Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Photokina 2010

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta
    Sony już wypuściło bezlustrowe lustrzanki...
    Od kiedy one nie mają lustra?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta
    I nie podnoście mi tu argumentów, że tam jednak lustro jest, bo wiadomo że jest tam ono tylko po to, żeby można było skorzystać z fazowego AFu...
    Hahaha. Dobre. A Ford już dawno wyprodukował samochody bez silnika. I nie podnoś argumentu, że silnik tam jednak jest, bo on służy tylko po to, żeby napędzać koła
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 20.09.10 o 14:39 Powód: Automatyczne scalenie postów
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Całkiem możliwe, ale jak widać po Tobie i koledze droplet brak konkretów powstrzymuje przed zakupami nawet e-systemowców. Skoro nie będą przychodzić nowi, a starzy będą się wykruszać, to o jakiej przyszłości e-systemu może być mowa?
    Niestety to prawda, potrzebny jest konkretny ruch/zapowiedź. W sumie przedstawiciele Olympusa powiedzieli w ostatnim czasie, że aparaty zostaną pozbawione lustra, a posiadacze 4/3 nie zostaną olani, więc mogłoby to wystarczyć, ale jak widać nie wystarcza. Firma stoi teraz w rozkroku, a że udział w rynku niewielki, to i produkcja się ślimaczy.
    Podejrzewam, że entry level będzie wciągany w m4/3, a potem niedobitki z 4/3 dostaną jakąś dużą puchę "międzysystemową". Jak w m4/3 będę miał z czym w pełni używać FL-50 i ZD14-54II, to już będę dość zadowolony. Jak zrobią hybrydę, z którą będą pracowały ładnie wszystkie szkła 4/3 to już będzie rewelacja. To pewnie możliwe konstrukcyjnie, szkoda, że wprost tego nie zapowiedzą.
    Ostatnio edytowane przez Dar-i-jush ; 20.09.10 o 15:05

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Niestety to prawda, potrzebny jest konkretny ruch/zapowiedź. W sumie przedstawiciele Olympusa powiedzieli w ostatnim czasie, że aparaty zostaną pozbawione lustra, a posiadacze 4/3 nie zostaną olani, więc mogłoby to wystarczyć, ale jak widać nie wystarcza. Firma stoi teraz w rozkroku, a że udział w rynku niewielki, to i produkcja się ślimaczy.
    Podejrzewam, że entry level będzie wciągany w m4/3, a potem niedobitki z 4/3 dostaną jakąś dużą puchę "międzysystemową". Jak w m4/3 będę miał z czym w pełni używać FL-50 i ZD14-54II, to już będę dość zadowolony.
    Nie chcę Ci odbierać nadziei, ale...

https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=467

Fragmenty wyłuskane przez kolegę gietrzy. Ufam, że nic nie przekręcił. Przyznam, że nie czytam newsów o Olympusie.

"Yes we are not developing more Four Thirds optics."

"In Japan, no mirror cameras are already 40% and the two companies leading the SLR segment simply not involved in this new situation."

Pewnie niebawem zobaczymy bardziej zaawanswane produkty m4/3 od Olympusa. Jeśli wypuszczą miniaturkę E-5 z 12-60 SWD, to ja widziałbym go u siebie.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 20.09.10 o 15:09

Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Nie chcę Ci odbierać nadziei, ale...

https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=467

Pewnie niebawem zobaczymy ciekawsze produkty m4/3 w wydaniu Olympusa. Jeśli wypuszczą miniaturkę E-5 z 12-60 SWD, to ja widziałbym go u siebie.

Pozdrawiam
    To bardzo dobrze, ale to przecież nie świadczy o braku chęci umożliwienia stosowania tego, co jest w 4/3 z m4/3. Chyba?

EuroLiberty
    Gość
    To bardzo dobrze, ale to przecież nie świadczy o braku chęci umożliwienia stosowania tego, co jest w 4/3 z m4/3. Chyba?
    Kluczowe w Twojej wypowiedzi jest stwierdzenie "chyba". Ja nie wiem. Ty zapewne też nie wiesz. Wydaj teraz swoje pieniądze lub podejmid decyzję, że mając 10k PLN w klamotach 4/3 jesteś z firmą niezależnie od tego, co postanowi. Pomyśl o tych, którzy wydali na 4/3 kilkanaście tysięcy i mogą je jeszcze zamienić na sprzęt konkurencji.

Olympus nie pomaga tym ludziom. Poza "twardym elektoratem" jest sporo ludzi, którzy chcą mieć pewność, że nie zostaną z ręką w nocniku.

BTW. Zakładając, że obiektywy 4/3 nawet kulejąc pod body m4/3 jeszcze się przydadzą, to czy zważywszy, że Olympus planuje wprowadzenie pro body m4/3 nie lepiej przestawić się na obiektywy m4/3? Zapewne wraz z premierą pro body m4/3 Olympus zaprezentuje odpowiadające mu klasą obiektywy. Oczywiście, to tylko plotki, ale jak widzisz dotyczą tylko m4/3.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 20.09.10 o 15:20

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    W sumie przedstawiciele Olympusa powiedzieli w ostatnim czasie, że aparaty zostaną pozbawione lustra, a posiadacze 4/3 nie zostaną olani, więc mogłoby to wystarczyć, ale jak widać nie wystarcza. Firma stoi teraz w rozkroku, a że udział w rynku niewielki, to i produkcja się ślimaczy.
    Podejrzewam, że entry level będzie wciągany w m4/3, a potem niedobitki z 4/3 dostaną jakąś dużą puchę "międzysystemową".
    Przedstawiciel Olympusa powiedział dziś w wywiadzie, że lustrzanek już nie będzie, a szkieł 4/3 już nie będą produkować. Nie będzie też zapowiadanego słynnego 100 mm makro - w przyszłości będą ostrożniej układać roadmap, żeby nie obiecywać gruszek na wierzbie.

http://www.quesabesde.com/noticias/e...na-2010,1_6792
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Zapewne wraz z premierą pro body m4/3 Olympus zaprezentuje odpowiadające mu klasą obiektywy.
    Jeśli by się tak stało, to warto by czekać i kupować m4/3. Jeśli nie, to poziom obiektywów w m4/3 mnie nie zadowala i wtedy będzie klops. Przynajmniej lampę będę miał kompatybilną Ech... idę robić zdjęcia

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przedstawiciel Olympusa powiedział dziś w wywiadzie, że lustrzanek już nie będzie, a szkieł 4/3 już nie będą produkować. Nie będzie też zapowiadanego słynnego 100 mm makro - w przyszłości będą ostrożniej układać roadmap, żeby nie obiecywać gruszek na wierzbie.

http://www.quesabesde.com/noticias/e...na-2010,1_6792
    Podziękował tym samym wszystkim niepoprawnym optymistom za lojalność.

RIP

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Pomyśleć, że rok temu o mało co nie kupiłem 14-35 f/2 ale bym teraz był w d..pie.

Z drugiej strony posiadacze micro 4/3 powinni być zadowoleni - będzie szybszy rozwój tego systemu i niedługo będzie można dokupić sobie za grosze dobre szkła z "dużego" 4/3.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Jack zrób promocję -60% na 35-100 albo 150, to zrobię sobie radochę.

Ani 12-60 ani 50-200 nie ostrzą po kontraście więc z ewentualnymi bezlustrowymi 4/3 ich użyteczność będzie znikoma.

Pozostanie używanie tego co jest do upadłego a potem się zobaczy
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra