W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Wreszcie parę dni urlopu, czas ruszyć na łowy.
Żniwa dobiegają końca więc jelenie powoli wracają do puszczy. skończyły się soczyste pszenice i jęczmienie, pozostały ścierniska i wyschnięte trawy. Na skoszonych na początku sierpnia śródleśnych łąkach odrasta soczysta trawa.
Ale wiadomo, że to nie jedyny powód zbierania się jeleni w określonych miejscach. Niedługo rykowisko.
Cielaki już odchowane ale nadal trzymają się blisko łań.
Młode byczki zachowują się jakby trenowały przed akcją, jednak to tylko zabawa i ustalanie hierarchii. Młode byki nie mają szans na pełny udział w rykowisku, pewnie nawet nie zbliżą się do łani pilnowanej przez "byka stadnego".
Młody byczek
Niektóre łanie są bardzo ostrożne i wychodzą na otwartą przestrzeń dopiero po zmroku.
Ta parka wyszła przed moją czatownię dopiero około 20:30
Trening byczków wyśmienity.
To zbliżają się powolutku foto żniwa dla Ciebie![]()
takich okazów tylko pozazdrościć![]()
a co do zdjęć - na moim lapku kolory jakieś takie dziwne (ale być może że to właśnie wina tego że oglądane na laptopie)
momenty fajne
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ptaszek jedzący motylka - wow. Swoją drogą, myślałam że ptaszki tylko obrzydliwe robale jedzą, a nie śliczne motylki. Trochę mi to burzy obraz małych ptaszków![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Dla podtrzymania wątku parę zdjęć w nie zawsze dobrych warunkach ( ISO 800, f=10 - niestety przy 8 jest trochę nieostro ): rybołów i kurhannik. Zwłaszcza ten drugi jest na tyle rzadkim gościem w Polsce, że muszę się pochwalić.
E-520, ZD 14-42, 70-300
Piękne okazy, zazdroszczę spotkania.