Strona 15 z 39 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 390

Wątek: E-5 - wrażenia z testu

zonkinho
    Gość
    No cóż, zobaczymy co to będzie, ale póki co przynajmniej JPGi, które wypluwa aparat mogą wskazywać na to, że jego twórcy zafascynowani są techniką malarskiej akwareli. Ale jak to się na tym forum przy fotografii ślubnej powtarza do bólu "każda moda przemija".

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    No ale poczekajmy aż Adobe będzie oficjalnie wspierało nowego Olka.
    akurat ACR kiepściutko sobie radzi z RAWami z E3 (wyprane kolory i ciemniej niż w innych wywoływarkach, zwłaszcza dziwne rzeczy potrafi zrobić ze skórą, która na ACR wygląda jak trupia), więc nie sądzę żeby radziło sobie lepiej z RAWami z E5. Zdecydowanie lepiej radzi sobie ACDSee. Mam nadzieję, że nowa wersja ACDSee Pro 4 (na której betę można się już zapisać) będzie wspierać już E5.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    odnośnie odszumiania przez aparat może komuś się przyda odszumianie D700 dla porównania
    1.NR off
    2.NR Standard on
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	odszD700.jpg
Wyświetleń:	419
Rozmiar:	849,8 KB
ID:	39460  
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    A ja wczoraj z ciekawości wywołałem w OM 1.0 próbki ISO 3200. Jedna wykonana wewnątrz a druga w ogrodzie (na dachu biblioteki). Ciekawe że zdjęcie zrobione wewnątrz wyszło b.dobrze, szumy w ciemnych partiach były niewielkie - natomiast zdjęcie z ogrodu to typowe 3200 bez rewelacji.
    Mam porównanie tylko o mojego E-520 który pokazuje większe szumy(właściwie ziarno) już od 800 ISO w ciemnych partiach.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Mieszka w
    Poznań/Przeźmierowo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    mi wygląda na to, że Ci którzy mówią o dużej poprawie Szumów na wysokich ISO nie patrzą na papkę jaką robi aparat.
    Pamiętać należy o ustawieniu przy wywoływaniu rawów takich samych parametrów w redukcji zakłóceń.
    Rawy, które dostaliśmy w e5 mają na standard ustawione a e3 na słabo, czy może nawet wyłączone.
    Pozdrawiam,
    Paweł Bartniczak

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    odnośnie odszumiania przez aparat może komuś się przyda odszumianie D700 dla porównania
    1.NR off
    2.NR Standard on
    No tak to wygląda gdy na matrycę o 4 razy większej powierzchni upchniemy taką samą liczbę pikseli co w E-5. Ja wolę aby odszumianie nie było zintegrowane w sofcie aparatu, tzn nie było standardowo ukryte w Rawach. Jak ktoś chce sobie odszumić to zrobi to lepiej po swojemu, aniżeli przez jakieś algorytmy w puszcze.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dzięki Marcin510 za wywołanie RAWów.

Wniosek jest taki, że w kwestii szumów E-5 nie odbiega od poprzedników.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam. Czy autorom testu znana jest wersja oprogramowania E-5? Rosjanie, w ww wzmiankowanym linku mieli wersję przed produkcyjną 0.8. Może w finalnej będzie lepiej.
    Pozdrawiam. romeq

Awatar kawka
    Mieszka w
    Pajęczno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nawet jeśli jest progres w jakości obrazu to tylko kosmetyczny... A przecież E3 od E5 dzieli ponad dwa lata różnicy. Filmy? Panasonic gh1 (lub gh2) z odpowiednią przejściówką też może korzystać z dobrodziejstw optyki zuiko i to znacznie z lepszym skutkiem niż E5...

darkelf
    Gość
    Trafilismy na 43rumors