Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Photokina 2010

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dziwne to wszystko. Pokazuja E-5 z taką ceną, a za chwilę tekst, że nic już w 4/3 nie pokażą. Kto w takim razie kupi im E-5? Przecież lepiej od razu to sprzedać i wejść w inny system. To samo dotyczy m4/3, po co ładować kasę w ten system skoro za jakiś czas Olympusowi znów zmieni się koncepcja. Czy nie mogą jasno wyrazić strategii choćby na 2 lata do przodu. Jeżeli się okaże, że za kilka dni będą dementowac te wypowiedzi to całkowicie straciłem szacunek dla tej firmy jako konsument.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jps Zobacz posta
    Dziwne to wszystko. Pokazuja E-5 z taką ceną, a za chwilę tekst, że nic już w 4/3 nie pokażą. .
    "Jako pewnik podaje się, że Olympus E-5 nie jest ostatnim przedstawicielem E-Systemu i choć producent zamierza skupić się na Mikro Cztery Trzecie, to nie rezygnuje z rozwoju nowych lustrzanek."

Źródło:http://www.optyczne.pl/3328-nowo%C5%..._Olympusa.html

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jps Zobacz posta
    Dziwne to wszystko. Pokazuja E-5 z taką ceną, a za chwilę tekst, że nic już w 4/3 nie pokażą. Kto w takim razie kupi im E-5? Przecież lepiej od razu to sprzedać i wejść w inny system.
    Tutaj pojęcie "lepiej" jest mocno względne. Dla mnie na przykład wystarczy to co mam. Taniejasnestałki nigdy nie były moim targetem. 7-14 12-60 50-200 zaspokajają moje potrzeby. E-3 i E-620 mam nadzieje jeszcze podziała czas jakiś, a jeśli przyjdzie ich czas mam nadzieje że E-5, choćby secondhand, będzie sporo tańsze.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Przed wakacjami chciałem kupić ZD 14-54 ale nigdzie go nie mogłem znaleźć w dobrej cenie - teraz jestem zadowolony, że go nie kupiłem bo zapewnienia, że 3/4 będzie dalej rozwijany ale czasem producent skupi się bardziej na m3/4 to jakiś żart. Od kilku miesięcy widzę tylko nowe szkła m3/4 i nowe peny a w 3/4 cisza.
    Wg mnie to lepiej by zrobili projektując następcę E-30 bo chyba wiecej użytkowników spodziewało się właśnie tego typu aparatu niż E-5. W dodatku umieszczenie kilku rozwiązań z E-5 w E-50 - zrobiło by z niej bardziej konkurencyjną puszkę i dało by czas na planowanie E-5?

Myślałem nad zakupem E-30 ew. następcy ale przy takich nowinach to nie pozostaje mi nic innego jak zmienić system bo nie chcę w przyszłości wysprzedawać sprzętu za 1/4 wartości. Szkoda bo w Olku ceniłem jakość wykonania, poręczność, szklarnię - może nie jest rozbudowana ale dysponuje świetnymi i ostrymi szkłami pozwalającymi zagospodarować cały zakres ogniskowych w przystępnych cenach.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar szambonur
    Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Przed wakacjami chciałem kupić ZD 14-54 ale nigdzie go nie mogłem znaleźć w dobrej cenie - teraz jestem zadowolony, że go nie kupiłem bo zapewnienia, że 3/4 będzie dalej rozwijany ale czasem producent skupi się bardziej na m3/4 to jakiś żart. Od kilku miesięcy widzę tylko nowe szkła m3/4 i nowe peny a w 3/4 cisza.
    Wg mnie to lepiej by zrobili projektując następcę E-30 bo chyba wiecej użytkowników spodziewało się właśnie tego typu aparatu niż E-5. W dodatku umieszczenie kilku rozwiązań z E-5 w E-50 - zrobiło by z niej bardziej konkurencyjną puszkę i dało by czas na planowanie E-5?

Myślałem nad zakupem E-30 ew. następcy ale przy takich nowinach to nie pozostaje mi nic innego jak zmienić system bo nie chcę w przyszłości wysprzedawać sprzętu za 1/4 wartości. Szkoda bo w Olku ceniłem jakość wykonania, poręczność, szklarnię - może nie jest rozbudowana ale dysponuje świetnymi i ostrymi szkłami pozwalającymi zagospodarować cały zakres ogniskowych w przystępnych cenach.
    Na trzy czwarte to może być walc wiedeński... Zanudzacie już tym biadoleniem, na temat przyszłości systemu...

darkelf
    Gość
    Są nowe sample na letsgodigital, duże.

rodzyn
    Gość
    http://translate.googleusercontent.c...YYwL5KcaZhRezw
    tłumacz. Google
    Olympus podkreśla swoje zaangażowanie w utrzymanie
    systemu Cztery Trzecie

KOMUNIKAT PRASOWY:
    "Po ruchu generowanego przez wywiadzie opublikowanym wczoraj przez QUESABESDE.COM, mamy z nim kontaktu przez Olympus, w celu wyjaśnienia pewnych pomysłów wyjaśnił w wywiadzie. Tłumaczenie na różne języki wydaje się wypaczenie pierwotnego znaczenia - w zależności od firmy.

Dziś rano Miquel Angel Garcia stwierdził w rozmowie na stoisku Photokina Olympus: "Oczywiście nie zamierzamy na produkcji obiektywów Cztery Trzecie, z naszego obecnego katalogu"

Oryginał oświadczenia zawarte słowa "teraz" - i Olympus chce podkreślić czasie kadencji. Innymi słowy, chociaż nie ma obiektywów Cztery Trzecie obecnie w fazie rozwoju, to nie znaczy, że nie będzie w przyszłości obiektywy oparte na tej technologii.

"Jesteśmy obecnie koncentruje się na rozwoju Mikro Cztery Trzecie obiektywy, ale Cztery Trzecie Technology żyje, a my będziemy go używać w razie potrzeby", podkreślają.

Zgodnie z tym, firma podkreśla swoje zobowiązanie do E-System użytkowników. Jako przykład, rzecznik przypomniał nam, że nawet dzisiaj tylko Olympus rozpoczęła aktualizacji firmware dla niektórych jej profesjonalne obiektywy obiecuje znacznie lepsze wyniki z E-5 ".

To dobra wiadomość!
    43rumors dzięki Olympus do wyjaśnienia.

Podobne
    Olympus Cztery Trzecie o przyszłości "będziesz miał do nas zaufanie, że".

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119