ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Nie rozumiem skąd wielkie rozczarowanie i to u osób, które i tak by nie kupiły E-5. Czego się spodziewaliście? Jakość obrazu ogólnie od 2 lat stoi w miejscu i tylko matryce wędrują z wyższych półek na niższe.
Bardzo mnie interesuje rzekomo poprawiony AF i cichsze klepanie lustrem. Czy ktoś jeszcze miał takie wrażenia? Testy raczej tego nie wykażą a fajnie byłoby wiedzieć![]()
Gdzieś trafiłem na nagrany dźwięk klapania... E3 i E5
Jak na mój słuch, to jest wytłumiony, może nawet ze dwa razy. Wyraźnie ciszej niż E3
/*...................*/
/* ...........................*/
Byłoby miło gdyby faktycznie E-5 kłapało z kulturą podobną do E-1.
Jeśli prawdą jest, że Olek w E-5 zrezygnował z filtra AA, to może Olek pójdzie po rozum do głowy i da sobie spokój z programowym usuwaniem mory w RAW w kolejnym firmware. Gdzieś na sieci są fotki z E-5xx z usuniętym AA, ilość szczegółów jak z matrycy 24Mpix.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 29.09.10 o 15:09
/*...................*/
/* ...........................*/
Bedziecie tak gdybac zamiast uslyszec:
Co do kłapania to E-1 nie dość, ze kłapie cichutko to jeszcze mniej wali w budę w porównaniu z E-3.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No to na mój słuch E-5 ma podobny rechot migawki-lustra jak E-3. Jak robię fotki E-1 a potem biorę E-3 to zawsze mam wrażenie, że za chwilę migawka w E-3 się rozpadnie bo wydaje takie jakieś dziwne rzężenie.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 29.09.10 o 15:14 Powód: Automatyczne scalenie postów
Ostatnio edytowane przez apz ; 29.09.10 o 16:50
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia