapraszam do albumu i galerii

endzi
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Endzi, wysil sie. Tyle osob Cie juz o to prosilo... Nie powtarzaj kolejny raz bazdur marketingowych Sony...
    Wy też byście się zlitowali. 7 dni w tygodniu. 24 godziny na dobę. Na wszystkich znanych mi forach. W kółko to samo.
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 30.09.10 o 22:09

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez endzi Zobacz posta
    Wy też byście się zlitowali. 7 dni w tygodniu. 24 godziny na dobę. Na wszystkich znanych mi forach. W kółko to samo.
    A Ty w kolko same ogolniki... Wez cos kup, rob zdjecia, podziel sie samplami.
    Albo napisz cos merytorycznego. Jak czegos nie wiesz - pytaj, na pewno pomozemy.

A nie rob meczennika z SONY.

PS: Wejdz sobie na watek o E-5, czy SD1 - moze zrozumiesz, ze na tym forum ludzie NIE TYLKO Sony oceniaja.

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    EVF sam w sobie może i nie jest gorszy (choć nie wiem czy w Panasonicu też się tak kolory rozłażą) chodzi mi raczej o koncepcję aparatu w przypadku Sony A33/55 mam wrażenie że większość tam załatwiono półśrodkami.

Negatywny efekt jest już znany w postaci "duszków", poza tym lustro będzie się brudzić, brudne lustro w lustrzance nie przeszkadza w A33/55 już może.

Filtr zawsze można z obiektywu zdjąć.
    Cudów nie ma, za 2 tysiące z hakiem wahadłowca nie kupisz, mimo wszystko ja jestem zadowolony- świetna matryca, bardzo dobry ruchomy wyświetlacz, jakość filmów powala jak za taką kasę.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Gdzie A33 mozna kupić za "2 tysiace z hakiem"?
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Nagrzewająca się matryca w soniakach i przerwy w nagrywaniu to IMHO kompletna żenada.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nagrzewająca się matryca w soniakach i przerwy w nagrywaniu to IMHO kompletna żenada.
    "Nie pozwólmy by plusy ujemne przesłoniły nam plusy dodatnie"
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Wg mnie problemem nie jest ograniczona długość filmowania, ale nagrzewanie prowadzące do tego ograniczenia.

Pytanie jak długo musi się studzić?
    Jak zachowa się w temperaturze 40st i więcej? Czy będzie się dało w ogóle filmować? Czy po 3 minutach się przegrzeje i już się nie ostudzi?

W naszych warunkach klimatycznych jest w miarę ok, ale robię regularne wycieczki do Afryki. Będę mógł używać tam filmowania?

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Wg mnie problemem nie jest ograniczona długość filmowania, ale nagrzewanie prowadzące do tego ograniczenia.

Pytanie jak długo musi się studzić?
    Jak zachowa się w temperaturze 40st i więcej? Czy będzie się dało w ogóle filmować? Czy po 3 minutach się przegrzeje i już się nie ostudzi?

W naszych warunkach klimatycznych jest w miarę ok, ale robię regularne wycieczki do Afryki. Będę mógł używać tam filmowania?
    Wróciłem w niedzielę Egiptu i aparat spisał się dobrze, nie pojawiła mi się ani razu ikona przegrzania, fakt że ujęcia były max. 5 min. a i tak je muszę ciąć krócej żeby coś sensownego poskładać bo dłużyzny straszne wychodzą.

Rafał- gdyby takiej jakości matryca była w jakimś średnim cenowo olku w życiu nie nabyłbym playstation.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eliot Zobacz posta
    Wróciłem w niedzielę Egiptu i aparat spisał się dobrze, nie pojawiła mi się ani razu ikona przegrzania playstation.
    O, to dobra informacja. A wiadomo ile trzeba odczekać po pojawieniu się ikony przegrzania? I w jakich temperaturach tam pracował?